Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Malgosia1986 napisał(a):
Witam mamusie- w piątek obroniłam tytuł magistra 🙂
Dziś byłam u lekarza- waga ogólna to + 7 kg, dzidzius wazy 1500 g i znów skierowania do szpitala bo mam rozwarcie- oszaleć można !

Gratulacje obrony! 🙂
Te Twoje rozwarcia nie dają Ci kurde spokoju... Ale musi być dobrze! 🙂

• Mamusia
Malgosia1986 napisał(a):
Witam mamusie- w piątek obroniłam tytuł magistra 🙂
Dziś byłam u lekarza- waga ogólna to + 7 kg, dzidzius wazy 1500 g i znów skierowania do szpitala bo mam rozwarcie- oszaleć można !

gratulacje!!

kurcze biedna - znowu szpital, a jakie masz rozwarcie?? jedyne pocieszenie to że każdy kolejny dzień Maleństwa w brzuszku jest dla niego zbawienny... na pewno będzie dobrze.
ja też się już stresuję jutrzejszą wizytą - ciekawe jak z moim rozwarciem 😞

• Mamusia
Cześć dziewczyny dorwałam się do neta 🙂
Właśnie zajechałam do Mielna , pogoda słabiutka .
Niestety nadrabiać Was będę jak wrócę do domciu czyli w czwartek , piątek .
Czuję się świetnie tylko chyba troszeczkę przytyłam 😞 niestety tak to jest na wczasach 🙂
Pozdrawiam pa pa 😘

• Mamusia
Witam sie 😁 na dworze parnota straszna juz mam dosc bylam dzisiaj w USC i wcale nie trzeba potwierdzac ojcostwa dziecka przed urodzeniem ( zeby mialo jego nazwisko ) mozna to zrobic po urodzeniu szpital jedyne inf jakie przesyla do urzedu to data i miejsce urodzenia waga wzrost i plec dziecka nie ma nic o naziwsku ani o imieniu wiec luzik zalatwimy to jak sie mala urodzi i zalatwilam w koncu polozna jutro am wejsc do mnie miedzy 11 a 12 🙂

• Mamusia

Jeśli chodzi o butelki chciałam kupować Avent z całym zestawem, bo tak jak Deira pisała wszystko w zestawie do siebie pasuje i to jest ułatwienie. Ale mój M uważa, że tylko butelka Tommee Tippiee nadaje się dla chłopca ?!?! Wg niego inne są typowo dziewczęce 🙃 nie wiem skąd u niego takie przekonanie, ale kupiliśmy dwie takie:
http://www.tommeetippee.co.uk/product/health_check_anti-colic_bottles_-twin_pack/
To jest jakaś nowa wersja antykolkowa Plus. Od razu sprawdza temperaturę płynów w butelce. Taki bajer:/

To do temperatury klamie siostra miala i zeby byla dobra woda to bys musiala zimne mleko podawac..

• Mamusia
Emilka ale zeby Twoj dostal zwolnienie do pracy na 2tyg to juz musicie miec ta kartke o ojcostwie bo inaczej dupa nie dostanie.A to nie jest tacierzynskie tylko opieka nad Toba i dziecko.Wiec warto wczesniej zalatwic.A tak w ksiazeczce bedzie miala Twoje nazwisko i Twoj adres a nie tego Twojego..

Emilia1991r napisał(a):
Witam sie 😁 na dworze parnota straszna juz mam dosc bylam dzisiaj w USC i wcale nie trzeba potwierdzac ojcostwa dziecka przed urodzeniem ( zeby mialo jego nazwisko ) mozna to zrobic po urodzeniu szpital jedyne inf jakie przesyla do urzedu to data i miejsce urodzenia waga wzrost i plec dziecka nie ma nic o naziwsku ani o imieniu wiec luzik zalatwimy to jak sie mala urodzi i zalatwilam w koncu polozna jutro am wejsc do mnie miedzy 11 a 12 🙂

• Mamusia
Verandzia napisał(a):
Emilka ale zeby Twoj dostal zwolnienie do pracy na 2tyg to juz musicie miec ta kartke o ojcostwie bo inaczej dupa nie dostanie.A to nie jest tacierzynskie tylko opieka nad Toba i dziecko.Wiec warto wczesniej zalatwic.A tak w ksiazeczce bedzie miala Twoje nazwisko i Twoj adres a nie tego Twojego..

A gdzie to zwolnienie się załatwia?

• Mamusia
Pytaja sie w szpitalu czy bedziecie potrzebowac takie cos.. 🙂

Aisza2612 napisał(a):
Verandzia napisał(a):

A gdzie to zwolnienie się załatwia?

• Mamusia
Emi jeśli chodzi o usc to warto to załatwić przed porodem tylko z uwagi na fakt, iż po urodzeniu Twój M będzie mógł sam pójść do urzędu i wszystko załatwić. A Ty możesz sobie spokojnie odpoczywać. Ale można też po porodzie to zrobić, i wtedy trzeba iść razem.
Verandzia dzięki dobrze wiedzieć 😉Ale i tak bym zawsze sprawdzila na sobie czy odpowiednia temp 😉 dlatego pisze ze taki bajer.
wanilka ja wybierałam między Mutsy Evo a Babystyle Oyster. Oba można wybrać na różnych ramach, mój M koniecznie chciał czarną. Ostatecznie wziełąm Oyster, bo Evo tylko białe mi się podobało, a w Oyster można zmieniać kolory 😉

• Mamusia
marylu345 ten wózeczek co wybrałaś bardzo ładny ale chyba mało dostępny w Polsce?? Mnie bardzo zależy żeby gondola była trochę wieksza niz w tradycyjnych wózkach, żeby cała zimę w tej gondoli przechodzić no i żeby był w miare lekki i na moją bezrobotną kieszeń 🙂 bardzo podoba mi się tako laret jak narazie noi i polski wózek matti 🙂))

• Mamusia
wanilka86 napisał(a):
marylu345 ten wózeczek co wybrałaś bardzo ładny ale chyba mało dostępny w Polsce?? Mnie bardzo zależy żeby gondola była trochę wieksza niz w tradycyjnych wózkach, żeby cała zimę w tej gondoli przechodzić no i żeby był w miare lekki i na moją bezrobotną kieszeń 🙂 bardzo podoba mi się tako laret jak narazie noi i polski wózek matti 🙂))

Wanilka to może sprawdz polskie wózki ROAN. Teraz mają nową kolekcję z zwrotnymi kołami. Moja sis miała model Marita (do auta ciężko wpakować), ale napewno i gondola i spacerówka są dość duże.

• Mamusia
Zajadam sobie na obiad dwie skibki chleba z ogórkiem małosolnym 🙂 mniam 🙂 jak narazie, waga stoi w miejscu,miałam już plus 10kg, teraz mam plus 9kg.Cieszę się,że dziecko rośnie a ja mam tyle samo, a nawet i mniej. Czyli mi ubywa tłuszczyku 🙂 Oby tak dalej.Wierzę w to,że nie przekroczę +15kg, tak jak kiedyś sobie planowałam. Pilnuję się teraz i to mi pomaga.

• Mamusia
Ja też szaleję z jedzonkiem ale już tak jakoś nie przybieram,zatrzymało się na 10kg i stoi,ja to do nutelli robię sobie grzanki i tak potrafię 4 kromeczki sobie wciągnąć 😜
A Marylu chyba ty kiedyś szukałaś bodów rozpinanych tu jest stronka,na promocji można fajne rzeczy znaleźć i gatunkowo super http://www.vertbaudet.co.uk/

• Mamusia
marylu345 napisał(a):
Pestka, a ja właśnie sobie szaleje ostatnio z jedzeniem. I zamiast zdrowe kanapeczki tak jak Ty, to nutelle wcinam :/
Chyba musze się opanować bo też chce się na +15kg zatrzymać ;D

a ile teraz masz kg do przodu?

• Mamusia
Pestka24 napisał(a):
marylu345 napisał(a):
Pestka, a ja właśnie sobie szaleje ostatnio z jedzeniem. I zamiast zdrowe kanapeczki tak jak Ty, to nutelle wcinam :/
Chyba musze się opanować bo też chce się na +15kg zatrzymać ;D

a ile teraz masz kg do przodu?

+10kg, więc myśle że realnie powinnam się zatrzymać na +15. Ale apetyt mam ostatnio nieposkromiony

• Mamusia
Emaleth napisał(a):
Ja też szaleję z jedzonkiem ale już tak jakoś nie przybieram,zatrzymało się na 10kg i stoi,ja to do nutelli robię sobie grzanki i tak potrafię 4 kromeczki sobie wciągnąć 😜
A Marylu chyba ty kiedyś szukałaś bodów rozpinanych tu jest stronka,na promocji można fajne rzeczy znaleźć i gatunkowo super http://www.vertbaudet.co.uk/

4 kromeczki to też szybko wciągnę 😉
Dzięki za linka! zaraz sobie przejrzę co mają ciekawego

• Mamusia
isa8 napisał(a):
mi się straszny cellulit zrobił na udach 😮 też tak macie ? gdzieś czytałam że woda się zatrzymuje w organizmie i dlatego... będę musiała się zaopatrzyć w jakieś balsamy na cellulit.

Ja ogólnie w udach przytyłam trochę to i cellulit zawitał ale bardzo pomaga mi serum z eveline.i do tego nieziemsko chłodzi.
Nie wiem czy wszystko można zwalać na wodę w organiźmie.Ja nie tłumaczę się w ten sposób 🙂Jak się je słodycze, słodkie napoje i ogólnie więcej zaczyna się spożywać niż wcześniej, to cellulit murowany.Jak byłam na diecie to jakoś nie miałam cellulitu a jak pozwalam sobie to od razu skurczybyk wyłazi. Nie ma też co myśleć że przytyło się np w udach i to naturalne w ciąży, bo to nie przez ciąże tylko przez jedzenie się tyje. Przez ciąże tylko brzuszek powinien teoretycznie urosnąć 🙂 pozwalamy sobie i taka jest prawda,nie ma co ściemniać 🙂 ale my to zgubimy, tylko dzieciaczki pojawią się na świecie, nie będzie zmiłuj. 🙂