Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Karolka mnie się wydaje, że te kremy do depilacji nie są najlepszym rozwiązaniem... w końcu ta chemia też przenika przez skórę prawda?
Ja używam depilatora albo zwykłej maszynki do golenia. Ale przy maszynce lepiej stosować kremy/żele do depilacji, bo nawilżają skórę. Też trzeba uważać bo niektóre zawierają jakieś składniki opóźniające wzrost włosków albo zapobiegające wrastaniu a to też pewnie przenika przez skórę...
Mnie jakieś skurcze wzięły w dole brzucha (tam gdzie krwiak) i ciągle tylko sprawdzam czy nie ma plamienia 😞 Boli jak się wyprostuję a no-spy jak na złość nie mam w domu 😞 czekam aż M. z pracy przyjedzie...

• Mamusia
też lecę tylko na żelu pod prysznic i maszynka 😉

A jeśli chodzi o włosy na głowie, to mi strasznie szybko rosną i nie wypadają... to dobrze bo zapuszczałam do ślubu, miałam prawie do pupy, ale po wszystkim ścięłam i żałuję... a teraz muszę poczekać aż znowu urosną, w dodatku przestałam farbować i mam na całej długości swoje naturalne 🙂

nie wiem czy to przez tą pogodę ale jakaś taka otępiała jestem... nie mogę się skoncentrować. 🤨 w dodatku jakieś mdłości znowu mi dokuczają 🤢

• Mamusia
Karolciu hormony podobno mogą powodować przesuszanie oczu. Poza tym dobrze jest kontrolować wzrok w ciąży, zwłaszcza jak się ma dużą wadę, bo może ona się pogłębiać. Poza tym ja przed porodem byłam u okulisty po "pozwolenie na poród" bo przy porodzie jest ryzyko gwałtownego skoku ciśnienia w oczach i może się wada pogorszyć. U mnie po porodzie z -1,0 i -1,25 zrobiło się nagle -1,5 i -1,75. Na szczęście wróciło do normy 😁