Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej 🙂
ja niestety nie mam dobrych wieści- pierwsze ktg i znowu spadek.. 😞 a na drugim śliczny wykresik idealnie w normie.. już sama nie wiem co mam o tym myśleć, a może to ktg jest zepsute bo robię w dwóch miejscach i w jednym wychodzi źle a w drugim dobrze 😮 ehh.. 😞 jestem załamana...
Jutro kolejne ktg więc zobaczymy ale myśle że od dziś to czeka mnie już codziennie..

Tosia super ciuszki, tygrysek i wielorybek szczególnie 🙂
A mi też moja cudowna Teściowa powiedziała że chyba zwariowałam że kupuję dla Małej ciuszki w ciucholandzie i jak tak mogę i że wogóle to wyrodna matka ze mnie tak więc przy każdej jednej możliwości podkreślam jej że mam ciuszki z lumpka żeby ją podkur..ić 😜 😁 😁 a jak jej tak strasznie to przeszkadza to niech kupi nowe 🙂

co do piersi to cóż- przed ciążą miałam A, teraz mam... B 😮 🤪 😁 😁 😁 a i tak mi sie wydaje jak ściągnę stanik że wyglądam jak kobieta z jakiegoś plemienia afrykańskiego 😜

Obwód brzuszka rownież 105cm, waga +14kg

Ok ide robić coś, cokolwiek żeby nie myśleć.. 😞 Byle do jutrzejszego ktg..

• Mamusia
Monkado ściągnęłam Cię myślami, bo już tak po cichu zastanawiałam się czy nie napisać do Ciebie smsa, ale dobrze że się odezwałaś 🙂
Nie martw się, skoro na drugim wyszło dobrze, to pewnie tak jest. Grunt że masz możliwość kontrolowania tego codziennie. A tak Cię podpytam, ruchy Kornelki czujesz normalnie? Nie są jakieś zbyt gwałtowne lub ich brak?

• Mamusia
kasiulek85 napisał(a):
to ja was zaskoczę bo mam 118 cm w obw 🤪 ale ja do chudzielców nigdy nie należałam 😞
Ilka a rozstępy nie znikają mogą tylko zblednąć

Kasiulek wcale mnie nie pocieszyłaś 🤨 To mam nadzieje że więcej mi ich nie wyskoczy, idę sie nasmarować 😉

• Mamusia
Ilka, a ja Cię pocieszę! Moja mama po dwóch ciążach miała na cycolach, ale jej tak zbladły, że dziś są prawie niewidoczne 😘 Nie wiem jak jest z tymi na brzuchu, bo z tego co wiem rozstępy to też kwestia genetyki, jak już Agatka pisała, a u mnie raczej nikt nie miał.

• Mamusia
Co do rozstępów to to sprawa genetyczna jak ktoś ma mieć to chodź by skały srały to mieć je będzie mnie na brzuchu oszczędziły ale tak jak u Tosi cycochy mam w słoneczko co prawda smarowanie pomaga i trochę one zbledł od momentu wyjścia a wyszły na początku ciąży jak zaczęły mi moje pączusie rosnąć a teraz nowe nie wychodzą oczywiscie smarować trzeba zeby skóra była jak nabardziej rozciągliwa!!! ALe nei ma co się przejmować i tak już nie wyskocze na plaże w stroju 2 częściowym wiec nie narzekam widzę ze mam taki bardzo bledziutki rozstęp między nogami przy cytrynce od spodu ale też smaruję i nie powiększa się 🙃 🥴

Monkado głowa do góry jesteś pod kontrolą wiec napewno Kornelce nic złego się nie dzieje!!! a nie myślałaś iść do innego szpitala sprawdzić to? bo ja bym poszła jeszcze gdzieś indziej jak chcesz to podoam Ci numer na Żeromskiego to możesz się umówić i sprawdzić to!!!

Mężul przygotowuje mi masaż sttóp w wodzie 🤪 pewnie zaleje cały pokój ale co tam ha ha ha rozłożę ręczniki

ja przed ciązą miałam B i tak się jarałam że mam C a teraz D ze ho ho a DD kupiłam do Karmienia bo wiadomo ze mleczarią zajdą to będą jeszcze większe 🤪 🤪 🤪 mężul będzie zadowolony ha ha 😁 😁 😁

• Mamusia
Ja na początku ciąży oglądałam taki program na Discovery, o matkach, które były jak najbardziej za karmieniem cyckiem i te przeciw 🙂 To jedna miała taką nadprodukcję pokarmu i traktowała go jako normalne jedzenie, że z szacunku dla natury mąż codziennie rano jadł płatki z mlekiem prosto od żony hahahaha

• Mamusia
Tośka masakra powiem szczerze ze to obrzydliwe jest co innego jak dzieciątko je moje mleko ale mężul moje mleko feee łeee bleeee fujjjjj 😮 😮 😮

Chciałąm dać po oklasku a tu limity 😠 więc tylko Kasiulek, Monkado i Kamis się załapały eszta grzecznie czeka w kolejce 😜

• Mamusia
Kasialeczek napisał(a):
Tośka masakra powiem szczerze ze to obrzydliwe jest co innego jak dzieciątko je moje mleko ale mężul moje mleko feee łeee bleeee fujjjjj 😮 😮 😮

Chciałąm dać po oklasku a tu limity 😠 więc tylko Kasiulek, Monkado i Kamis się załapały eszta grzecznie czeka w kolejce 😜
bo ja jak tylko mogę to rozdaję oklaski bo patrzę że macie tak mało 🙂
wstawiłam zdjęcia mojego bebzona tylko nie patrzcie na rozstępy bo są straszne

• Mamusia
agatka168 napisał(a):
Tez pojadlam i mojemu malenstwu smakowalo Bo mi stopki wypycha 😉
Tosia to co ogladalas musialo byc w ameryce napewno hehe juz widze jak mojemu daje rano platki i mleko z cyca no chyba by mnie z domu wyzucil hahah

hehehe 😁 😁 😁 Ale się uśmiałam z tego co napisałaś 😁 😁 Ale u mnie wyglądałoby dokładnie tak samo 😁 Jeszcze by zapytał czy z krową na rozumy się zamieniłam 😁 😁