Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
witam... i pojawił się niedzielny bobas 🙂 ale miłe wieści... ciekawe jak tam mixi 🙂

co do przytulania to ja miałam to samo, na początku jakoś ochoty brak, później lekarz zabronił i tak w kółko... ale teraz już sobie niczego nie żałuje, póki można to korzystamy 😁 bo później celibat przez dłuższy czas! 😁 no ale po takiej przerwie też było ciężko i czułam się jak dziewica 😁

a dzisiaj męcze się z tymi nieregularnymi skurczami ale nie panikuje bo nie chce jechać na IP... stwierdziłam że tam pojadę jak już naprawdę będe się zwijać z bólu 😁 bo znając ten szpital to nawet jak są nieregularne skurcze to zatrzymują na kilka dni 😮

• Mamusia
ja zdecydowałam że wracam do tabletek... tylko gin mi powiedział że te co brałam są niewskazane przy karmieniu piersią więc chyba będę musiała przyjmować inne... i boje się jak mój organizm na nie zareaguje... zobaczymy 🙂

coś się mamusiak nie odzywa 🤔 ciekawe co u niej...

• Mamusia
czyżby coś się działo !? 😁

kurde... wszystkie już urodzą a my tutaj na koniec zostaniemy same... i nikogo już nie będzie 😜 bo młode mamuśki nie będą miały czasu na forum itp... 🤨

ja mam nieregularne skurcze i to są te przepowiadające a one mogą potrwać jeszcze długo długo... a boje się tego przenoszenia... wolałabym urodzić przed 20.09 niż po...

gdyby tak moje dziecie mnie posłuchało 😁 😁

• Mamusia
Tussiiaa napisał(a):
Idę prasować resztę ciuszków, bo ostatki zostały. 🙂

Odwiedzę Was później 😁 buziaczki.

to ile Ty masz tych ciuszków?? 😁
ja z prasowaniem ciuszków, pościeli i wszystkim dla małego owinęłam się w jeden dzień 😁 ale dlatego bo mam tylko dwie reklamówki 😁 mój M się mnie pyta czy to nie za mało... a ja mu mówię że w razie czego to będzie pomykał do sklepu i dokupywał 😁

• Mamusia
No i nadrobiłam ostatnie dwa dni Waszej literatury 😁
A ja Wam powiem, że oprócz Mamusiaka i Mixi nie odzywa się też chyba Efek, Pati 😉
No ciekawe, czy coś bobaskowatego się jeszcze dziś wykluje 🙂

U mnie na razie spokój ze skurczami. Mała się tylko zaczęła wyciągać okrutnie i oczywiście dostała czkawki 😉 Dzień bez czkawki to dzień stracony... 🙃
Teście byli, posiedzieli, już pojechali, a ja mogę w końcu trochę się położyć. Jestem tak zmęczona i niewyspana, że nawet obiadu nie mam ochoty robić, a na myśl o jedzeniu to mi się niedobrze robi... Chyba będę musiała pogadać z M, że dziś może sam sobie coś zrobi… 🤢

Sandra, ja mogę rodzić z Tobą w parze też i w piątek 🙂 Może umówmy się na rozkręcanie akcji w czwartek – gwałcenie, sprzątanie, bieganie, przysiady i zobaczymy co z tego wyjdzie 😁 Też wolałabym rodzić w nocy 🙂 Więc jak dla mnie może być noc z czwartku na piątek lub z piątku na sobotę 🙂
A na to bolące gardło, zrób sobie herbatkę imbirową – pokrój imbir na cienkie plasterki (wystarczy jakieś 5-10 plasterków – zależy jak mocną herbatę chcesz), zalewasz wrzątkiem, zostawiasz na jakieś 10 minut. Potem odcedzasz, dodajesz soku z cytryny i trochę miodu, żeby złamać gorzko-kwaśny smak. Jak dla mnie rewelacja na bóle gardła i wszelkiego rodzaju przeziębienia. Piłam 3-4 razy dziennie.
Wanilka, ten przepis powyżej na herbatkę na przeziębienie to też dla Ciebie 🙂
Doti, Laurka cudna 🙂 Prawdziwa w z niej fotomodelka 🙂 A jak cudnie śpi z uśmiechem na usteczkach, hehe 😁 Widać, że niczego jej nie brakuje 😁
Emaleth, ja chciałam robić w piątek jabłecznik taki na zimno – na standardowym biszkopcie, mus jabłkowy z galaretką, na wierzch krem i czekolada. Dość czasochłonny, ale paluchy lizać 🙂 Niestety odechciało mi się siedzenia prawie 2 godziny w kuchni i zrobiłam szybkiego placka z jabłkami , cynamonem i kruszonką – przepis Pestka jakiś czas temu podawała 🙂 Ale jak nie masz, mogę Ci podać 🙂
Edith, współczuję Ci tej spartaczonej roboty ze szwami. Mnie tak załatwili po zabiegu ginekologicznym. Mam paskudną bliznę. 🤢
Tusia, zdjęcia brzuszkowe prześliczne 🙂 A z tym żelazkiem to mam nadzieję, że sobie dużej krzywdy nie zrobiłaś?
Isa, super, że do domku Cię wypuścili. To zawsze zupełnie inny komfort psychiczny być na tzw. „własnych śmieciach” 🙂 Ja z prasowaniem to bawiłam się chyba ze dwa tygodnie, ale ja to sobie rozłożyłam na raty i w sumie to prałam i prasowałam też te większe rozmiary.
Emi, Natalia, trzymam kciuki za Wasze maluszki, żeby jak najszybciej wyzdrowiały 🙂

• Mamusia
W sumie nic, tylko oparzenie i pewnie zostanie mi jakaś blizna półokrągła...

Ja się doczekałam usypiacza dla Małej 😁
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/507/fisherpricer4342.jpg/][IMG]http://img507.imageshack.us/img507/2672/fisherpricer4342.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
Tusia, altacetem w żelu sobie nasmaruj jeśli masz albo okład z octu zrób, żeby bąbli nie było.
A tego konika morskiego też mam na oku 🤪 😁 Tylko, że mi się niestety kolorystycznie bardziej ten turkusowy podoba, ale nie wiem, czy dla dziewczynki nie lepszy będzie jednak ten różowy... 🙃 Ładne ma melodyjki?