Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dzień dobry dziewuszki 🙂 ja a dzisiaj masakrycznie nie wyspana,musiałam spać z babcia,bo mamy facet przyjechał,mamy 3 łóżka,siora ze swoim na swoim a mi pozostało spać z babcią ehh masakra... poszłam spać koło 1 zasnęłam chyba o 2 potem pobudka co godzine na siusiu:-/ kurcze...po obiedzie idę leniuchować dalej 🙂 Dzisiaj prima aprilis mój Michu mi zrobił niezły kawał...że śnieg spadł 5cm i mikołaje chodzą..a ja głupia uwierzyłam,bo u nas też od rana padał,ale gdzie tyle hehe 🤪 🤪

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
mixidixi napisał(a):
Siedzę i czytam na necie jakie są sposoby na przeziębienie dla ciężarnych i znalazłam artykuł ,a tam taki sposób na ból gardła :
'Obolałemu gardłu dobrze zrobią okłady z kapusty, zawierającej związki siarki i sól potasową, które przynoszą ulgę w stanach zapalnych. Liście kapusty sparz gorącą wodą, rozbij tłuczkiem do mięsa, przyłóż do szyi i owiń szalikiem na 20 minut. "
Słyszałyście o takim sposobie bo ja nigdy 🤪

kapusta to najlelsza jest na piersi przy początkach karmienia na ból, zapalenie 🙂 wyciągnie wszystko

• Mamusia
Gratulacje Sandroos 🤪ja olałam prasowanie,chyba do pół roku Paulinie prasowałam ale teraz się zacznie na nowo 🤪nie mam pojęcia kiedy znajdę na to czas przy dwójce maluchów 😮
A ja zakuwam testy do prawka już mnie głowa rozbolała 😞

• Mamusia
My wlasnie obiadek wcisnelysmy...

Byl czas , ze tez mlodej nie prasowalam niektorych rzeczy, no ale teraz nie ma opcji, zeby nie wyprasowac koszulki czy spodni , bo by jak szuszfol 🙂 wygladala 😉) heheh
Nienawidze prasowac...

Zaraz wypada sie szykowac.. bo na 15 jedziemy do tych znajomych 🙂) Dawno nie widzialam ich corek, chyba z rok czasu.. juz pewnie wielkie panny 🙂

Pan Rzezucha zamieszkal u nas na parapecie 🙂 haha 😁

idzcie za mnie jutro na 6 do roboty!!! Juz widze jak mi sie bedzie chcialo wstac 😞 Plus taki, ze szybciutko w domku jestem 🙂

• Mamusia
Ja wróciłam z kwiaciarni, bo byłam z mamą po kwiaty dla dziadka 🙂
teraz idę się szykować bo mam niecałą godzinę czasu i na urodzinki 🙂
ale jeszcze przed wyjściem coś wsunę bo nie wytrzymam do dziadziusia 😁
więc do usłyszonka wieczorem 🙂

• Mamusia
ja zajadam sie ciachami a dzisiaj znowu szok przeglad brzusio pod slonce przy oknie i tu ku mojemu niedowierzeniu kolejne swieze powstajace rozstepy 😮 szok pobieglam do apteki kupilam ziajke mama mia od 4 miesiaca ciazy niby dobra nie dorga 20 zl ale babeczka polecala z pharmaceris ale za 58 zl to niestety musze poczekac do wyplaty i pytalam o kosmetyki na rozstepy z vishy to nie sa dla ciezarnych 🙂 jak cos 🙂

• Mamusia
Emilia, drogi u was ten pharmaceris. Ja dzisiaj widziałam w Super Pharm za 42 zł a sama jakiś czas temu kupiłam w jednej aptece chyba za 36 zł. Ale tak już niestety jest, że co sklep czy apteka to różnice w cenie kolosalne 😮 Mój mnie dzisiaj zabrał przed obiadem na deser, lody, bita śmietana i mnóstwo owoców 🤪 Był taki dobry, że szkoda było zostawić i teraz leże i jest mi cholernie niedobrze 🤢

• Mamusia
co do rozstępów to ja już mam ich wiele po ostatniej ciąży,wtedy przytyłam 5kg do 10 tygodnia,potem zrzuciłam i tak zostało...a teraz się ukryły rozstępy ciekawe jak to będzie po ciąży. Ja narazie niczego nie stosuję,to 5 miesiąc chyba powinnam...Trochę się przespałam i mamy gości 🙂 więc będę później 🙂 a mojego Kochanego żarty się tak trzymają że już mnie wrobił chyba 3 razy,ale muszę coś wymyślić i dać mu popalić 😁

• Mamusia
ja osatnio kupilam z Bielandy jakis nowy w czarnym opakkowaniu,na cellulit i rozstepy. uzywam co dzien rano i widac efekty, stare sie zmniejszaja i nie wychodza nowe.
Co do zartow to mnie dzis tak kumpela wkrecila ze miala wypadek, na fejsa dala fote podobnego do jej auta, powedziala ze ktos jej wjechal i ma do solidnej naprawy prawy bok ale ona cala 🙂 gluupek 🙃

• Mamusia
natalia23ona napisał(a):
co do rozstępów to ja już mam ich wiele po ostatniej ciąży,wtedy przytyłam 5kg do 10 tygodnia,potem zrzuciłam i tak zostało...a teraz się ukryły rozstępy ciekawe jak to będzie po ciąży. Ja narazie niczego nie stosuję,to 5 miesiąc chyba powinnam...Trochę się przespałam i mamy gości 🙂 więc będę później 🙂 a mojego Kochanego żarty się tak trzymają że już mnie wrobił chyba 3 razy,ale muszę coś wymyślić i dać mu popalić 😁

powiedz mu ze beda blizniaki:P

• Mamusia
Witam się popołudniu 😞
Kiepski dzień za mną a jeszcze się nie skończył. Od rana napieprza mi głowa, nie wzięłam ze sobą Apapu a u rodziców niestety same silne leki, więc cierpiałam cały dzień. No i znów mnie osłabiło tak jak w poprzedniej ciaży: RR 120/73 a puls prawie 100, cała się roztrzęsłam, czułam jakby na klatce siadło mi z 200kg, nie mogłam oddychać, wciągałam powietrze a czułam że się duszę....w tygodniu idę do lekarza rodzinnego po skierowanie do kardiologa. W poprzedniej ciąży zasłabłam tak 2 razy, po porodzie kolejne dwa razy. Nie wiem czy to kwestia obciążenia serca czy coś innego, ale z Holtera (4 miesiące po poprzednim porodzie) wyszło mi że mam nieregularny rytm serca i podejrzenie zespołu tachy-brady. Chyba pora to skontrolować 😞 😞 😞 😞 😞 😞
Na szczęście młody dziś grzeczny...

• Mamusia
Doti..lepiej skontrolować...czytałam, że u kobiet w ciąży to od 30-50% powiększa się serce, więc naprawdę jest mocno obciążone.
Ja używam kremu na rozstępy Vichy, przebadany ginekologicznie i jest dla kobiet w ciąży również.
Ależ dziś paskudna pogoda...gdzie ta wiosna ?

• Mamusia
A ja jutro w końcu mam wizytę u gina 🤪 Mój tak bardzo chce się dowiedzieć, jakiej płci jest nasza dzidzia, że powiedział iż nie wyjdzie z gabinetu aż się nie dowie 😁 A póżniej chcemy pojechać i kupić już kilka ubranek na dobry początek 😁 A jeśli chodzi o leki przeciwbólowe to ja mam zawsze przy sobie w torebce no spe i paracetamol 😁