Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witajcie ja na nogach od 8 i oczka lekko sie kleja ale jest ok 🙂 mysle co tu zjesc na sniadanko 🙂 a no niby normalne ale zawsze jakis niepokoj towarzyszy 🙂 mixdixi nic sie nie martw na pewno wszystko ok 🙂 i sie nie stresuj bo to tez nie dobrze 🙂 czekamy na relacje 🙂. A tymczasem miłego dnia kochane mamusie i sliczne brzusie 🙂

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jak zwykle zasypiam w pracy, a pogoda taka piękna, aż szkoda siedzieć na pupie przed kompem...
Mam do Was pytanie. Czy orientuje się może któraś z Was jak wygląda norma w morfologii dla kobiety w ciąży? Zrobiłam badania i wyniki mam gorsze niż miesiąc temu, tzn. leukocyty mam ponad normę, neutrofile za wysokie, eozynofile za niskie. Oprócz tego hematokryt i hemoglobina za niskie, ale to akurat wiem, ze mam anemię. Wizytę u ginki mam dopiero w pt, trochę zaniepokoiłam 😞

• Mamusia
karolka Norme masz zawsze po prawej stronie na wynikach najpierw masz twoje wyniki i obok powinna byc norma 🙂. Ja tak mam na swoich wynikach 🙂. Na pewno dostaniesz jakies zalecenie zeby je podnieś wiec mysle ze nie ma sie czym martwic moja hemoglobina wynosi 14.0 przy wart. ref. 11.5-16.5 i lekarz stwierdził ze jak u drwala ze niesamowicie dobra 🙂. Patrz na wartosci ref mozesz sobie porownac 🙂 co do leukocytow tez mam ponad wart.ref bo wynik jest 13.0 a w.r 3.5-10 ale nic lekarz na ten temat nie wspomnial tak samo ponad w.r mam granulocyty.

• Mamusia
A ja na badania idę do wizycie u ginki 🙂 także zobaczymy jak to będzie z wynikami u mnie...
Ale coby się nie działo - trzeba być dobrej myśli i się nie stresować 😉

Ja właśnie ogarnęłam trochę w pokoju... I siebie 😎
A teraz szykuje się i jadę do Mojego Lubego 🤪

Miłego dzionka Mamusie 🙂

• Mamusia
Emilia wiem, że jest norma jest po prawej, jednak jest ona ogólna dla wszystkich. Kobiety w ciąży często maja inne wyniki, bo dużo w ich organizmie się zmienia. Na anemie biorę już od początku żelazo, ale wyniki się nie poprawiają. To prawda, Twoja hemoglobina jest rewelacyjna 🙂 W życiu takiej dobrej nie miałam 😜 Mnie martwią przede wszystkim te całe neutrofile i eozynofile, bo za cholerę nie wiem co to jest takiego 🙂 No nic, poczekam do piątku to się dowiem 🙂 dzięki dziewczyny za odp 🙂

• Mamusia
Tusia zazdroszcze ci tez bym chciala do lubego juz sie wtulic a tu jeszcze kilka dni 😞 karolka tak masz racje ale orientacyjnie mozna sobie zobaczyc 🙂 na pewno lekarz cos poradzi na te wyniki trzymamy kciuki 🙂 az mi sie lzej an sercu zrobilo jak tak powiedzial 🙂 . Za to moje cisnienie nie zaciekawe ale czuje sie dobrze wiec nie wiem dlaczego takie 🙂

• Mamusia
Hej , ja po wizycie mam skierowanie do szpitala . Muszą mi zrobić dokładniejsze badania , moja gin powiedziała ,że pierwsze widzi coś takiego i musi to skonsultować z innym lekarzem.
Maleństwo zdrowe lecz teraz jest obawa ,że do tych pęcherzyków może być przyrośnięta pępowina 🥴
I są one przy ujściu macicy , nie wiem sama co mam zrobić jeszcze po 17 .00 muszę zadzwonić do swojej gin i porozmawiać z nią bo miała podzwonić po swoich znajomych lekarzach .
Pozdrawiam .

• Mamusia
Mixidix nie denerwuj się kochana na pewno wszystko będzie dobrze,skoro dzidzia zdrowa,rozwija się i rośnie!!!Twój gin na pewno coś zaradzi na te pęcherzyki,a jak trzeba iść do szpitala to trzeba nie ma wyjścia tam będziecie z dzidzią pod stałą obserwacją a to najważniejsze!!!Trzymam kciuki żeby wszystko się ułożyło!!!!

• Mamusia
Witajcie.
Ja już sie uzależniłam od Was i podczytuje cały czas... Moje Dziecię chore ale tak jakoś dziwnie. W nocy miał gorączkę 38*C, później od rana nic tylko biegunka okropna, w południe znów gorączka... jeść nie chce, pije jak smok i widać że jest osłabiony. Pytam czy coś go boli, to mówi że nie. Ehhh matka ma ciężkie życie - zaczyna się martwić o dziecko już na początku ciąży i ta troska nigdy nie cichnie 😞

Mixidixi trzymam kciuki żeby było ok :****

• Mamusia
witam wszystkie przyszle mamusie,
wlasnie zapisalam sie na portal i musze podzielic sie dobra wiadmoscia. W ostatni czwartek bylam na badaniach prenatalnych i lekarz powiedzial, ze jest juz pewnien plci dzeicka. Urodzi sie chlopczyk, a co najwazniejsze badanie potwierdzilo, ze baby jest zdrowe i wszystko dobrze wyglada.
Pozdrawiam!

• Mamusia
Mixi wszystko bedzie dobrze! Nie ma nawet innej mozliwosci.
Doti - biedulek sie meczy z goraczka 😞 najlepiej do lekarza sie przejsc, by zbadal lekarz ta Twoje dziecko :*

Ja wsuwam juz 2 miske fasolki po bretonsku. Ale cos czuje, ze za pol godziny znowu bede glodna :O teraz jem, a pozniej jak wieloryb 😜

• Mamusia
hej laseczki a ja wrocilam niedawno co do domu bylam na 4 godzinnym spacerku z kolezanka i ze tak powiem nogi z tylka mi wychodza a jak zmarzlam brrrr 😁 za to zjadlysmy sobie loda wloskiego i hot doga hehe 🙂 mixi dzidzia zdrowa to najwazniejsze a z reszta lekarze cos poradza pewnie wiem ze i tak to nic nie da jak piszemy zebys sie nie denerwowala bo w koncu mami jestesmy i kazda z nas by sie denerwowala ale wszytsko bedzie dobrze 🙂 pecherzyki da sie napewno jakos zlikwidowac 🙂

• Mamusia
Svenja witamy wśród przyszłych wrześniowych mam 😉
A ja dziś po USG,dzidzia zdrowa,brykała na całego,nie chciała nawet dać się zmierzyć 🙂
A o to i moje maleństwo 🙂
http://imageshack.us/photo/my-images/594/imgki.jpg/

• Mamusia
Witam dziewczyny ,Emaleth piękny dzidziuś żeby mój chciał się tak wczoraj pokazać 🥴 ale nie jemu w główce tylko figlowanie 🙃 nawet nie dał się zmieżyć .Aż lekarka była w szoku robiłyśmy dobre pół godziny te usg a maleństwo cały czas w ruchu i nie udało się nic zrobić.
Idę zaraz do tego szpitala nic nie biorę myślę ,że mnie nie położą tylko badania zrobią może będzie jakieś lepsze usg to o płeć podpytam 😜 zobaczymy dam Wam znać jak tylko wrócę 😉
Pozdrawiam mamuśki trzymajcie się cieplutko 😘

• Mamusia
Witam:* jak dzis samopoczucie Mamusie?ja mam za sobą dziś badania krwi, cukru i i moczu..no i pytanko czy którejś z Was też wykryto białko i leukocyty?bo ja mam niby jakieś ślady tego ale położna powiedziała żeby się nie martwić i zrobić za tydzień jeszcze raz;/ sama nie wiem..