Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziewczyny życzę Wam żeby wszystko był ok i żebyście mogły rodzić naturalnie (jeśli chcecie) i karmić też 🙂
Ja właśnie wybieram się na pocztę wysłać zwolnienie do pracy i podanie z prośbą o przedłużenie umowy... Kończy mi się 31.08 i nie wiem jak będzie decyzja pani dyrektor. Miałam jechać tam osobiście, ale mam daleko i szczerze to mi sie nie chce. dyrektorkę i tak jest tam ciężko zastać, a nie uśmiecha mi się bujać autobusami po to, zeby spotkać sekretarkę 🤨 Więc wysyłam.
Ula widzę że zaszalałaś na zakupach 🙂 Jak Was czytam to wydaje mi się że nic nie mam 😮

• Mamusia
O waga to drażliwy temat, ja już mam 10 na plusie. Pocieszam się tylko tym, że prawie wszyscy mówią mi że nie widać 😁 A wczoraj koleżanka powiedziała mi że 8m jest ostatni w którym się tyje, że w 9 już nie. Ciekawe na ile to prawda 😉

• Mamusia
dobra ja tez znikam do pracy zanieść zwolnienie, bo już mi się nudzi w domu, kręćka mam.
Ja jeszcze na rowerze jeżdżę, właśnie wczoraj pytałam o to mojej pani doktor, czy to nie przesada, ale mówi że jak wszystko ok, to tylko się nie forsować mam.
papa

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 🙂

Ja na szybko bo Mama jest u mnie, a później przyjeżdża moja Babcia i Kuzynka 🙂

Kasialeczek no ładnie zaszalałaś w nocy 🤪 Teraz pewnie odsypiasz 🙂

Ania i Ula życzę Wam aby udało się rodzić naturalnie, a później karmić piersią 🙂

Co do kg to ja na ostatniej wizycie miałam 10kg na plusie i też wszyscy mówią że nie widać 😁 😁

Miłego dnia! 🙂

• Mamusia
ok zmykam na pocztę, wkurzyc ludzi w kolejce, że znowu ciężarna stoi i pewnie chciałaby pierwsza podejśc do okienka 😁
wczoraj jak byłam w banku, to stały dwie babki i za nimi facet, ja byłam czwarta,
no i ten facet jak mnie zobaczył, to mówi do tych babek, że może mnie przepuścimy bo w ciąży jestem,
na co ta druga w kolejce mówi, że krzesło jest to mogę sobie siąśc,
akurat za mną weszła taka starsza babcia, więc podziękowałam pani za życzliwośc i zaproponowałam tej pani za mną żeby sobie siadła 🙂

Dzień dobry tak w ogóle 🙂 U mnie zapowiada się duchota idę do miasta na chwilę a potem chyba po wózek 🤪 🤪 🤪

Zajrzę później to poodpisuję. Buziaki

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂 😘
Od rana pochmurno, ale duszno jak cholera... 😞 Nienawidzę takiej pogody, nie ma czym oddychać.
Widzę, że im bliżej rozwiązania, to głównym tematem są zakupy 🙂 Ja mam tylko jedną butelkę, ale chyba jej nie będę używać, miała być do herbatki. Mama i babcia radzą mi, zeby nie dopajać Małego więc będzie musiał zadowolić się cycem 🙂
Dziewczyny chcecie myć Bobika myjką? Kurde, ja to w lipcu obcinam paznokcie, żeby go nie podrapać i będę myć gołą ręką 🙂
Co do płynów i innych rewelacji, to ja mam płyn do kąpieli noworodka z Hippa, odstawię jeśli będzie uczulenie, albo kupię z czasem Oilatum, jak skóra będzie za sucha 🙂
Małą dupkę też planuję wycierać chusteczkami, bo jakoś nie wyobrażam sobie ciągłego mycia gazikiem, a woda też wysusza skórę 🙂
O wadze nie chcę rozmawiać, bo już mam +7kg 🙂 Tempo wielorybie 🙂
Dziewczyny: GRUSZKA czy ASPIRATOR? 🙂

• Mamusia
w ogóle to witam

zasnęłam na dobre koło 7 i pospałam do 10:30 🙃 czuje się jak pijana... i w ogóle to rzygać mi się chce 🥴

Tosia wydaje mi się ze aspirator lepszy 🙂

ja się zastanawiam ile butelek kupować bo zamierzam na cycu jechać ale wiadomo jakaś musi być i teraz 1-2 i z TT czy Aventu 🤢
Dzisiaj kupie sobie pieluchy tetrowe i kocyki i staniki taki mam plan bo oczywiscie wczoraj nie zdążyłam nigdzie pójść...

Rosi życze owocnych zakupów 🙂

• Mamusia
halo 🙂

Kasialeczek poszalałaś dziś z tym czuwaniem!! ale wyszło Ci, wyszło, dzięki Tobie wstałam po 10.. 😮 a chciałam wstać dziś wcześniej bo dużo roboty mam.. będę musiala spacer odpuścić, a zresztą taki upał że nie wiem czy bym wytrzymała długo 🙂
A możesz opisać dokładniej jak sie ten masaż robi? tzn masuję od zewnątrz czy wewnątrz też? i to mają być takie ruchy koliste masujące czy takie od środka rozciągające?
A wczoraj mówie do męża że przejdę sie do sklepu po naturalną oliwkę z oliwek bo mi potrzeba do masażu i naciągania krocza, a on na to "tzn że jak usłyszę jakieś jęki w nocy i pójdę w ich kierunku i zobaczę Cie z naoliwionym bananem w dziurce to mam uznać że to normalne?" 🤪 😁 😁

Ula jakie podkłady dla dziecka? chodzi o to co sie wkłada pod prześcieradło?
Ja też słyszałam że jest wiele chorób które sie usypiają na czas ciąży więc może i u Ciebie tak jest? 🙂 moje przeciwciałka przeciwtarczycowe też jakby drzemią i mam nadzieję że sie nie obudzą jeszcze przez 2 miesiące.. 🙂

Ania a czy to nie Ty masz przodującą macicę? słyszałam że w takich przypadkach jest cesarka... A Kornelka też układa sie jak chce - w poprzek, w bok, do góry nogami, do góry główką, mam nadzieję ze w pore wyczuje ten moment kiedy to powinna już zostać główką w dół 🙂
A ja w czassie ciąży też miałam okazję kilka razy być i na poczcie i w banku (już z widocznym brzuszkiem) i nigdy mi sie nie zdarzyło żeby ktoś zaproponował że mnie przepuści.. a w kolejce sporo młodych panów stalo..gdzie Ci mężczyźni..? 🙂

Karola nie wiem czy jeszcze potrzebne ale ja brałam laktomag (taki przepisał mi lekarz) a teraz ostatnio nie mieli go w aptece i kupiłam asmag forte

co do wagi to jestem 11 na plusie ale też wszyscy mówią że nie widać a ja im wierzę, przecież nie okłamywaliby ciężarnej.. 😁 😁 😁

uciekam bo mam dużo roboty, buziaki, miłego dnia 🙂