Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
wlasnie przeczytalam na brzuszkach ze w 24 tygodniu moga wystapic objawy przedwczesnego porodu 😲 😮

właśnie ja też gdzieś to czytałam,że od ukończenia 5 miesiąca już nie mówi się o poronieniu tylko o przedwczesnym porodzie.Masakra,myślałam ze nie trzeba sie juz obawiac,bo czas poronienia za nami,a tu masz....przedwczesny poród...Najlepiej nie mysleć i nie czytac o róznego rodzaju chorobach i powikłaniach bo idzie dostać na łeb

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dzień dobry 😉
dziś u mnie pierwszy dzień odpoczynku i zamiast spać w opór, to ja od 5 wyspana, jak skowronek 😁

lekarz kazał leżeć tyle, ile się tylko da.... a mnie już nosi i się zastanawiam, co by tu dziś zrobić, za oknem piękne słońce, +12 na termometrze, zapowiada się świetny dzień.... o rany, całą noc "wybierałam" śpiochy dla malucha, widać strasznie mi to po głowie chodzi, trzeba zatem coś z tym będzie zrobić 😁

• Mamusia
Helo,
ja też dzisiaj wcześnie wstałam bo na 9:30 mam wizytę do gina 😁 i trzeba się przygotować 🙂
U mnie też piękna pogoda: słonko świeci i ptaszki pięknie śpiewają a ja sobie leżę w łóżeczku i popijam kawkę 😎 czego chcieć więcej...

• Mamusia
witajcie rano!
kurcze też ostatnio o godzinie 7 już wyspana 😞 a później muszę kawę pić koło 12 bo już śpię...
dziś idę na lumpeks z siostrą myślę że sobie coś kupię bo nie mam czym chodzić 😞 😞 😞 ( wg mnie wg męża mam pełną szafę) i mam plan kupić dla dziecka coś. malutkie rozmiary. bo są mało używane jak nowe i takie piękne że szkoda nie wziąźć 😁
kupujecie w szmateksach coś dla dziecka?

• Mamusia
Hej, no ja wstałam bardzo wcześnie bo znów grubo przed 5 rano. Prysznic i do mojego biznesiku 🙂
Kilka dni, muszę zaczynać wcześniej prcę, bo teść, który mi zazwyczaj pomagał niestety zachorował i musiałam przejąć jego zmianę 😜 Ale daję radę 🙂

• Mamusia
Aisza2612 napisał(a):
Ja jeszcze też nie byłam na zakupach w second handach 🙂 bo tak się teraz ładnie nazywają. Ale planuję sie wybrać i znaleźć jakiś namiot na siebie 😁 bo już nie mam w czym śmigać za bardzo

hahaha namiot 😁 dobre ja właśnie w tym celu też pójdę. szkoda mi kasy na nowe, choć ładne to drogie że hohoho 😁

• Mamusia
no własnie też takie rzeczy mam na myśli.... nie lubię swojego powiększonego biustu, a w takich tunikach odcinających wygląda na jeszcze większy 😮... ale to jest tylko moja subiektywna opinia 😜 jak się widzę w lustrze w takim czymś, to kompletnie nie mam ochoty się z domu ruszać, choć pewnie są wygodne i do leginsów jak najbardziej 😉

• Mamusia
Dzień dobry 🙂 ja też dzisiaj od rana na nogach bo znowu armia przyjechała i robią poddasze... zaraz muszę zrobić leczo i naleśniki żeby mieć z głowy, bo i ja wybieram się na szmaty 🤪 nigdy nie chodziłam ale kuzynka mnie namówiła i pójdę spróbować swoich sił 😁
za oknem słonecznie i ciepło więc można szaleć...

• Mamusia
Witam piękne panie 🙂
Byłam wczoraj na wizycie kontrolnej u gin i powiedziała, że bedzie córcia!!!!
Jak ja sie ciesze strasznie 😁 Mała waży 271g
16 maja mam 2prenatalne/ połówkowe zobaczymy czy mi potwierdzą 🙂
A teraz zmykam po wypis ze szpitala... ( bo sie oststnio odwodnilam i 3 dni w szpitalu siedziałam).
I też na szmaty ide 🙂 A widziałam takie śliczne rajstopki w sklepie ostatnio, że też je musze kupić 🙂
Pozdrawiam i miłego dnia mamuśki wam życzę 🙂

• Mamusia
Panna Tyssiiaa urodziła dzisiaj o 3:45 ślicznego Adasia - waga 3320 😁

Witam się 🙂
Wczoraj wróciłam ok 21 do domu i poszłam spać. Zjadłam truskawki ze śmietaną i padłam.
Oczywiście nie dowiedziałam się płci 😞 Jak na złość maluch odwrócił się plecami skubaniec! 😞
Dzisiaj będę dzwonić umawiać się na to II prenatalne i zapytam się jak to wygląda z 4D.

• Mamusia
Dzien dobry 🙂 co do Tysi to widzialam Adasia ciasrteczko ☺️
a ja sie nie wyspalam wstalam z bolem zeber 😮 i zastanawiajace jest to od czego.
Co dosklepow z tania odzieza ja nie bylam i nie mam zamiaru odstrasza mnie te zapach poza tym dla dziecka wole wydac troszke wiecej a kupic nowiutkie w sklepie 🙂

• Mamusia
a jak Tysi poród minął ? rodziła naturalnie czy przez cc?

Też nigdy nie chodziłam na szmaty, ale pora spróbować w szczególności że nie mam w czym chodzić a ubrania ciążowe są mega drogie po sklepach, a i tak przydadzą się tylko na chwilę... kilka rzeczy można kupić w sklepach firmowych, ale jednak trzeba upolować troszkę więcej ciuchów bo moja garderoba jest całkowicie do wymiany 😮

• Mamusia
Cześć Dziewczyny 🙂
ja już będę mieć reguralny dostęp do neta więc wracam do Was 🙂

troszkę nadrobię by być w miarę na bieżąco, ale 150stron, które mam do nadrobienia raczej nie dam rady :P

gratulacje dla Tysi 😁

a mój Maluszek dziś szaleje 🙂))