Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dlaczego, bo raczej jest niemozliwe wyczuc ruch 4 cm malenstwa przez powloki brzuszne i macice zarazem... Pierworodki odczuwaja pierwsze ruchy zazwyczaj 18-20tc... a wielorodki wczesniej juz moze okololo 16...no i szczuple dziewczyny tez moga czuc ruchy wczesniej...

Na szczescie to nie moja ginekolog!!!, bo bym ja zmienila w trybie natychiastowym!!!! ale wstyd , ze tacy ludzie wogole przyjmuja

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Tyssiiaa wiem, że tak lepiej jest, ale tak naprawdę nie wiem, gdzie chce rodzić (poza tym i tak dadzą mnie tam, gdzie będzie wolne miejsce:blink 🙂. Wiem jedno, jeśli ciąża nie będzie zagrożona, to nie na Polnej. Teraz mam panią ginekolog z Raszei, ale nie do końca jestem przekonana co do niej. A Ty na jaki szpital się zdecydowałaś? Do rozwiązania masz już z górki 😁

• Mamusia
Ja rodzilam na Polnej i bylam mega zadowolona, ale powiedzmy, ze mialam "inna" opieke... Choc naprawde czasem mozna fajnie trafic...

A... co do Raszei oddzial jest wyremontowany, sa mozliwosci porodu w wodzie, fajne lozka porodowe, dobry monitoring... naprawde polecam!!! Kolezanki sobie bardzo sobie chwalily.. nie wiem jak tam z personelem, bo nie znam, ale znajome naprawde sobie chwalily...

Ide spac, bo jutro zaspie do pracy.. a dzis You can dance.. 😞(

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Ja rodzilam na Polnej i bylam mega zadowolona, ale powiedzmy, ze mialam "inna" opieke... Choc naprawde czasem mozna fajnie trafic...

A... co do Raszei oddzial jest wyremontowany, sa mozliwosci porodu w wodzie, fajne lozka porodowe, dobry monitoring... naprawde polecam!!! Kolezanki sobie bardzo sobie chwalily.. nie wiem jak tam z personelem, bo nie znam, ale znajome naprawde sobie chwalily...

Ide spac, bo jutro zaspie do pracy.. a dzis You can dance.. 😞(

Tez to słyszałam o Raszei 🙂 i chyba się zdecyduje 🙂 Moje dwie siostry rodziły na Polnej i sobie chwalą, tylko,że one nieźle "posmarowały", żeby mieć dobra opiekę 😞 Z kolei moja znajoma rodziła tam bliźniaki bez finansowego wsparcia i masakra, zero wsparcia ze strony personelu, była traktowana przedmiotowo i skazana na siebie. Moim zdaniem młoda matka potrzebuje ludzkiego podejścia i pomocy, żeby się jakoś do nowej roli przystosować. Dlatego nie chce na Polną 🙂

Kolorowych snów sandroos 😘

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Tyssiiaa wiem, że tak lepiej jest, ale tak naprawdę nie wiem, gdzie chce rodzić (poza tym i tak dadzą mnie tam, gdzie będzie wolne miejsce:blink 🙂. Wiem jedno, jeśli ciąża nie będzie zagrożona, to nie na Polnej. Teraz mam panią ginekolog z Raszei, ale nie do końca jestem przekonana co do niej. A Ty na jaki szpital się zdecydowałaś? Do rozwiązania masz już z górki 😁

ja będę rodzić na Polnej ze względu na to ,że w razie czego mają najlepszy sprzęt dla maluszka a poza tym lekarza mam rownież z tamtąd no i ciocie położną 😁 więc względy rodzinne raczej tam chce a w drugiej kolejności Raszei również polecam 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny, ja dzisiaj wyspana ,byłam odebrać wyniki trochę mam poniżej normy ,ale myślę że to w ciązy normalne 🙂 w końcu mam małego pasożyta 😜 w sobie 😁
Jak tam Wasza waga bo ja już ledwo dżinsy dopinam jakieś 2,5 do przodu , a wcale się nie objadam niewiadomo jak 🥴 jem trzy główne posiłki ,a między nimi podjadam owoce , mnóstwo owoców 😁 Wczoraj jadłam surowego kalafiora i mnie wydeło jak niewiem co , ale był pyszny 😁
Uciekam i pozdrawiam.

• Mamusia
cześć dziewczyny 🙂 Wszystkiego Najlepszego z Okazji Naszego Święta 😁

Muszę się Wam pochwalić, ze dziś do pracy ubrałam spodnie ciążowe 🤪 W normalnych się męczyłam, a jak rozpinałam to spadały... dziś jest pełna wygoda 😁

Buffy ja do pielęgnacji brzuszka używam olejku z Nivea, podobno olejki czy oliwki są najlepsze 🙂

• Mamusia
A ja w pierwszej ciąży i teraz używa masła kakaowego(najtańsze u mnie)i ani jednego rozstępu.
Próbowałam też produktów z AVENT ale nie byłam zadowolona no i wcale nie były tanie.Jak widać cena nie zawsze idzie w parze z jakością 🤨

• Mamusia
Hejka laseczki wszystkiego naj z okazji naszego swieta 🙂 To nie jest moja pierwsza ciąża...tylko w tamtej nie zdazylam poczuc ruchow dziecka,niestety...jestem szczupla...dzis moj gin powiedzial ze jest mozliwosc poczucia w ponad 13 tyg ciazy ruchow w koncu plód moj ma juz 7,8 cm dzis mialam usg z tego wzgledu że po pobraniu krwi zesłabłam i lekarz musial sprawdzic czy z plodem wszytsko ok....i jest wszystko ok.... 🙂 ale sie wystraszylam...masakra...bylam w mojej przychodni chyba z 3 godziny bo mi kazaly lezec...a teraz już sie dobrze czuje 🙂 ja chcialam rodzic w Poznaniu,ale mam za daleko bo ze Śremu 40km a z Wrześni 50 więc wybrałam szpital w Śremie...

• Mamusia
No to super, ze wszystko dobrze...
Duzy maluszek 🙂)

Wiem, ze nie pierwsza ciaza.. ale jesli chodzi o ruchy to nie patrzy sie na kolejnosc ciazy, tylko na to czy kobieta juz rodzila.. Te, ktoe przynajmniej raz rodzily czuja ruchy wczesniej..

Co do wagi ja nadal w miejscu.. dziekowac 🙂)) Choc teraz troche mnie chyba wywalilo 🙂) Musze sie zaczac pilnowac, bo podjadam i czasem niepotrzebnie 🙂

• Mamusia
nikt nie jedzie po Tobie 🙂 mi w 15 tyg w 1 ciąży lekarz powiedział,że to jeszcze nie możliwe 😉 a wiem,że takie bąbelki wtedy są bardzo częste w jelitach i są dużo częściej i mocniej odczuwane niż jak się nie jest w ciąży,dlatego łatwo można się pomylić i mówię to,bo sama na początku myślałam,że to dzidzia,a potem jak naprawdę ruszała się dzidzia to wtedy dostrzegłam różnicę w ruchach dzidzi a jelit 🙂 i Ty tą różnicę dostrzeżesz ale jeszcze nie teraz 🙂 bo ja nawet w 2 ciąży miałam wątpliwości co do tych bąbelków pierwszych a co dopiero w pierwszej 🙂 i mówiąc tu o pierwszej ciąży mam na myśli ciążę na etapie ruchów dziecka 🙂 bo sama pisałaś przecież,że w 1 ciąży nie czułaś ruchów dzidzi 😞

• Mamusia
Ja czuje takie ruchy, ale to raczej właśnie moje jelita 🙂 Dzisiaj cały dzień czuje kłucie w podbrzuszu, takie dosyć silne, nie wiem czy to normalne, jak myślicie? Jutro z samego rana idę na wizytę do ginki, mam nadzieję, ze zrobi mi usg, bo chciałabym widzieć, że z dzieciaczkiem jest wszystko w porządku. No i w końcu ktoś zobaczy i oceni wyniki mojej nieszczęsnej morfologii. Byle do jutra 🙂