Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 🙂
Ależ miałyście wenę, od piątku mam chyba ponad 30 str 🤪
Nie wiem czy nadrobię dzisiaj, bo taka zmęczona wróciłam z weekendu. Wybraliśmy się w końcu do moich Rodziców z zamiarem kupna wózka dla Jasia 🙂 No i wybraliśmy, jest zamówiony i czekamy 😉 Jeśli znajdę taki w necie to wstawię linka, bo zdjęcia nie mam niestety.
Stwierdziłam że to była już jedna z moich ostatnich podróży w dwupaku. Męczyłam się strasznie, ciągle pić mi sie chciało, to za chwilę siku i tak w kółko... Z Wawy do Lublina niby nie tak daleko, ale już kolejny raz to raczej z Jasiem po tej stronie 😁
Pojadłam u mamusi samych pyszności, bigos z młodej kapustki z koperkiem, zupka kalafiorowa, rosołek, karpatka, truskawki w nieograniczonych ilościach (moi Rodzice mają plantację 🤪 ) a teraz na wagę boje się stanąć 😁 😁

Mam nadzieje że u Was wszystko w porządku, każda jeszcze z brzuszkiem? 😉

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ania ja kupiłam pampers Premium Care 1 i 2 moja siostra i bratowa je zachwalają ale to zależy od rodziców bo one są trochę droższe ale u Nas w realu dość czesto promocje na nie są to kupuje się 🙂

Witaj Ilka spowrotem 🙂 a co to za model wózeczka nazwa 🙂 na szczęście wszystkie jeszcze w dwupaku tylko Karola miała twardnienia ostatniej nocy co 7 minut i spakowała się do spzitala ale przeszło 🙂 i pojechała nad morze 🙂

• Mamusia
http://cokupic.pl/produkt/Coletto-Austin-4-Gleboko-Spacerowy/informacje_o_produkcie#productNav

Taki ten wózeczek, zwykły ale bardzo lekki a na tym mi zależało, bo muszę wtachać go półtora piętra do windy. Oddzielnie jest spacerówka, ale nie ma tam chyba zdjęć. Kolor będziemy mieć fiolet z metalikiem, plus wszystkie dodatki:parasol, torba, moskitera itp... Pozostaje jeszcze łóżeczko 😉

Karola odważna muszę przyznać 😁 Nie wiem czy dałabym radę, pewnie tak ale bardzo by mi sie nie chciało, przynajmniej dzisiaj 😁

• Mamusia
ale mi robicie ochote na fasolke i mloda kapustke...a dzis u mnie wszystko pozamykane wiec moge jesc tylko to co w lodowce a tam nic specjalnego ale jutro to juz napewno kupie sobie fasolke szparagowa....kurcze ja tez chce do mamusi bo u niej tez zawsze same pysznosciiiii 🙂 🙂ale w dwupaku to juz sie nie wybieram bo troche daleko

• Mamusia
Jesteeeeeeem 😘
Pospałam z godzinkę 🙂 Leżę grzecznie ale spasnę się jak głupia, bo tylko bym jadła. Chyba już z nudów 😞 Na dworzu rozpadało się na dobre, więc nie ma czego żałować 🙂 Rodzice przywieźli mi rożek ze Smyka, chociaż twardo zapierałam się, że nie będę kupować na upały. 🙂
Pojem chyba zaraz grzanki z czosnkiem, bo kolacja jakaś musi być 🙂
Ilka, dobrze że wróciłaś w dwupaczku 🙂 A wózio super wybór, bardzo zgrabniutki 🙂
Co do Pampersów to mam zwykłe New Baby 3-6kg paczkę 108 sztuk, do tego jedną pakę Premium Care 3-6kg tą 70 kilka sztuk 🙂 Na pierwszy rzut oka to sporo różnią się grubością, bo te premiumy są bardzo cieniutkie. Zobaczę w użytkowaniu czy są naprawdę na 5 gwiazdek, bo cena też spora. Dla mnie to duża różnica czy za 50zł kupię 108 czy 70, więc jeśli pupce nic nie będzie dolegać to zostanę przy normalnych pampkach 😁 Moje koleżanki używają jeszcze Huggiesy, ale czytałam, że nie są za dobre 😁

• Mamusia
Hej ja Sobie tez pospalam I jesZcze mi sie chce ale posiedze troche Bo co ja potem w nocy bede robic 😮 ja mam wanienke ze stelarzem i Moja bratowa Sobie zachwala, ze stabilna tylko ze ona dlugo malej w niej nie kapala Bo mowila mi ze lepiej jej bylo sie kapac razem z mala w normalnej wannie 🤪 😮

• Mamusia
ania_p napisał(a):
Tosia ta wanienka z ikei jest super i ma takie szerokie dno, przez to pewnie stabilna jest,
ja mam stelaż od siostry i tylko wanienkę muszę dokupic i coś mi się wydaje, że ta z ikei nie będzie pasowac, muszę pomierzyc 🙂

Moja mama nazwała ją ''korytkiem'' bo jest taka bardziej wysoka i na równym poziomie 🙂 Na dole ma te gumki antypoślizgowe to jak będzie siadał, dupka mu nie odjedzie, zawsze to jakieś zabezpieczenie 😁 Poza tym i tak największa atrakcja to duża wanna i milion zabawek 😁

• Mamusia
Tosia siurka się myje normalnie tzn nie odciąga się broń boze napletka i dokłądnie myje się jądra a u dziewczynek delikatnie rozchyla się wargi sromowe i tam się też delikatnie czyści i u dziewczynek zawsze od krocza do odbytu się podciera zeby bakterie z odbytu nie dostały się do cewki moczowej i do pochwy 🙃

• Mamusia
Smerfetka ja wanienkę mam pożyczoną taką najzwyklejszą i bez stelaża i jeszcze nie mam na nią koncepcji.. 🤔 tzn może będę ją kładła na komodzie albo biurku a jak sie nie sprawdzi to wtedy kupię coś lepszego 🙂

Ania ja mam paczkę new baby i paczkę premium care i dostałam jeszcze huggensy od kuzynki te z wycięciem na pępuszek bo jej już nie były potrzebne, kuzynka używała właśnie te wszystkie 3 rodzaje i ze wszystkich była zadowolona 🙂

Ilka wózek super i najważniejsze że go sobie wypróbowałaś i posprawdzałaś to na pewno będziesz zadowolona 🙂

• Mamusia
Oooo Tosia super pomysł z tą wanienką, na to nie wpadłam 😁 więc jak sie nie sprawdzi z komodą lub biurkiem to spróbuję z krzesłami 🙂
Co do mycia siurka to nie zagłębialam sie w temat bo nie jestem zainteresowana 😁 ale kojarzę tak jak Kasia pisze- myjemy z zewnątrz i nie odciągamy napletka i dokładnie myjemy jąderka

A muszę sie Was pytać czy Wy też jesteście takie senne ostatnio, ja spałabym po 14 godz/dobę 🤪 😁 😁

ok uciekam więc życze dobrej nocki 🙂