Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dzięki Stokroteczka 😘 cos mi sie wydaje ze u mnie szykuje sie dłuzsza walka bo juz ponad tydz a jeszcze rewelacji nie ma.. no nic, ide tłuc kapuche 😁

Karola a moze to takie większe ulanie było ? ja tez byłam w szoku ile Mala moze zwrócić ale polozna powiedziała ze to ulanie bo akurat była wtedy u mnie

Ania spij spij jak najwiecej 🙂 szkoda ze nie mamy w organizmie akumulatorów bo ja sie tyle w ciazy naspałam a teraz po 3 tygodniach od narodzin Kornelki chodze jak zombi 😁

• Mamusia
Oooo gratulacje dla Uli 🙂
Karola a moze Stasiowi sie ulalo poprostu tylko tak duzo bylo.

TOSIA !!! WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU URODZIN I LAGODNEGO PORODU KOCHANA 🙂
I niemartw sie Tyle Jasiu wkoncu postanowi wyjsc 🙂 ja wczoraj zatesknilam za moim brzuszkiem az mi sie plakac chcialo 😞

A my zaniedlugo idziemy na pierwszy spacer Bo musimy zarejestrowac Amelke a ze wzgledu ze niejestesmy malzenstwem musimy isc razem 🙂

• Mamusia
Witam. Wszystkiego najlepszego Tosiu z okazji urodzin!!!! 🙂 Oby synek postanowił zrobić mamusi prezent!!!!
Ja byłam dziś na drugim masażu szyjki, był mniej bolesny niż pierwszy 🙃 😉, ale bolało. Ale ponoć po takim masażu poród jest lżejszy, oby to była prawda. Szyjka już very soft, czyli miękka i rozciągliwa i pocieszyła że poród może nastąpić w weekend 🤪...oby. Trzymam kciuki za wszystkie przeterminowane mamusie, aby jak najszybciej urodziły!!!

• Mamusia
Ja się tylko witam, bo jestem sama a Jasiu niestety nie słucha się mnie za bardzo 😉

Tosia Kochana życzę Ci wszystkiego naj naj naj w dniu Twoich urodzin, a przede wszystkim Tego Jednego upragnionego prezentu - Synka 😘 😘 😘

Gratulacje dla nowych Mamusiek 🙂

Może dam radę odezwać się później, chociaż wczoraj Jaś nie spał od 18 do 22.30 - myślałam że padnę.

• Mamusia
Oj dziewczyny bo zaczynam się martwic, co tu tak pusto,
samą mnie chcecie zostawic? i co monolog mnie czeka 😁

Mąż rozmawiał z babcią o rachunku za światło z niedopłatą, żeby się dołożyła
najpierw babcia zapytała czy 200 wystarczy, na co mąż mówi żeby podzielic go na 3 osoby,
to się pyta czemu 3 a nie 4 przecież dziecko to już prawie jest 😮
jakby co najmniej ze światła korzystało
No a jakbyście nie wiedziały czemu taki rachunek przyszedł to moja babcia ma teorię,
bo mąż mój nie gasi po sobie światła w piwnicy jak tam chodzi 🤪 szkoda tylko że jeśli faktycznie nie zgasi to zostawia za sobą 2 żarówki ledowe

Ok to biorę się dalej za sprzątanie, żeby teściówka jutro nie miała kompletnie nic do roboty 😁

• Mamusia
Nie wiem czy to było ulanie czy wymioty bo nie było mnie w pokoju, usłyszałam tylko z łazienki taki dźwięk jak seria w pieluszkę, poszłam do pokoju a tam kałuża wymiocin i ślad na poduszce był taki jakby to było oddane pod ciśnieniem, bo nawet smoczkowi który leżał jakieś 15cm dalej się oberwało.

Monkado współczuję Ci z tymi zastojami...to znaczy że masz za dużo pokarmu? Są takie granulki homeopatyczne, które zmniejszają laktację, ale nie wiem czy to o to w tym chodzi...

A mój Smerf właśnie wietrzy się pierwszy raz w wózku przy otwartym balkonie, jutro może pójdziemy na spacerek 🙂
Też jestem niewyspana, czuję że mam co najmniej 20 godzin niedoboru snu. Staś budzi się co ok 2 godziny w nocy a od 4 nad ranem już co godzina... A wiadomo, że jak się wstanie do dziecka, zanim nakarmi,odbije,przebierze to ze 30-40 minut schodzi... ehh