Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
dzonatalie napisał(a):
Pauleczka20 napisał(a):
a tak poza tematem... ile miałyście lat jak wyszłyście za mąż? i ile lat miał wasz partner?

Ja miałam 26 lat a mój Marek 27 a ślub wzięliśmy w czerwcu 2011 🙂 a byliśmy razem 8 lat 😁

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Aisza2612 napisał(a):
dzonatalie napisał(a):
Pauleczka20 napisał(a):
a tak poza tematem... ile miałyście lat jak wyszłyście za mąż? i ile lat miał wasz partner?

Ja miałam 26 lat a mój Marek 27 a ślub wzięliśmy w czerwcu 2011 🙂 a byliśmy razem 8 lat 😁

ja 26, a mąż 25 😉

• Mamusia
Hej dziewczyny wpadłam się przywitać i pochwalic własnie wrocilam z wizyty kontrolnej.Malenstwo ma nozki raczki i organy wszystk ok ma 5 cm i bryka jak kózka albo koziołek.Maz wpatrzony w monitor byl jak diabli-stwierdzil ze to najlepszy film jaki w zyciu obejrzal 😉
Karolka-super wieści że u córeczki wszystko ok.

• Mamusia
anula to super że z dzidzą ok! oby tak dalej 😉
ja jak sobie przypomnę nasze wspólne pierwsze usg to aż mnie dreszcze przechodzą 😉 i wtedy z tygodnia na tydzień czekałam tylko na kolejne usg żeby zobaczyć czy wszystko ok... teraz to już czuje małego jak sobie bryka i zasadza mi kopniaki, no i wiem że jest tak jak powinno być, a usg to taka formalność a przy okazji podglądywanie małego 🙂

• Mamusia
isa8 napisał(a):
anula to super że z dzidzą ok! oby tak dalej 😉
ja jak sobie przypomnę nasze wspólne pierwsze usg to aż mnie dreszcze przechodzą 😉 i wtedy z tygodnia na tydzień czekałam tylko na kolejne usg żeby zobaczyć czy wszystko ok... teraz to już czuje małego jak sobie bryka i zasadza mi kopniaki, no i wiem że jest tak jak powinno być, a usg to taka formalność 🙂

ja mam dokładnie tak samo 😉
a swoją drogą, te kopniaki, to takie uzależniające są... chciałoby się czuć cały czas 🙂

• Mamusia
zazdroszcze Wam , ze w Polsce macie czesciej usg niz tutaj 😞
ja jutro dopiero bede szla na drugie usg, maz byl ze mna na pierwszym i omalo z krzesla nie spadl taki byl zapatrzony w monitor i zachwycony, szczesliwy i nie wiem co jeszcze 😁
jutro idziemy na drugie, wizyta na 12;15 🙂 hmm, zwykle mam spotkania z midwife albo chodze do endokrynologa, pobranie krwi to tyle tutaj , bo u Was to co chwile slysze ze usg ktoras ma !! aaa! 🤢

juz sie nie moge doczekac jutra, wszyscy stawiaja na chlopaka 🙂
ja na dziewczynke ! 🙂 zobaczymy

• Mamusia
No mi właśnie dziś walnął 12 tydzień i miałam to usg genetyczne.Bałam się jak diabli ale teraz rogal na buzi od ucha do ucha a z fotka usg chyba bee spała 😉 Fajnie Wam bo już czujecie maleństwa a ja wiem że bryka a nie czuje ale za troszkę poczuje kwestia czasu pamietam jak sie logowala tutaj w 6 tc a teraz juz 12-ale ten czas leci.A ze u nas czesto sa usg-roznie to bywa slyszlam takie rzeczy ze u niektorych lekarzy-formalistow faktycznie ma sie 3 usg na cala ciaze a ja mam co kazda wizyte.Teraz juz na nastepne usg smigam sama nie bede mezyc meza po pracy zeby ze mna siedzial 4 czerwca pojde sama w lipcu idziemy prywatnie na 4 d-koszt okolo 200 zl i maz idzie obejrzec film w 4d a nie w 2d jak po 2d on rozweselony to po 4d bedzie chodzil jak pijany 😉

• Mamusia
isa8 napisał(a):
za zdjęcia nic nie płaciłam... ginekolog sam mi je daje 😉 i kilka zdjęć z danej wizyty przypina do mojej karty.

tutaj tez chyba przypiela zdj do wynikow itp
ale za zdjecia musialam zaplacic 5 funtow za 2zdjecia co daje na nasze 25zl (ale mi dala 3 zdjecia)
jutro tez chcem wziac zdjecia i znow 5 funtow 😁

• Mamusia
Ja tez z kazdego badania mam fotke nie trzeba prosic lekarz sam daje jedno wpina w moja karte druga kopia dla mnie w dokumentacje mam teczke na te wszystkie kwity bo bedzie tego troszke a trzeba trzymac w kupie bo pozniej do szpitala to pod pache i sru na porodowke 😉

• Mamusia
prywatnie nie bylam jeszcze i chyba nie czuje potrzeby zeby isc prywatnie mam dobra opieke, tylko ze te usg tak rzadko dopiero 2 jutro, ale czuje kopniaki juz takze sie tak nie martwie, co chwile dzwonia i co chwile mam jakies wizyty takze nie narzekam, ale fajnie jest widziec malenstwo czesciej

• Mamusia
mój mąż właśnie dzwonił i pochwalił się że złowił ponad 10 kilogramowego szczupaka 🤪 i co najgorsze nie wie co ma z nim zrobić.... a ja nienawidzę ryb, i jak mi go tu przywiezie to go zabije ! 😮

• Mamusia
Moja mala spi... ciekawe czy znow se obudzi w nocy z taka wysoka temperatura....

No to widzicie... moj maz to ani razu nie byl ze mna na USG... ani teraz ani wczesniej... 🤢
i pewnie gdyby nie to, ze chce go w piatek wyciagnac, to w zycuy by sie nie zapytal czy moze...

• Mamusia
mój to za to zawsze jest ze mną, tylko jak byłam na 4d to nie był. I na dodatek przed każdym usg on się denerwuje 🙃 i zawsze mi mówi po fakcie, że strasznie zestresowany w poczekalni siedział.
Ale to zależy od faceta nastawienia. Może sandroos jak go wyciągniesz na usg będzie trochę bardziej czuły.?

• Mamusia
moze ino tak.. ale juz chyba przestalam, od niego tego oczekiwac 🤢 😮
Chcialabym zeby sam na to wpadl... Ostatnio zrobilam o to wojne, to pytam go 100razy czy ma zebranie w piatek, to on nie wiem... 😠

Nie domyslne te gady 🙂)

Tysia na oddziale porodowym. Rozwarcie 1cm, skurcze ma, szyjka krotka...
od 15 lezy pod KTG...

Zobaczymy co tam pojdzie dalej 🙂

• Mamusia
isa8 napisał(a):
mój mąż właśnie dzwonił i pochwalił się że złowił ponad 10 kilogramowego szczupaka 🤪 i co najgorsze nie wie co ma z nim zrobić.... a ja nienawidzę ryb, i jak mi go tu przywiezie to go zabije ! 😮

To mozesz mi kurierem podeslac-moj tato zlowil przed wczoraj szczupaczka i zjadlam ze smakiem takiego swiezego z patelni-duzo witamin maja ryby a nam witaminy potrzebne.Ja rozprawiac rybek nie umiem lowic tez ale zjesc mniam mniam

• Mamusia
sandros ja bym na Twoim miejscu nie podarowała takiego nastawienia jak ma Twój facet. Powiedz stanowczo że musi być i koniec! 😉 a jak zobaczy dzidzie na ekranie to na pewno zrobi się czulszy...
anula z miłą chęcią bym Ci tą rybę wysłała ale kurier chyba by tego smrodu nie wytrzymał 😁 ja nienawidzę ryb, i zapachu i łowienia i jedzenia... po prostu mnie odrzuca! 😮