Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
danusia1985 napisał(a):
My oboje mielismy po 23, a dziecko dopiero 4 lata pozniej 😞

oo to długo czekaliście 🙂
my od razu po ślubie chcieliśmy dzidziusia i kilka miesięcy się staraliśmy... aż w końcu marzenie się spełniło 😉 ale miałam problemy z zajściem w ciążę bo przez 5 lat brałam jednym cięgiem tabletki antykoncepcyjne i trochę zjadły mój organizm... ale było co było, ważne co jest teraz 😉

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
co do zakupów dla dzidziusia... to zacznę szaleć z kołyskami, bujaczkami, wózkami itp. jak już się wprowadzimy na poddasze... do połowy sierpnia chce mieć już wszystko skompletowane bo różnie to bywa... 😉
mój skarbek coś zaczyna mnie mocno kopać... chyba przez to że zjadłam pół tabliczki czekolady truskawkowej 😉

• Mamusia
Emilia, Natalia wpadka czy planowane.. ?
u nas było tak ze stwierdzilismy ze zaczniemy sie starac od nowego roku . ;d w styczniu czekam na okres i nie ma, i nie ma... zrobiłam test i okazało sie że jestem w ciąży ;d hahaha. ale było z tego śmiechu. 😉

• Mamusia
Marylu jesli nie macie slubu to chyba przed porodem trzeba isc do usc i ojcie dziecka musi uznac dziecko, to sie jakos nazywa- akt uznania dziwecka i z tym do szpitala bo jesli tego nie zalatwicie przed to automatycznie w szpitalu wpisuja nazwisko matki dziecku i potem trzeba odkrecac

• Mamusia
danusia1985 napisał(a):
Marylu jesli nie macie slubu to chyba przed porodem trzeba isc do usc i ojcie dziecka musi uznac dziecko, to sie jakos nazywa- akt uznania dziwecka i z tym do szpitala bo jesli tego nie zalatwicie przed to automatycznie w szpitalu wpisuja nazwisko matki dziecku i potem trzeba odkrecac

dokladnie tak jest 🙂 dlatego ja mam zamiarb to z M zrobic bo chcemy zeby mala mialam jego nazwisko bo pozniej jak slub bedzie to nie fajnie a tak to bedziemy wszyscy Husak 😁

• Mamusia
Pauleczka20 napisał(a):
w szpitalu nie wpisuja nazwiska tylko imie jezeli jest wybrane...a to pozniej zalatwia sie w usc 😉

zawsze wpisują nazwisko matki... a imię dziecka jak jest wybrane to też dopisują… ale nazwisko jest najważniejsze Pauleczko 😉

• Mamusia
My braliśmy ślub w sierpniu zeszłego roku.
Ja miałam 23 lata a mój mąż 26.
O dzidziulka staraliśmy się już 3 m-ce przed ślubem, ale nie wychodziło,aż do grudnia 🙂 i wielka radość!!!
#
Jeżeli chodzi o temat pieluch, to nawet nie mam zamiaru się za bardzo zastanawiać, wielorazowe na pewno odpadają.
#
Pisałyście,że wózek Graco drogi... no cóż zrobić, rzadko jest tak,że tanio znaczy dobrze.
Mi się on po prostu bardzo podoba, ale ten z ABC Design, też ciekawy, nie widziałam go wcześniej, ale pozostanę przy Gracolcu 🙂

• Mamusia
danusia1985 napisał(a):

Ten akt uznania można w każdym momencie załatwić. Ale musze się dokładnie siostry spytać co i jak, bo miała taką samą sytuacje.