Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a ja już się nie mogę doczekać poniedziałku 🙂 bo wtedy zobaczę mojego Skarbka 🤪 i będe miała robione to badanie połówkowe/prenatalne czy jak tam na to mówicie (bo to wszystko jest to samo tylko każda inaczej na to mówi) 😉
Armia remontowa nakarmiona 😁 dzisiaj zrobiłam duży gar lecza i naleśniki...

• Mamusia
natalia23ona napisał(a):
jeszcze babka mi sie pytala ile mam lat i ktory to tydzien ciazy bo to padanie jest wykonywane bardziej kobieta po 35 roku życia w ciąży,,,,no ale jak mus to mus....już ryczałam bo pewnie nie damy sobie rady...eh tam do dupy to życie 😞 😞

Z tego co sie orientuje, to wszystkie badania prenatalne sa refundowane dla kobiet powyzej 35 roku zycia, bo u nich wystepuje wieksze ryzyko chorób genetycznych u dzidzi, reszta robi je za sianko, no chyba, ze z jakis przyczyn dostanie skierowanie...
dlaczego ryczlas??

• Mamusia
natalia23ona napisał(a):
jeszcze babka mi sie pytala ile mam lat i ktory to tydzien ciazy bo to padanie jest wykonywane bardziej kobieta po 35 roku życia w ciąży,,,,no ale jak mus to mus....już ryczałam bo pewnie nie damy sobie rady...eh tam do dupy to życie 😞 😞

Natalia co ty to nic strasznego! ja myśle że to zwykle usg jest! każdy powinien miec to zrobione! Ja miałam to badanie. I wogole zagranicą robią to wszystkim ciężarnym.

• Mamusia
wielkie rzeczy, 2kg 😜 a to od początku ciąży? czy od ostatniej wizyty?
jak zwalasz to na siedzenie w domu, to tym bardziej na L4 się nie ruszysz :P 🙂
ja dziś zgodnie z zaleceniem lezałam ile się dało, ale więcej się nie dało, więc wyskoczyłam na chwilę do 5 10 15, a tam wiosenne porządki i wszystko 50% taniej 😁 mam pierwsze śpiochy dla Tymka 😁

właśnie... ile tak tego trzeba mieć w rozmiarze 56, 62? ile body, śpiochów, kaftaników itp.

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Hehe.. ano jestem... wrocilam z mloda od lekarza i niby zdrowa...
a znow mi sie cieplawa zaczyna robic...a w nocy miala 39,4C. Ide jej zaraz zmierzyc temp/.

no jak zdrowa? z taką temperaturą? 🤨 chyba, że to taka trzydniówka wirusówka...

• Mamusia
Zdrowa w sensie, katar, kaszel, brzuchy, uszy, uklad moczowy...wiec cholera wie...
moze rzeczywiscie jej sie to gardlo wykluje...

Ja nie pamietam, bo mialam duzo lumpkow dla Nadii i raczej na sztuki nie okresle 🤢
Wiem, ze nie mialam kaftanikow, bo nie lubie... 🙂)

2kg od poczatku ciazy.... z czego od ostatniej wizyty 1,5kg... no wlasnie 🙂) ale bedzie ladna pogoda to bedziemy lazic... no i w pracy podjem tez 🙂 Kaszeczki, chlebek z maselkiem, zupke ze smietanka 🙂 a w domu takich rzeczy nie robie 🙂)

• Mamusia
WItam sie z Wami, wlasnie wrocilismy z usg, ktore trwalo okolo godziny 😁
moje dziecko baaardzo leniwie lezalo odwrocone i nie chcialo sie pokazac co ja tam wyczynialam zeby sie odwrocilo to nie wiem, az w koncu jakos sie odwrocilo i ujawnillo swoja plec ale zakrywajac sobie twarz raczkami 🙃

beedzie DZIEWCZYNKA!! 😜 🤪 😁 😁 🙃 🙃 🙃