Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Szczesliwamamo trzymaj sie kochana,jeszcze troszke!!!Ja w pierwszej ciazy nie mialam zadnych plamien czy skurczy przepowiadajacych,wszystko sie zaczelo niespodziewania wiec nie ma reguly.
Tyle czasu wytrzymalas te pare dni dasz rade a malenstwo wszystko wynagrodzi!!!

• Mamusia
Doti, super efekt! 🤪 Też muszę coś takiego sobie kupić. Podobno takie majtasy pomagają też przy bliźnie po cc. A w jakim sklepie kupowałaś? W zwykłym z bielizną czy w jakimś z bielizną dla ciężarnych? Bo ja też wolałabym poprzymierzać, a nie wiem, gdzie czegoś takiego szukać. Zrobisz zdjęcie temu wynalazkowi, jak to wygląda z tymi fiszbinami? To taki rodzaj gorsetu? 🤔

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
szczesliwamama kazda z nas takie wyczekiwanie meczy i mysle, ze juz kazda marzy o szybkim rozwiazaniu...do mnie tez wydzwaniaja, sasiadki zaczepiaja, panie w sklepie i kazdy sie pyta kiedy ten dzien 😮 jakbym jakas wróżka byla 😁 😁
Co do tego krwawienia to ja sie nie znam za bardzo, ale jesli cos tam wylatuje, to znaczy ze jest postep 🙂 jednak nie u kazdej muszą byc takie objawy, wszystko zalezy od organizmu, wiec sie nie stresuj tym, ze jedna cos tam ma, a Ty nie 🙂

Karola... każda z nas marzy o szybkim rozwiązaniu... ale do czasu 😜 jak się zaczyna, to już sama nie wiesz, czy na pewno tego chcesz... hehe... i ta świadomość, że nie ma odwrotu, w chwili, gdy masz wrażenie, że skurcze się nie kończą... 😜 😉

• Mamusia
inirtam napisał(a):
Doti napisał(a):
Inirtam mi tylko skóra rozciągnięta została....
to już zazdroszczę 🙂 u mnie jeszcze 6kg nadmiaru 😜
eeee no aż tak dobrze to nie mam żeby już nadmiarowych kg nie było 🙂 chodziło mi o to że macica już się u mnie obkurczyła i jest poniżej spojenia łonowego więc nie ona mnie wybrzusza. Tylko ze skóry mi się taki flaczek zrobił... no ale trochę brzucha miałam na końcówce ciąży więc będzie nad czym pracować 😉

• Mamusia
Hej dziewczyny.
My wczoraj byliśmy na pierwszym spacerku na 2 godzinki pogoda była taka ładna , że żal było nie wychodzić.
Dzisiaj też pójdziemy ale tak na godzinkę koło domu.
Mała super grzeczna je co 3 godzinki , więc troszeczke mogę zawsze coś jszcze ogarnąć .
Teraz gotuję obiadek .
Jeżeli chodzi o zbędne kilogramy to ja przytyłam 12 w ciąży i już mi zostały tylko 3 zbędne kilogramy..
Więc myślę ,że jest ok bo mieszczę się we wszystkkie ciuchy z przed ciąży.
Ale zastanawia mnie jedno ,od porodu mineło 7 dni ,a ja już prawie nie krwawię czy to normalne ? 🤔
Widzę ,że kolejna mamuśka na porodówce .
Życzę powodzenia . 🙂

• Mamusia
Tak wyglądają te gatki: Fiszbiny sa tylko górą co zapobiega rolowaniu i nie wcinają sie w ciało przy siadaniu. Obwód tej obciskającej góry to ok 52cm bez rozciągania a ja spokojnie wsadziłam w to moje 85cm 🙂
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/600/dsci0876.jpg/][IMG]http://imageshack.us/a/img600/9397/dsci0876.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
Dzień dobry!
Maluszek właśnie na mnie zasnął, więc piszę jedną ręką.
Doti super te "gatki" wyglądają. też muszę coś takiego zakupić bo mam taki flak, że masakra 😞(( i masę rozstępów 😞 nie wiem co z tym robić :/
jedyne co to kg nadprogramowych już brak, a nawet mam z kg na minusie 😉 ale ogólnie co z tego skoro wyglądam masakrycznie.

a mój Marcinek wczoraj 3tyg skończył 🙂))) Skarbuś mój kochany!

Mixi Ty się matrwisz, że nie krwawisz, a ja wręcz odwrotnie... krwawię cały czas...i wcale to krwawienie się nie zmniejsza :/

• Mamusia
inirtam napisał(a):
karolka84 napisał(a):
szczesliwamama kazda z nas takie wyczekiwanie meczy i mysle, ze juz kazda marzy o szybkim rozwiazaniu...do mnie tez wydzwaniaja, sasiadki zaczepiaja, panie w sklepie i kazdy sie pyta kiedy ten dzien 😮 jakbym jakas wróżka byla 😁 😁
Co do tego krwawienia to ja sie nie znam za bardzo, ale jesli cos tam wylatuje, to znaczy ze jest postep 🙂 jednak nie u kazdej muszą byc takie objawy, wszystko zalezy od organizmu, wiec sie nie stresuj tym, ze jedna cos tam ma, a Ty nie 🙂

Karola... każda z nas marzy o szybkim rozwiązaniu... ale do czasu 😜 jak się zaczyna, to już sama nie wiesz, czy na pewno tego chcesz... hehe... i ta świadomość, że nie ma odwrotu, w chwili, gdy masz wrażenie, że skurcze się nie kończą... 😜 😉

a no zdaje sobie z tego sparwe Inirtam 🙂 ale i tak juz odwrotu nie ma, a my wykonczone jestesmy tym czekaniem i bolami roznego rodzaju, trzeba przez to przejsc i koniec i wolalabym miec to juz za soba niz tak czekac, bo stres coraz wiekszy 😁

• Mamusia
Wanilka, wiem co czujesz, bo jak ja dzis odkaszlnelm to myslalam, ze zejde z bolu gardla. Jeszcze przed samym porodem jakas pierdzielona infekcja...;//
Mozna sie wkur... nieziemsko...

Darek dzisiaj zawiozl mloda do przedszkola,bo jak wstalam rano to az sie przerazilam tak lalo ;//
Oczywiscie Panie w przedszkolu pytaly co:...Zona juz urodzila?? Taaaaaa chyba kamienie nerkowe... ;//
Popalam sobie do 10.moze sie wykuruje szybciutko 🙂

Jutro moja siorka ma urodziny.. 🙂

A ja termin mam na 23.09. nie wiem czemy mi tak wyskakuje na brzuszku 😁 Bo wedlug tygodni to 4o tc koncze wlasnie w pt, ale termin na 23.09..