Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dzień dobry 🙂 choc nie wiem, czy taki dobry, bo pogoda pod psem... jak się wczoraj rozpadało, tak pada caaaały czas 😞

wieczorem maluch dal nam popis swoich umiejętności akrobatycznych 😁 figlował naprawdę długo i konkretnie, cały brzuch mi "chodził" 🙂 a mąż na to: ale on napierdziela!! hehe 🙂 całość zakończyła się czkawką, a M rozczulał się nad dzieckiem, że biedne pewnie się męczy 😁 😁 😁 😁 faceci, ech... 😉 🙃

• Mamusia
Witam się o poranku .
Piszecie ,że wasze maleństwa takie aktywne i zresztą też czytałam ,że teraz przez te tygodnie jest gimnastyka na maxa .
Ja natomiast zaczynam się martwić , bo moje bobo jak kiedyś fikało jak szalone tak teraz od dwóch tygodni bardzo sporadycznie się rusza . 😞
Dobrze ,że idę niedługo do gin bo bardzo się denerwuję ,że biedactwo może nie ma siły czy co .
Nawet gin na poprzedniej wizycie mówiła ,że takiego róchliwego dziecka nie widziała dawno , a teraz to leniuszek ogarnął chyba 🤔
Kopniaków to dawno nie czułam 😞

• Mamusia
mixidixi najważniejsze,że czujesz w ogóle ruchy, może po prostu jest inaczej ułożone i kopię Cię do wewn ątrz, a nie zewnątrz brzucha i wtedy ruchy mogą być słabiej odczuwalne
albo może większą aktywność ma jak śpisz... 🙂

• Mamusia
Mixidixi ja np zauważyłam, że moje dziecko jest abrdziej aktywne jak ja mam spokojniejszy dzień, jak zalatany to w ciągu dnia jest bardziej spokojne, a dopiero wieczorem szaleje... może u Ciebie też tak jest?

• Mamusia
Mixidixi nie denerwuj sie, ja tez nie czuje tak intensywnie malej...wazne, ze ruchy sie pojawiaja...

Nasze maluszki jakby nie patrzec jeszcze male ( choc niektore juz prawie 500g> i niekoniecznie musza nas tak mocno uderzac 😉
Aczkolwiek,, ja tez si epozniej stresuje, bo jakby nie patrzec aktywnosc plodu na tym etapie, swiadczy o tym, ze nie dzieje sie nie niepozadanego 😉

• Mamusia
Witam dziewczyny 😉
Wczoraj uciekłam z mężem z domu bo nie chciałam słuchać tej mszy obok mojego domu, i wróciliśmy bardzoo późno w nocy i mam straszne zaległości na forum 🙂
co do ruchów to moje maleństwo coś za bardzo jest aktywne, czasami budzę się w nocy a on się cały czas wyciąga i kopie. Dzisiaj rano myślałam że wyjdzie z tego brzucha tak się wiercił... Jak narazie jest cisza więc pewnie sobie smacznie śpi.

• Mamusia
Mi tż ten czas leci . Niedawno czekałam aż będzie 10 tydzień , a tu proszę nim się obejrzymy to będziemy rodziły 😜
Latem zawsze czas szybciej leci , a to jakieś wypady na grila , działeczki może jakieś wczasy i stuknie nam 40 tydzień. 😉

• Mamusia
Witajcie...ja to się już nie mogę doczekać, żeby dzidzia była z nami. Ale fakt, że czas leci szybko, szczególnie jak się jest czymś zajętym, pomału kończymy pokoik, meble zamówiłam a że mają promocję to łóżeczko i materac gratis będzie 🙂 Tyle, że około 5 tygodni trzeba poczekać, na szczęście mam jeszcze sporo czasu 🙂
Pozdrawiam gorąco w ten zimny majowy dzień 🙂

• Mamusia
i właśnie, żeby czas zleciał mi jeszcze szybciej, to wezmę się dzś za jakieś prace domowe 😜 najchętniej wymyłabym okna, bo już patrzeć na nie ani przez nie nie mogę 😉 ale aż tak szaleć nie będę... męża może w weekend zagonię do czynności extreme 🙂
zabieram się za prasowanie, potem może pościele, jakieś przemieszanie w szafkach w kuchni (mam jeszcze mnóstwo rzeczy po teściowej, ktorych z zasady nie używam, popakuję je i sru do piwnicy 😁 😁 😁)