Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
No to widzę Sandra że miałyśmy bardzo podobne przejścia 🙂 ja też bardzo szybko wróciłam na uczelnie choć na początku to tylko niektóre wykłady jeździłam. Ale mój mały sam przy cycku zasypiał przy każdym jednym karmieniu i ciągle go musiałam wybudzać żeby się najadł. Co dziwne ani przez myśl mi nie przeszło żeby dać mu butelkę 🤔 Chyba byłam zbyt leniwa na mycie butelek i przygotowywanie mieszanki zwłaszcza w nocy 🙂 Jak mi teraz dziecko będzie tak na cycku zasypiać to chyba będę odciągać pokarm i dawać mu z butelki żeby przynajmniej wiedzieć ile zjada żeby te karmienia były jakieś konkretne a nie co 1,5-2 godziny..

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja od tej 6 pomyłam naczynia, wymyłam kuchnie i łazienkę, ogarnęłam kurze... Więc jak mamuśka wróci do domu to chyba sama w to nie uwierzy 😁
no i zasiadłam do was 🙂 bajeczki, buteleczki - trzeba będzie się przyzwyczaić do tego 🙂

Tak mnie wzięła ochota na herbatę z cytryną, że do kubka wycisnęłam połowę 😁

• Mamusia
Może to przez to że ja leżę... ale dziś nie było przerwy w ruchach dłuższej niż 5 minut...
oczywiście zrobiłam podstawowy błąd i zaczęłam czytać na necie .... pierwsze skojarzenie nadmiernej ruchliwości to wielowodzie... do tego dochodzi duży brzuch i zagrożenie konfliktem serologicznym........

• Mamusia
ja też od rana na nogach... musiałam troszkę poczytać przed egzaminem 😉 a teraz się powoli zwijam... trzeba się ogarnąć i zmykać na uczelnie. niestety dzisiaj dalej cały dzień mam zajęcia :/ te studia mnie wykończą... a mały szaleje jak najęty, mam nadzieję że na czas egzaminu da mi spokój żebym mogła się skoncentrować 😁
miłej niedzieli 🙂

• Mamusia
Doti też jestem zdania żebyś nie czytała bo tylko się zdenerwujesz!!!!Ja poczytałam o tym wielowodzie i sama się przeraziłam,też mi się wydawało że jakiś wielki ten brzusio mam ale na ostatniej wizycie położna pierzyłam i idealny 🙂

• Mamusia
Mi lekarz na izbie powiedział że mam baaardzo duży brzuch jak na ten tydzień ale nie mówił nic o większej ilości wód płodowych,więc się nie martwię. Przecież by mi powiedział prawda???? Zaraz chyba pójdę się przespać...

Isa powodzenia !

• Mamusia
Doti nie czytaj w necie nic !! Pamietam jak ja czytałam o tych taśmach owodniowych... To daje tylko dodatkowe zmartwienia ! 😘

Sandra no jak mnie nie ma o 11 na forum tzn, że gnije w łózku 🙂 wczoraj miałam taki dzień, że cały przeleżałam ze względu na to jak się czułam ale dziś na szczęście lepiej 🙂

• Mamusia
marylu345 napisał(a):
Aisza2612 napisał(a):
Hej,
ja też jeszcze w szlafroku ale to przez moją nerkę 😞 obudziła mnie o 4 i od tamtej pory boli 🤢 ja się zastrzelę chyba.

a co lekarz powiedział o tej nerce? dał jakieś leki?

Mam brać nospę 3 razy dziennie i jak już nie będę mogła wytrzymać to do szpitala 😞

• Mamusia
marylu345 napisał(a):
cześć!
Za to mój mały od kilku dni słabo się rusza 😞 może dlatego, że ciągle coś robie przy przeprowadzce, a i brzuch mnie ciągle boli :/
Pogoda straszna, leje deszcz i chłodno! najlepiej wogóle z domu nie wychodzić.

Kochana jak ty ciagle dziecko kołyszesz to on sobie spi w najlepsze 🙂

• Mamusia
Witam sie i ja 🙂 zajadam wlasnie z M sniadanko 😁 sandra przeczytalam twoj post o mlodej i sie usmialam 😁 niemozliwa 😁 mnie mala tez obudzila kolo 7 bo zachcialo jej sie skakac po pecherzu a tak to szalala cala noc ale dala mi zasnac 😁
doti tez jestem zdania zebys lepiej nie czytala tych glupot bo zazwyczaj nic madrego nie pisza;/ mi lekarz nie kazal zagladac do neta 🙂

• Mamusia
marylu345 napisał(a):
Tak mam nadzieje że śpi! 😉 troche tak smutno jak mało się rusza 😞
Aisza to słabo 😞 nospa na takie bóle :/ a pomaga chociaż?

Właśnie, że nie bardzo i podobno mam brać do końca ciąży. A i mam Femisept URO - ziołowe tabletki na oczyszczenie dróg moczowych i nic więcej. Ale jutro mam wizytę u lekarza z nowymi wynikami i zobaczymy może da mi coś co będzie działać 🤔 chociaż nie chciałąbym za dużo obżerać się tabletkami i nie truć synka ale cóż zrobić. 🤢

• Mamusia
Ale chociaż mój Marek jest w domu i mi przyniósł śniadanko do łóżka, kawkę i teraz truskaweczki ze śmietaną także trochę mnie podnosi na duchu 🙂 ale już w nocy wyjeżdza. Zaproponowałam mu żeby wziął sobie trochę urlopu bo mi tak dobrze ale się nie zgodził 😉 niestety