Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dzień Dobry 😘
Znalazłam super wydanie "M jak mama", w którym zebrane są 4 numery, niezła lektura na upalne dni, które podobno mają nadejść 🥴
Kupiłam nektarynki, ale są kwaśne, aż twarz wykrzywia 😁 Chyba popatrzę tylko na resztę 🙂
Czekam na koleżankę, bo ma przywieźć jakieś ubranka dla mojego Kluska 🙂
Kasia, łóżeczko super, ale ja wybrałam takie zasłonięte z przodu i z tyłu, bo mam wrażenie, że będzie miał przeciąg hahaha 😁
Ilka, dobrze że przypomniałaś o badaniach! Ja muszę zrobić krew i mocz, ostatni raz w ciąży 🙂 Dość kłucia na najbliższy czas 🙂
Dziewczyny, robili Wam już posiew na paciorkowca? Bo w sumie, skoro lipiec zbliża się wielkimi krokami, to chyba powinnam napisać sobie przypominajkę przed następną wizytą u gina 😁

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej robaczki, witam się i ja, dzisiaj pospałyśmy do 8 🤪
Kasiu mam nadzieję, że Twoje sny się spełniają 😁 Oklask dla Ciebie
Też muszę sobie na listę wpisac tego paciorkowca, bo nie wiem czy mój gin na to wpadnie 🙂
Jeszcze nie jadłam śniadania, mój mąż pojechał je kupic godzinę temu i zaginął 🙂
ciekawe co przywiezie, bo w sumie jakich konkretnych smaków nie mam, o dziwo 😁
Dzisiaj rano zmierzyłam się w pasie: 104 cm 🤪

• Mamusia
Hiv'a chciałam zrobić z pierwszym pakietem badań, kiedy robiłam toxo i resztę. Pani w laboratorium powiedziała, że bez skierowania nie mogą mi tego zrobić, a wyników wtedy nie dostanę do ręki, tylko przyjdą na adres przychodni ginekologicznej. Dla mnie to bez sensu, bo przecież w szpitalu badania pod kątem wirusa robi się anonimowo i nikt nie ma wglądu do nich 🤔

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 🙂

Witam się w nie najlepszym humorze, wczoraj pokłóciłam się z Mężulem i nawet nie chce mi się o tym pisać.. Dawno tak nie zalazł mi za skórę 😞

Kasialeczek to ja też spróbuję ćwiczyć ten bezdech bo jedynym problemem u mnie podczas porodu było właśnie parcie, nie miałam aż tyle siły ale udało się 😉
Łóżeczko bardzo ładne 🙂

Marta cieszę się że z Filipkiem wszystko dobrze 🙂

Tosia ja posiew na paciorkowca będę mieć 25.06
Gratuluję 34tc 🙂 😘

• Mamusia
Powiedzcie mi, czy ja jestem przewrażliwiona? Znajoma, w ciąży do mnie napisała sms o treści ''jak dobrze, bo my odziedziczymy wszystko po cioci Tosiulce''. Nie proponowałam jej nigdy, że dam jej cokolwiek, a może powinnam? Kurde, mojego Jasia jeszcze nie ma i nie planuję wydawania ubranek, bo skąd mam wiedzieć ile mój syn będzie w nich chodził...
Zdenerwowała mnie, no....

ja ogladalam wlasnie o tym porodzie
Tosia wiem co czujesz ja tez ostatnio wkurzylam sie na siostre mojego meza 🙂 ona rodzi w pazdzierniku i powiedziala ze te ciuszki ktore mam to ze jej pozniej dam 🙂ale z jakiej racji ja wszystko dostalam od kolezanek i niektore ciuszki bede musiala oddac bo planuja kolejne dzieci a malenstwo przeciez nie zniszczy. a przeciez ona ma tez duzo kolezanek ktore maja dzieci to nie moga jej one dac jakies ubranka... ?

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂

Ilka tvn wlączony 🙂

Kasialeczek łóżeczko śliczne 🙂 a nam też mówili o tym oddychaniu, tylko zapomniałam ☺️ dobrze że przypominasz, oklask dla Ciebie 🙂 od dziś oprócz kegla ćwiczę bezdech 🙂

Kinia mam nadzieje że szybko sie pogodzicie z Mężem a Tosia z Rodzicami żeby Maluszki nie wyczuwały Waszych złych nastrojów 🙂

Tosia ja bym sie smsem od koleżanki nie przejmowała, bez względu na to czy napisała to w żartach czy po to żeby Ci zrobić "delikatną" aluzję to Twoja decyzja czy coś jej sprezentujesz czy nie i nie musisz sie jej z tego tłumaczyć! 🤢 🙂

• Mamusia
Ja też już dostałam taką aluzję od koleżanki i szwagierki typu "kupuj, kupuj bo później mnie sie przyda" 😮 bo obie planują dzieci, ale ja podobnie jak Marta część rzeczy sama dostałam i muszę oddać a części nie chcę pożyczać bo zostawie dla drugiego Malucha a część (z tych takich "grubszych" typu kołyska, karuzelka, bujaczek) jak już nie będą potrzebne na pewno będę chciała sprzedać na allegro bo to drogie rzeczy a to tak zawsze sie coś zwróci 🙂

• Mamusia
hej dziewczyny, mysle ze tymi aluzjami o przekazywaniu dalej ciuszkow nie ma sie co przejmowac same zdecydujecie co i komu dac, a jestem jeszcze taka ze jak ktos na mnie napiera ze powinnam mu to czy owo sprezentowac to nic nie dostanie ☺️ ☺️ 😠taka zolza jestem

• Mamusia
Witam i ja 🙂 jakiś pajac obudził mnie o 9:22 tylko po to zeby usłyszeć pomyłka wrrr.... 😠 😠 😠 😠 właśnei zjadłam śniadanko kilka kromeczek z powidłami a kilka z sałątą szynką drobiową ( pycha jest to drobiowa z bobrownik MNIAM) i żółtym serem tylko przesadziłam z ilością bo teraz pękam ahhh.... cóż niech sę Kajeczka cieszy 🙂

Tosia nie przejmuj się koleżanką bo po pierwsze nie masz obowiazku nic jej dawać a w dodatku mogła np zapytać czy nie zechciała byś odsprzedać przecież to wszystko kosztowało!!! a to co dostałaś to przecież wydać nie możesz bo trzeba to zwrócić!!!

Monkado ja dokłądnie tak samo zamierzam to późneij posprzedawać co moje a droższe bo przynajmniej część kasiorki się zwróci i będzie na kolejną pierdółkę 🙂

• Mamusia
o ja zapominalska ☺️

Rosi STO LAT!!!!!!!!!!! Spełnienia marzeń, wiecznego uśmiechu na twarzy, samych pogodnych dni i najważniejsze- łagodnego porodu 😁 i żeby Zojeczka jeszcze troszkę w brzuszku posiedziała 😘 😘 😘

• Mamusia
Kasialeczek napisał(a):
Witam i ja 🙂 jakiś pajac obudził mnie o 9:22 tylko po to zeby usłyszeć pomyłka wrrr.... 😠 😠 😠 😠 właśnei zjadłam śniadanko kilka kromeczek z powidłami a kilka z sałątą szynką drobiową ( pycha jest to drobiowa z bobrownik MNIAM) i żółtym serem tylko przesadziłam z ilością bo teraz pękam ahhh.... cóż niech sę Kajeczka cieszy 🙂

Tosia nie przejmuj się koleżanką bo po pierwsze nie masz obowiazku nic jej dawać a w dodatku mogła np zapytać czy nie zechciała byś odsprzedać przecież to wszystko kosztowało!!! a to co dostałaś to przecież wydać nie możesz bo trzeba to zwrócić!!!

Monkado ja dokłądnie tak samo zamierzam to późneij posprzedawać co moje a droższe bo przynajmniej część kasiorki się zwróci i będzie na kolejną pierdółkę 🙂

dokładnie 🙂
ja mam dużo ciuszków po swoich chłopakach, dwóch synach mojej siostry i dwóch synach mojej szwagierki już nie mam gdzie tego chować a narazie nikomu nic się nie rodzi czekam aż bratowa się zdecyduje na drugie bo ona mi oddaje po swojej córce 🙂

• Mamusia
Tosia u Nas też chyba skumulowało się i wybuchnęliśmy oboje.. Dość napięty czas dla Nas, bo ja leżąca mam dość siedzenia w domu i nie raz mnie roznosi od środka, a na przepracowanego Mężula spadło pełno obowiązków "po mnie"..

Tymi aluzjami o ciuszkach nie przejmujcie się, w końcu to Wasze pierwsze Dzieci i macie prawo zostawić na następne, a nawet jeśli nie to Wasza sprawa co z nimi zrobicie 🙂

• Mamusia
kinia_nh napisał(a):
Rosi wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, przede wszystkim ekspresowego porodu 😜, radości z bycia Mamą, samych szczęśliwych dni w życiu, nieustającej miłości!!!! 🙂 🙂 🙂 😘

Wszystkiego Najlepszego Kochana i Dużo Radości z bycia Mamą 🙂