Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Toz to jakas masakra z tymi cycami 🙂)
Oni sie ciesza, a my musimy to dzwigac...

A mi nie wiem dlaczego, co sie obudze, to normalnie mam oczy jakby mi lzawic mialy za chwile...;// nie wiem moze cos pyli 🙂

kup sobie jakies krople do oczu albo solą fizjologiczną przemywaj, może pomoże 😉

• Mamusia
buffy85 napisał(a):
też nie za bardzo lubię moje "nowe", powiększone cycki :/ w nic się nie chcą zmieścić 😞

ja to się załamałam i dosłownie poryczałam, jak się okazało, że nie wchodzę w żadną sukienkę mojej mamy (chciałam od niej na wesele pożyczyć i byłam przekonana, ze się zmieszczę, a tu zonk 😉 ), a mama biuścik ma pokaźny i ogólnie okrąglejsza jest niż ja... hehe...

• Mamusia
Ehhh, zwariowac mozna... nie che mi sie oczywiscie wstac i nic zrobic 😉) O 12 mnie mama odwiedzic ma... wiec pewnie sie za prasowanie wezmie ;// a ja mialam isc dzisiaj do pracy odebrac jajka, bo zamawialam.. ale tak mzy , ze ani mi sie mysli szykowac dwojke dzieciakow i na dwor wychodzic ..;//

• Mamusia
ja tez lenia dziś złapałam konkret 😁 jeszcze w piżamie siedzę, co prawda już po śniadanku, ale dookoła bajzel... musze się ogarnąc jakoś i po jakieś zapasy do lodówki skoczyć... może jeszcze gdzieś sie przejdę... wiecie, że nigdzie nie mogę znaleźć wiązanych czapeczek dla maluchów 🤢 takich zwykłych bawełniaków, na sam początek, żeby było... a nie będę w smyku czy w mothercarze płacić 30zl za kawałek bawełenki :/

• Mamusia
inirtam napisał(a):
ja tez lenia dziś złapałam konkret 😁 jeszcze w piżamie siedzę, co prawda już po śniadanku, ale dookoła bajzel... musze się ogarnąc jakoś i po jakieś zapasy do lodówki skoczyć... może jeszcze gdzieś sie przejdę... wiecie, że nigdzie nie mogę znaleźć wiązanych czapeczek dla maluchów 🤢 takich zwykłych bawełniaków, na sam początek, żeby było... a nie będę w smyku czy w mothercarze płacić 30zl za kawałek bawełenki :/

a w pepco nie ma?? tam widziałam kiedyś czapeczki za 2,99zł 😉

• Mamusia
buffy85 napisał(a):
inirtam napisał(a):

no właśnie nie mam nigdzie po drodze pepco... a ostatnio, jak byłam, to nic nie było, nawet pieluch tetrowych 😞
mam mi mówiła, że u nich gdzieś nowy otworzyli, to może jak będę w weekend, to podjadę...
idę się ubrać wreszcie i spadam do biedry i po truskawy 😁 😁
do później 😉

• Mamusia
Mi ciężko wyjść z wanny 😁
I jeszcze na dodatek czeka mnie dziś golenie tam na dole 🤔 przed basenem masakra jakaś .
Idzie ocipieć . A i lenia też mam strasznego , ale mój M zrobił w sobotę gołąbki i na szczęście nie trzeba gotować obiadu tylko ziemniaczki oskrobać i będzie git 😉
Tylko że ziemniaczki kupiłam sobie malutkie kuleczki i zawsze kilogram obieram przez godzinę 😜
ale za to jakie są pychotkowe mmmmmmm. 😁

• Mamusia
inirtam napisał(a):
buffy85 napisał(a):
inirtam napisał(a):

no właśnie nie mam nigdzie po drodze pepco... a ostatnio, jak byłam, to nic nie było, nawet pieluch tetrowych 😞
mam mi mówiła, że u nich gdzieś nowy otworzyli, to może jak będę w weekend, to podjadę...
idę się ubrać wreszcie i spadam do biedry i po truskawy 😁 😁
do później 😉

dziwne, jestem pewna że w tym pepco koło mnie były też pieluchy tetrowe 😉 ale mam nadzieję, że w weekend uda Ci się wszystko znaleźć 🙂

• Mamusia
Mmmm nie rob apetytu, bo tez bym sobie zjadla jakis owoc, ale nie mam nawet jak wyjsc.. dopiero jak mama przyjdzie, bo dzieciakow w ten deszcz nie chce ciagac, a przede wszystkim nie chce mi sie ich ubierac poki sie tak ladnie bawia 🙂)

Juz 40 minit razem i o dziwo zadne nie wylo 😉)) heheh 🙂) ale do 17 baaaaardzo duzo czasu 🙂)

A mi jesli chodzi o caloksztalt to schudly rece, nogi i dupa 😉) A poszlo w cycki i brzuch...

Dzisiaj sie wazylam i od najnizszej wagi przytylam w sumie 3 kg, a jesli patrzec na caloksztalt wyjsciowej w ciazy to 1,5kg 🙂)

• Mamusia
No to widzę Sandra ,że dobrze się trzymasz . Ja od początku ciąży już ok.7 kg. na plus ,ale mam jeszcze zapas mogę przytyć ok. 4 kg do końca ciąży to razem będzie 11 kg . no i nie przekroczę magicznej granicy 70 kg. 😜
Z córką jak rodziłam to miałam 89 kg. 🤪

• Mamusia
No synalek zasnął, ja leżę sobie na podłodze w jego pokoju bo na naszym łóżku małż śpi po nocce.
Powiem Wam, że ciężko mi było przetrzymać pierwszą godzinę po tej glukozie, bo było mi słabo, kręciło się w głowie, puls szalał a brzuch bolał od siedzenia. Jak już znalazłam wygodną pozycję to prawie udało mi się zasnąć,tylko jakaś babka zapytała czy dobrze się czuję i się rozbudzilam 🙂 Były wolne ławki żeby się położyć, ale drewniane twarde ciut za wąskie dla mnie hihihi No ale jakoś przeżyłam, dotarłam do domku i dziś już tylko leżeć będę. Bo mimo, że nie chodziłam dużo tylko siedziałam to i tak kłucie w kroku czuję.
Do gina będę się jutro próbowała dostać. Nie wiem czy w ogóle będą rejestrować ale pogadam z położną i powiem jej z jaką sprawą idę to może mnie wciśnie. Przecież nie będę w wielkiej niewiadomej siedzieć dwa tygodnie jeszcze....
Na cycki póki co nie narzekam - najwyżej na to że jak siedzę to opadają na brzuch i pocą się od spodu... Nawet dobry stanik nie pomaga :P Z wagą też nie jest tragicznie, ostatnie ważenie pokazało 70,5 kg czyli 4,5 na plusie od początku ciąży.. Nie jest źle. 🙂

• Mamusia
Hej, witam się i ja.
Też mam lenia od rana i w piżamie śmigam 🙂 no i oczywiście obudziłm się z bólem ale tym razem zaczęło się od kłucia w prawym boku a teraz już czuję, że przechodzi na nerkę. 😞 Ale mam na szczęście dzisiaj wizytę i odbieram wyniki to może mi coś poradzi na te bóle bo tak się żyć nie da.

• Mamusia
inirtam napisał(a):

a ja wiazane mam takie wieksze na 6 miesiecy na poczatek mam malutkie wciagane 🙂

• Mamusia
Wróciłam od Pani giny...znowu maleństwo wcisnęło się i nie widać, kto tam siedzi..jak tak się będzie ukrywać to do porodu nie będę wiedziała ha ha ha

A placek z truskawkami wyszedł pyszny....został pochłonięty w jeden dzień przez męża i syna 🙂