Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam się i ja .
Ale jesteście dopiero co wstałyście ,a już kusicie jedzonkiem 😉
Ja w niedziele robie córce urodzinki to kupię torta i upiekę taki placek z truskawkami.
A co mi tam w końcu muszę coś zjeść coś dobrego , a nie tylko liczyć kalorie i się stresować.
U mnie pogoda paskudna jak nie wiem co , deszcz pada i chyba nie jest za ciepło.
Ale na dziś mamy z rodzinką zaplanowany wypad na basen , mam nadzieje ,że mój M się nie wykręci bo coś niechętnie do tego podchodzi. A ja jestem dla mojej córki za nudna bo nie zjeżdżam z tych wszystkich wielkich zjeżdżalni tylko bym się w wodzie pluskała.
Niestety z zamałym stanikiem szaleństwa niewskazane 😜 bo jeszcze mi cosik wypadnie i co , a tam co basen to ratownik 😜

Miłego dnia Wam życzę .

• Mamusia
Hehehe, dobrze, ze moja ma tylko 3 lata i jeszcze nadazam, bo jezdzimy na jednej zjezdzalni ale na siedzaco 🙂) wiec daje rade 🙂) a i cyce nie uciekna, bo w jednoczesciowym sa 🙂)

Placek,placek 🙂 Rzodkiewki byscie pojadly, a nie same slodkosci 🙂)
Ja oczywiscie juz pol peczka wcisnelam 🙂) hahah

• Mamusia
Witam Kochane!!!!
My wczoraj cały dzień poza domem, bo były atrakcje związane z 60 leciem królowej,a że i pogoda dopisała to mieliśmy super rodzinny dzień 🤪
Emi kochana zleci zobaczysz,tylko jakieś zajęcie sobie znajdź,a i zawsze masz nas żeby pogadać i się wyżalić!!!!
Isa a co z tą twoją glukozą wszystko okazało się ok???
A Doti pewnie udało się do gina wyrwać bo od rana jeszcze nie zaglądała,żeby tylko wszystko było ok.
Dobra idę kuchnię ogarnąć kuchnię!!!

• Mamusia
Emaleth z moją glukozą jest tak, że mieszczę się ale w tej górnej granicy 😮 a dokładne info będe wiedziała 18 czerwca na 'normalnej' wizycie... bo wczoraj gin miał mega zamieszanie, bo miał pacjentki z kilku dni... 🤨 powiedział mi że wyniki nie są zadowalające, ale nie są takie znowu złe... więc czekam na 18 czerwca 🙂

u mnie pochmurno i deszczowo... jak to moja mama mówi zgnilizna i nie ma po co wychodzić... i leże cały czas w piżamie 😁

• Mamusia
Witajcie Laseczki 😞
Nie udało mi się dostać do gina - nie mają rejestracji bieżącej na najbliższe 2 tygodnie chyba bo za dużo pacjentek. Pojechałam więc 20km do gina poleconego przez siostrę ale też nie przyjmują na NFZ bo im się kontrakt skończył 😞 😞 😞 dalej nic nie wiem... Później będę dzwonić do ginki u której bylam na usg i będę pytać o terminy i ceny...
Noc mieliśmy pełną przebojów- odbieraliśmy poród klaczy.... się znaczy M czuwał i zaglądał do niej co godzinę a ona i tak oźrebiła się jak nikogo nie było :P O 4 rano wołali mnie M z teściem żebym im pomogła dostawić źrebiczkę do cycka 😠 😠 😠 😠 Jestem nie wyspana, zła że się nie dostałam do lekarza i obolała od tego łażenia i jeżdżenia 😠 wzięłam już dodatkowy magnez i leżę i płakać mi się chce 😞 😞 😞

• Mamusia
Dziwni u Was ci lekarze u mnie jak z bólem czy innymi nagłymi dolegliwościami to bez kolejki do gin można się dostać . Nawet kiedyś ja ciężarna musiałam przepuścić babeczkę z krwawieniem przedemną 🙂
No ale co lekarz to inaczej , bidulko to lepiej rzeczywiście nie lataj tylko wez internet pospisuj sobie numery i dzwoń mów że z bólem i koniec .
Może oni wolą , żebyś do szpitala pojechała niż do zwykłej przychodni bo tam to może konkretniejsze badania zrobią 🤨
Trzymaj się kochana . 😘

• Mamusia
Witam. Pogoda pochmurna ale mi to pasi bo jak pojawia się słońce to przeważnie duchota się robi. A tak, jest przyjemnie 🙂 Do mnie moja kuzynka-położna miała przyjechać od zeszłego czwartku i jeszcze jej jakoś nie widać ale niby chora była i nie chciala mnie zarazić. Dziś idę na urodzinki chrześnicy,jutro imieniny M 🙂 W czwartek Boże Ciało ,teście przyjeżdzają na imieniny synusia 🙂 W piątek o 18.00 czeka mnie koszmar, jade z M na strefę Kibica żeby ogladac mecz Polska-Grecja. O matko już widzę tych wszystkich wariatów tam. Żeby mnie nie stratowali 🙂 hihi. Jeśli chodzi o zakupy dla dzidziusia od teściów czy rodziców to też nic nie dostaliśmy i nawet mi to przez myśl nie przeszło szczerze mówiąc. Pewnie jak się urodzi dopiero to będą rozpieszczać 🙂
Matko, za miesiac chrzciny siostry M dziecka i jestem chrzestną. Dowiadywałam się ile daje się na takie okazje no i z pięć stówek trzeba będzie wyłożyć.Nic nie kupujemy bo oni mieszkają w Wielkiej Brytanii i nie zamierzam kupować im gratów z którymi będa mieli problem potem z zapakowaniem w auto. Z resztą to ich drugie dziecko i wszystko praktycznie mają typu bujaczki itp itd. Znowu kasa ucieknie a za miesiąc też mamy malarza umówionego do dwóch pomieszczeń. Ciężko z tą kasa,kurde o ile świat byłby łatwiejszy gdyby nie te cholerne papierki. A boję się pomyśleć co będzie jak skończy mi się macierzyński i nic nie będę dostawać, a małej nie mam możliwości zostawienia z babcia a do żlobka takiego malucha nie oddam,wolę chleb z masłem jeść. Potem może będzie mówić mama do jakiejś z opiekunek. Jakiś czas będziemy musieli tak żyć, przynajmniej jak zacznie tuptać, po roczku jakoś. Z resztą czy ja znajdę pracę....hehe marne szanse.

• Mamusia
Doti napisał(a):
Pestka czemu miałabyś pracy nie znaleźć? Jak się będziesz czuła na siłach to jak Dzidzia podrośnie możesz spróbować pracy jako opiekunka żeby swoje ze sobą zabierać 🙂

No dobrze ale u nas w mieście jest tylko jeden żłobek 😞 a ja nie mam nawet żadnych papierów na to by tam pracować.Skończyłam Technikum handlowe,maturę i egz zawodowy zdałam ale co to jest...wielkie nic,teraz wiara po studiach pracy nie ma.nie wiem nawet co trzeba mieć aby dostać sie do tej pracy a po trzecie...trzeba duuuuuużo cierpliwości do takiej pracy.Chyba się nie nadaję po prostu do takiej roboty. Szukałam zaraz po szkole pracy- rok i nic 😞 Potem tata mnie zatrudnił u siebie, wykonywałam meska robote w zakładzie.dużo dźwigania i same chłopy na dodatek. Po urodzeniu nie chce tam wracac,chce sie usamodzielnic bo wiem ze tata beze mnie da sobie rade a da mi prace tylko z litości. Ciezko jest, wszedzie zwalniają...

• Mamusia
Ja dzisiaj lub jutro jadę załatwiać lekarza i mój wuja zatrudni mnie u siebie w firmie księgowej. Będę chodzić 2/3 razy w tygodniu ale robi to tylko z tego względu, żebym mogła dostawać później siano z zus'u. Tylko mam nadzieję, że nie będą tam robić problemów w zus'ie, że dopiero w 5 miesiącu poszłam do `pracy` 🤨

• Mamusia
Dasz radę na pewno 🙂 Jakaś praca zawsze się znajdzie. Niestety nie ma co liczyć na lekką i przyjemną pracę za 2000zł...
Ja liczę na to, że jak Mała będzie miała rok, to teściowa pójdzie na emeryturę prawie a ja gdzieś do pracy. Niby po studiach jestem ale jakoś wątpię żeby udalo mi się znaleźć pracę w zawodzie.... w międzyczasie może zrobię kurs wychowawcy kolonijnego żeby później z dziećmi moimi jeździć 🙂 A tak to poszukam jakichś kursów dodatkowych. Chcę się rozwijać osobiście i zawodowo więc trzeba coś w tym kierunku działać 🙂 Ale to po porodzie dopiero.

• Mamusia
Sorki ze tak wtrace, ale co do kontroli Zus gdy zatrudnienie zaczyna sie juz w ciazy to przede wszytskim trzeba miec kompletne dokumenty przy zatrudnieniu., tzn min zaswidczenie lekarskie o zdolnosci do pracy, umowa, dokladny zakres obowiazkow itp. W razie kontroli zawsze moga kazac pracownikowi siasc i wykonac przy nich obowiazki wynikajace z zakresu. I sprawdzaja czy pensja nie jest wygorowana, czyli musi byc adekwatna do reszty pracownikow. Wszytsko zalezy od Zusu i pracowników. Pozdrawiam Wrzesnioweczki-Sierpniówka 🙂