Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Doti napisał(a):
Inirtam skurcze są rzadziej, pewnie dlatego że mam magnez i leżę. Ale jak miałam dziś przejść 100metrów z parkingu do gabinetu to się ledwo dotoczyłam tak się cały brzuch napinał i bolał. Tak więc póki leże to jest ok.

no to raczej lipa generalnie!! 😞

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hejka mam do was małe pytanie. Biore tabletki antyt. miałam okres troszke bardziej skąpy ja wcześniejsze jest mi co chwilke nie dobrze. Zrobiłam test i wyszło troske dziwne.... 1 kreska blada a 2 baaardzo blada prawie nie widoczna i nie wiem jak to mam rozumieć.... Jestem w ciąży czy nie ;/

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
dzwonilam wlasnie do mamy bo ciotka miala mlodemu pozyczyc pieniadze na grzywna i co sie okazalo mlody ma ie wstawic w zakladzie karnym 😲

Nic się nie przejmuj, dobrze to chłopakowi zrobi. Niech się stawi i niech odpowiada za własną głupotę. Nie próbuj im pomagać!

inirtam napisał(a):
Doti napisał(a):
Inirtam skurcze są rzadziej, pewnie dlatego że mam magnez i leżę. Ale jak miałam dziś przejść 100metrów z parkingu do gabinetu to się ledwo dotoczyłam tak się cały brzuch napinał i bolał. Tak więc póki leże to jest ok.

no to raczej lipa generalnie!! 😞

No trochę problematyczne ale damy radę 🙂

• Mamusia
Gosia734 napisał(a):
Hejka mam do was małe pytanie. Biore tabletki antyt. miałam okres troszke bardziej skąpy ja wcześniejsze jest mi co chwilke nie dobrze. Zrobiłam test i wyszło troske dziwne.... 1 kreska blada a 2 baaardzo blada prawie nie widoczna i nie wiem jak to mam rozumieć.... Jestem w ciąży czy nie ;/

jeśli robiłaś test jakoś w ciągu dnia, to moim zdaniem, jest prawdopodobne, że jestes w ciąży... najlepiej powtórzyć test jutro rano, jeśli znów wyjda dwie nawet słabe kreski, to do lekarza na potwierdzenie 😜

• Mamusia
inirtam napisał(a):
Pati, każdy maluch jest inny i inaczej przybiera 🙂

mój maluch tydzien temu wazyl 690g i to tez trzeba pamietac, ze waga z usg jest orientacyjna 😉

no to pewnie teraz ma też tyle co mój mniej więcej a widzę, że jesteśmy na identycznym etapie 🙂 bo też masz 25 tc + 2 dni

• Mamusia
Gosia734 napisał(a):

Gosiu a kiedy robiłaś test? Najlepiej zrobić go z porannego moczu 🙂 ale to pewnie wiesz skoro masz już Dzidzię 🙂 spróbuj powtórzyć test za 2 dni albo idź zrób test z krwi.

• Mamusia
pati1984 napisał(a):
inirtam napisał(a):
Pati, każdy maluch jest inny i inaczej przybiera 🙂

mój maluch tydzien temu wazyl 690g i to tez trzeba pamietac, ze waga z usg jest orientacyjna 😉

no to pewnie teraz ma też tyle co mój mniej więcej a widzę, że jesteśmy na identycznym etapie 🙂 bo też masz 25 tc + 2 dni

😉

• Mamusia
Gosia734 napisał(a):

bardzo prawdopodobne, że jesteś, idź do lekarza natychmiast!

• Mamusia
Eh jestem mamą 6,5 miesięcznej Kini i wogóle się tego nie spodziewłam... Chciałam jeszcze troche zaczekać.... Troszke się boje że to jednak ciąża.... Bo fakt faktem 2 kreska byla jaka ale była.... A i to nie pyło z 1 moczu tylko chyba z 2... No ja już sama nie wiem....

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
gosia szczerze ja sie nie znam mamy tu jedna pigule 😁 lecz widze ze cos jej nie ma ona pewnie znala by odpowiesz 😁 (sandra) ale na moje powtorz test za kilka dni bo byc moze to ciaza 🙂

a Sandra chyba z Tusia na drożdzówkach zabalowała 😁

• Mamusia
Gosia734 napisał(a):
Eh jestem mamą 6,5 miesięcznej Kini i wogóle się tego nie spodziewłam... Chciałam jeszcze troche zaczekać.... Troszke się boje że to jednak ciąża.... Bo fakt faktem 2 kreska byla jaka ale była.... A i to nie pyło z 1 moczu tylko chyba z 2... No ja już sama nie wiem....

ja jak robiłam test to też druga kreska bardzo blada była, ledwo widoczna, ale po 2 dniach zrobiłam z porannego moczu i nie było już wątpliwości żadnych 😆

• Mamusia
Gosiu powiem Ci, że ja test robiłam 3 razy i za każdym razem obie kreski były bladziusieńkie. Tyle tylko że ja robiłam pierwszy chyba 1,5 tygodnia przed spodziewanym okresem a ostatni 2 dni przed. Bo my planowaliśmy Dzidzię i nie mogłam wytrzymać :P Choć to dziwne że bierzesz tabletki i wyszła by Ci ciąża... choć tak się zdarza.

• Mamusia
Zeby nie miec watpliwosci idz do laboratorium i oznacz Bhcg bedziesz miala 100% wynik i po stresie...

A co do testow, owszem nie powinno sie go odczytywac po uplywie 5, 10 minut zaleznie od testu...

A Sandra nie zabalowala na drozdzowce, tylko odchamiala sie w kinie 🙂) i nasmialam sie niesamowicie 🙂)