Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a u mnie panowie przyszli drzwi montować i coś im nie idzie, już pół godziny się męczą, wiercą i hałasują.... dobrze,że nie przeklinają, bo bym nie zniosła chyba 😮
a z drzwiami to już od roku historia się ciągnie... rok temu w marcu koleś nam przywiózł drzwi i miał zamontować,ale zapomniał zawiasów ze sobą i tak drzwi stały ponad rok w przedpokoju.... i dopiero dziś przysłał ludzi z zawiasami 🤢 porażka!! ale tak to jest, jak się u znajomych załatwia, bo niby taniej (a to przyjaciel mojego teścia 😜)

• Mamusia
Hej ja dzisiaj pojechałam na miasto i kupiłam sobie spodenki dresowe takie rybaczki i całkiem krótkie 🙂
Jestem gotowa na upały chociaż wolałabym ,żeby ich nie było 😎
Teraz zjadłam szpinak całe opakowanie wszamałam 🤪 ja to mam spust .

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
Karolka tez bym zadyme zrobila a ja od stycznia na L4 i ku mojemu zdziwieniu powinien juz mi zus placic a ja patrze na dane od przelewu a tam dane mojego pracodawcy 😮

jeśli firma zatrudnia bodajże więcej niż 10 osób to firma robi przelewy przez cały okres L4, a ona we własnym zakresie jakoś rozlicza sie z ZUSem - u mnie też pracodawca mi przelewa i całe szczęście bo mam przynajmniej regularnie na każdego 10-go a z Zusem to różnie bywa często są opóźnienia

• Mamusia
Witam sie z Wami dzisiaj pozno bo niedawno co wrocilismy do domu,
wizyta na 11;50 do endokrynologa, a weszlismy do gabinetu o 13;20 fajnie nie ma co,
tarczyca jest okej wszystkie wyniki- dobre, mala jest zdrowiutka, chcieli sprawdzic jej bicie serduszka ale skubana sie nie dala lekarzom i zaczela kopac w urzadzenie :P sie usmiali tam 😁 ale w koncu sprawdzili i wszystko okej 🙂 potem pobrali krew na nastepna wizyte, 27 czerwca znow idziemy do endokrynologa, a potem wpadlismy do mcdonalda bo bylam mega glodna, no i w koncu mam wzieta karte sim z orange na 12mc bo mialam zwykla karte sim ale nie doladowywalam jej , teraz tylko platnosc co miesiac w dobrej cenie takze jestem zadowolona a potem jeszcze zaliczylismy starbucks na goraca czekoladke 😁 no i w domu wyladowalismy pozno 😁
😉

• Mamusia
inirtam napisał(a):
no wiem.... 😞 tez bym się wkurzyła nieziemsko w sumie... ale tak pocieszyć Cię chciałam 😜

ps. tak sobie teraz skojarzyłam... my chyba ten sam rocznik jesteśmy i pati chyba też 😁

oo no w koncu jakies rówieśniczki 😁

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Najgorsze, ze ja nie wiem co teraz, czy nie za pozno na zlozenie tego zwolnienia w zusie???

Karola, nie wiem, jak to w takich firmach jest... ale u mnie działa to w ten sposób, że po zakończeniu zwolnienia mam 7 dni na to, żeby dostarczyć je pracodawcy, a oni dalej już z zusem wszystko załatwiają

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Najgorsze, ze ja nie wiem co teraz, czy nie za pozno na zlozenie tego zwolnienia w zusie???

to już nie Twój problem, niech się martwi kadrowa, to ona zawaliła sprawę... ona musi zrobić korektę druków comiesięcznych do ZUS-u

• Mamusia
pati1984 napisał(a):
karolka84 napisał(a):

to już nie Twój problem, niech się martwi kadrowa, to ona zawaliła sprawę... ona musi zrobić korektę druków comiesięcznych do ZUS-u

kadrowa moze sie jeszcze dlugo martwic, a ja sianka nie zobacze...najgorsze jest to, ze ja juz sie szykuje na zwolnienie od 25go i to na dobre az do rozwiazania...

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
pati1984 napisał(a):
no jestem 84 rocznik, a to Wasze pierwsze baby? czy już macie jakieś??

pierwsze 😁

moje własne też pierwsze 😉
ale siostra ma dwie córcie i to tak, jakby też moje były 😉 dużo mnie jest w ich życiu 🙂

• Mamusia
inirtam napisał(a):
dzonatalie intensywny dzień 😉 dobrze, że i z Tobą i z małą wszystko ok 🙂
hmm... nabrałam ochoty na lody z maka 🙃

ja dzis w maku wsunelam happy meal hahahaha jakos mnie wzielo na happy meal hahaha 😁
no i ta goraca czekolada ze starbucks czy jak to sie tam pisze 😁 pychotka
a no i wczesniej jeszcze z 2 batony czekoladowe i drozdzowka 😁