Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej Kuleczki 🙂
My byliśmy dziś w Poznaniu na ślubie, ale ceremonia, śpiewy po łacinie i w ogóle 😮 Złożyliśmy życzenia i od razu wracaliśmy do domu - nawet nam się nie chciało nigdzie łazić ani nic - lenie się zrobiliśmy 🙃 Teraz robimy sernik bo jutro gości mamy 😁
Kto chętny na rodzenie i niedzielne dziecko? Tylko ostrzegam, mój M jest niedzielny i u niego ten przesąd się strasznie sprawdza 😁

Na gardło mi pomaga ciepłe mleko z miodem - coś mnie brało w czwartek bo spałam w zimnym pokoju z mokrą głową i pomogło 🙂

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja zaliczyłam właśnie powrót do domu 🙂
Byliśmy z M jeszcze w maku coś zjeść...
Po drodze myślałam, że się zwinę i położę na asfalcie 🤨 Dostałam takiego skurczy, że z bólu nie mogłam już wytrzymać i tak jak do maka mam 10/15 min pieszo, tak teraz wracałam godzinę! 🥴

• Mamusia
mixidixi napisał(a):
Skurcze są co 8 minut ,ale troszeczke ulżyło z bólem . Nie wiem co to z tego będzie , już myślałam o lewatywie ,ale jak się mam jeszcze raz kapac to juz wole nie robic nic. 😁
Z jednej strony jestem głodna ,a z drugiej strasznie mi niedobrze 🤢
Kochana lepiej się najedz bo jak pójdziesz rodzić to już nic nie dostaniesz do 2 godzin po porodzie 😁 Ból może być słabszy ale jak skurcze się utrzymują to dobry znak 🤪 🤪

Idziemy na kolację, później kąpiel Mateusza, Lusi, na końcu ja do wanny a później do spania 🙂

• Mamusia
Doti, do dwoch godzin?? 🙂
U nas jest tak, ze jak urodzisz np. o 23... to twoj peszek i czekasz do sniadania 🙂)

A mnie na wieczor powalilo, chodze za mezem i instruuje... pamietaj nie wszystkie bluzki do przedszkola, niektore sa domowe 🙂, sprawdzaj paznokcie czy czyste przed wyjsciem, zaloz spinki, bo wlosy wchodza do oczu 🙂))

• Mamusia
Ja tez uwielbiam, ale na dokumencie bylam w kinie, i jakos jednak wole obejrzec Mam talent 🙂)
Gdyby ta traa koncertowa doszla do skutku, to by bylo nie lada wydarzenie...

Wiem, co czuje, bo mozna ocipiec w tym szpitalu ;/ Tez tydzien lezalysmy z Nadia, ale niech sie cieszy, ze ma mozliwosc zostac z dzieckiem... bo Natalie wywalili...
a z Poznania do Wrzesni jednak kawalek jest ;//

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Ja tez uwielbiam, ale na dokumencie bylam w kinie, i jakos jednak wole obejrzec Mam talent 🙂)
Gdyby ta traa koncertowa doszla do skutku, to by bylo nie lada wydarzenie...

Wiem, co czuje, bo mozna ocipiec w tym szpitalu ;/ Tez tydzien lezalysmy z Nadia, ale niech sie cieszy, ze ma mozliwosc zostac z dzieckiem... bo Natalie wywalili...
a z Poznania do Wrzesni jednak kawalek jest ;//

no wlasnie tez jej to napisalam, ze Nata musiala dziecko same zostawic w szpitalu 🤨

• Mamusia
Ja z wieczorka sie wzielam za pranko i sprzatanko...

Jak mnie wkurza jak mloda czasem tak mnie trzepnie, ze az czlowiek sie z bolu skreci...;//
Ale juz blizej niz dalej 🙂) Mam nadzieje, ze maks 10 dni mi zostalo...

Malzonek jzu od wczoraj sie dopomina czy moze jakos pomoc... 😜 Wyposzczony biedny...;//

• Mamusia
Hej dziewczyny jesteśmy u mamy....czytałam Was troche,a co z Emi ze musi do piatku zostac z małą?? Ona to ma lepiej bo moze z nia byc,a ja 😞 😞 😞 😞 niestety tylko dojezdzam do niej...Dzisiaj bylismy z Bartkiem...kupiłam nowy laktator Tommee Tippee ręczny jest zajebisty 🙂 Dzis gadalismy z lekarzem dyżurującym jeszcze nic nie wiadomo,ale dzisiaj miał byc genetyk ciekawe czy był,a w poniedzialek bede rozmawiac z lekarzem ktory sie opiekuje Mają i już dowiem się czegos wiecej bo w koncu w poniedzialek konczy sie jej ten antybiotyk. 🙂 🙂 mam nadzieje,że w przyszlym tygodniu juz ja napewno wypuszcza....

• Mamusia
Natalko podstawowe zasady to nie jeść smażonego, wzdymającego czy ostrego.... A tu masz artykuł o diecie w czasie karmienia: http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79400,3855207.html Piszą, że powinno się jeść wszystko to co w zdrowej diecie być powinno. Też mi się tak wydaje, że przetworzone w organizmie matki potrawy trochę inaczej będą na dziecko działały niż na matkę. Wystarczy zwykła zdrowa dieta 😉