Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Gosiu ja też miałam jedną kreskę mocną , a druga była ledwo widoczna , że moja 10 letnia córka mówiła ,że nic nie widzi . Ale pod jakimś kątem było widać cień kreseczki 🙂 I tak było z trzema testami , aż w końcu nie dostałam okresu . W pierwszej ciąży miałam dwie czerwone krechy , więc nie ma regóły. 😜

• Mamusia
Ogolnie zagrozenie, jest przede wszystkim jesli cukrzyca jest nierozpoznana i nieuregulowana, dlatego to badanie jest tak wazne...

Nie wiem co ci powiedza w katedrze, jesli wyniki nie beda nie wiadomo jak wielce ponad norme, to najpierw probuje sie ustabilizowac ja dieta sama,no i wiadomo pomiary cukru przed i po posilku...

A jesli nie uda sie i cukier nadal nie bedzie odpowiedni trzeba przejsc niestety na insuline, ale mam nadzieje, ze nie bedzie to u Was konieczne...

• Mamusia
Póki co staram się nie martwić i nie stresować ani cukrzycą ani rozwarciem. Muszę myśleć pozytywnie dla Małej 🙂 Jak urodzę 17 sierpnia, to też będzie dobrze ale bardzo chciałabym urodzić SN i mam nadzieję, że się uda.

Ja właśnie nie wiem czasem czemu ludzie tak polegają na tej skali Appgar...

• Mamusia
Jednym okiem oglądam finał ycd a drugim was nadrabiam 😉
Doti to dobrze że z dzidzią jest ok... i oszczędzaj się żeby wszystko tak pozostało 🙂
Pati wszystkiego najlepszego z okazji urodzin i również cieszę się że dzidzia zdrowiutka 😉

Ja dzisiaj robiłam mega porządki i buszowałam w garach... jak zawsze gdy mam coś do zrobienia na uczelnie to uciekam w gary itd... robię wszystko tylko nie to co trzeba 🤨 ale pochwale sie! a co! zrobiłam z mamcią 20 słoiczków dżemu z czereśni i 10 z truskawek 🤪 pychota!!

a jutro cały dzień mamy spędzić u rodziców mojego M...
uciekam spać 😉 dobranoc...

• Mamusia
Dzień dobry 🙂 u nas wyszło piękne słoneczko i moja rodzinka poszła do Kościoła. Ja leżę i kwiczę bo mnie bolą plecy... coś krzywo spałam.
Wczoraj wieczór rozmawiałam z M..... mam nadzieje że choć trochę do niego dotarło.
Zaraz będę próbowała ogarnąć zasady diety dla ciężarnych z cukrzycą, żeby przez ten miesiąc jeść odpowiednio. Mam nadzieję, że waga Małej nie wynika z cukrzycy........ tydzień temu wyszło 1100g a wczoraj ponad 1400g! Błąd pomiarowy czy tak szybko dzieci przybierają na wadze? oby nie była za duża na poród SN 😮 A tak w ogóle to jakie są szanse na poród SN z cukrzycą?

• Mamusia
Jak dzwoniłam do kliniki to babka pytała jaki mam wynik po 2 godzinach, więc jej podałam: 8,66 mmol/l. Ona stwierdziła, że to niewiele i dieta powinna wystarczyć. Czytałam, że kolejne dzieci rodzą się zwykle większe niż pierwsze... a Mati ważył 3,5kg...

• Mamusia
Dzien dobry laseczki 🙂 a u mnie tez sloneczko...i dzis wybieram sie do ciotki na wies a potem do mamci jade bo sa 3 dni dni Śremu 🙂 🙂 i zostawiam mężowatego znow w domu,ale tylko do poniedzialku...eh ale sie rozleniwilam przez te 3 dni...kurcze wiecie co...wczoraj nie jadlam slodkiego,to tez mała mi tak nie wariuje,ale wazne ze sie rusza 🙂 czasami mam stresa jak przestaje sie ruszac....milego dzionka..pije kawke 🙂