Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Natalia to Twojj pierwszy porod, wiec nie masz sie co spieszyc. Skurcze maja byc regularne.
Choc nie wiem jak sie dokladnie umawialas z ginem, bo jesli mala mawade serduszka,to chyba nie powinnas czekac az skurcze bedziesz miala co 3, 5 minut... bo nic przyjemnego jechac z takimi bolami...ale minimum jak laski pisza regularne co 10 min i dopiero bym sie zbierala

Emi, a na fotkach nie widac, ze tyle przytylas 😉 Ja przytylam poki co 4kg,a wydaje mi sie , ze nadal jestem grubsza od Ciebie 🙂) haha 🙂)

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Więc jednak nie trzeba mieć tych skurczy i boleści brzucha wcześniej, tylko od razu porodowe 🙂 Jest nadzieja 🙂hihi. Ja też tak myslę, że co 10minut jak będziesz miała to wtedy startuj bo szkoda na marne tyle jechać jak mają Cię odesłac.

Pauleczka mogłabyś napisać u kogo kupiłaś tak tanio te Pampry? Podasz link ? 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Zaczyna mnie dół brzucha pobolewać... żeby było ciekawiej nie bolało jak chodziłam tylko teraz jak się położyłam. Porusza się człowiek trochę i później marudzi hehehe Za godzinkę kładę synusia do spania i sama też się chyba wcześniej położę 🙂 Jurto trzeba się wybrać po staniki do karmienia jeszcze.

• Mamusia
Natalia, ja myślę, że jeszcze masz czas... choć specjalistą nie jestem i u kazdej to inaczej wygląda, ale to chyba jeszcze nie są porodowe... a czop się ujawnił?

ja po wizycie 😁 usatysfakcjonowana i uspokojona 🙂, gin powiedziała, że dalej będziemy malucha kontrolować i sprawdzać czy rośnie, ale na oddział nie ma potrzeby jeszcze mnie brać, bo powoli, ale rośnie 🙂 problem byłby, gdyby zupełnie przestał rosnąc... zatem kolejna wizyta za dwa tyg i bedzie usg (dziś tez jeszcze sprawdzała czy u małego wszystko dobrze, ale wody płodowe ok, przepływy tez super, więc nie ma powodu do zmartwien) i powiedziała, że to juz będzie ostatnia wizyta, zrobi wymaz i później w razie potrzeby na IP... zaniepokoił ją ból ten podobny do okresowego w dole brzucha (akurat przy niej mnie złapało), ale szyjka nie daje znaków, jakbym miała za chwilę rodzić... jeśli ból bedzie pojawiał się częsciej i nospa sobie z nim nie poradzi, to IP, podobnie, gdyby znów zdarzyło mi się zasłabnąć to mam na izbę przyjęć jechać...
Generalnie jest dobrze 😁 😁 😁 aaaa i mam +10, od ostatniej wizyty 1kg, z tym, że w zasadzie z pełnymi jelitami... i na tę przypadłość mam sobie nie zalować czopków glicerynowych... 😜

• Mamusia
no to dziewczyny dobrze że wszystko z waszymi maluszkami ok 🙂

ja jutro mam zadzwonić do tej kuzynki mojego M kiedy mnie przyjmie bo mój gin sie urlopuje... z tego co się z nią umawiałam to w środę albo w piątek mam wizytę, ale mam się z nią wcześniej skontaktować... kurde, nie chce mi się do niej iść... jakoś się bardzo skrępowana czuje. ale nie mam wyjścia 😮

prawie cały dzień przespałam i teraz się zastanawiam co ja będę robiła w nocy 😁

• Mamusia
ok to czekam słucham mam ktore juz rodzily... 🙂 narazie znow przeszlo i tak to jest....jej juz siorze mowie żeby nie zachodziła w ciąże bo widzi jak to jest ze mna 😁 😁 zaraz Misiek przyjedzie wiec bedzie z mama w pogotowiu 🙂 a lekarz mowil ze normalnie mam jechac na porod jak sie zacznie...zobaczymy co bedzie sie działo w nocy....no nic wrazie czego jak dam rade bede pisac do ktorejs 🙂 a czopa nie wiem czy mialam czy nie bo co chwile chodze siku...ale w nocy mialam uczucie ze mam mokro a teraz normalnie

• Mamusia
ajjj... a mi tak ulżyło 😁 kamień z serca 🙂 a w zasadzie głaz z serca 🙂

Isa, pomyśl, że to tak samo lekarz, jak każdy inny... nawet z jednej strony lepiej, że kobieta i z rodziny, bo wiesz, że dobrze się Tobą zajmie... różnie to bywa z lekarzami, do których trafia się w zastępstwie... będzie dobrze 😉

• Mamusia
sandra dzieki za pocieszenie 😁 ciekawe ile kg mi zejdzie po porodzie i z iloma bede musiala wakczyc 😁
natalia mnie tez tak boli podbrzusze i twardnieje i zaraz przestaje dzisiaj w nocy tez mialam zajebisty bol az myslalam ze juz rodze do tego nie dobrze mi bylo 😁 ale ja sie na oddzial nie spiesze jakos specjalnie wiec pojade jak juz skurcze beda regularne i jak bede srala z bolu czytalam ze te porodowe sa co 4-5 min i trzymaja nawet do 75sek no i sprawdzam czy czopa nie ma koncowke juz mamy wiec mcica i bobaski tez sie przygotowuja do porodu co mozemy pewnie odczuwac 😁

a ja przypomnialam M o kropelkach SS stwierdzil ze nie wiadomo czy mala bedzie miala kolki a wczoraj to mnie wkurwil nie podoba mu sie to ze chce rodzic za Kaliszem stwierdzil ze na paliwo nie zarobi palant 😮 i ta sama spiewka co jego mamusia a jak sie mala z zoltaczka urodzi to kto ci bedzie przez 2 tygodnie obiadki przywozil to mu mowie ze jezeli tak juz zaklada to dla jego wiadomosci z Pleszewa odeslali by mnie z dzieckiem do Kalisza i malaby zostala a mi by kazali isc do domu bo przeciez szpital to nie hotel zeby przez 2 tygodnie matka mogla spac ( oczywiscie jego zalozenie wyszlo stad ze jego mama.... z nim lezala 2 tygodnie bo on akurat mial zoltaczke ) to sie wkurwilam i powiedzialam ze rodzicow jest 2 😉 nie tylko ojciec ale i matka 🙂 a ja zadnej zoltaczki nie mialam 🙂 😁 wyzwalam go za to jego zachowanie to z 10 razy mnie przepraszal 😁

• Mamusia
Emi powiedz temu swojemu że jak on będzie rodził to on będzie szpital wybierał 🙂 A SS może kupić "na zapas" bo jak się nie przyda to bez problemu go sprzedacie komu innemu.

Inirtam mam nadzieję, że poszedł spać przez dzisiejszą pobudkę - o 5 rano robiłam mu śniadanie 🤔 Do tego w ciągu dnia spał niecałą godzinę a zdarzają mu się i 3-godzinne drzemki, więc miał prawo usnąć wcześniej 🙂

• Mamusia
Hej ja wróciłam z działki i jestem padnięta,miałam siedzieć i nic nie robić ,ale tak nie umiem.
I mam tego wyniki twardy brzuch i jakieś skurcze ,ale nie panikuje.
Jutro wybywamy nad morze więc nie wiem kiedy do Was zajrzę .
Rano się jeszcze pokarze zeby zobaczyć czy któraś nie urodziła . 🙂
Zatrzyki antykoncepcyjne ja brałam depo-prowere - któraś mnie wcześniej pytała o nazwę . 🙂
Miłej nocki pa pa.

• Mamusia
Sandra, ja 2 tygodnie temu miałam szyjkę prawie 6 cm 🤪 jestem ciekawa, ile teraz, ale gin mi dziś jej nie sprawdzał.
Mixi, ja się pytałam 🙂 Dzięki 🙂 I udanego pobytu nad morzem Wracaj jeszcze w dwupaku 🙂
Karolka, trzymam kciuki za Twoją jutrzejszą wizytę 🙂
Emi, kilogramami się nie przejmuj, zobaczysz, że wszystko zrzucisz i to jeszcze z nawiązką w ciągu miesiąca po porodzie 🙂 A swojemu M powiedz, żeby nie był taki mądry, bo to Ty rodzisz i wybierasz szpital, w którym będziesz czuła się komfortowo. A jak mu szkoda pieniędzy na paliwo, to niech rowerem dojeżdża do szpitala 😜 Zdrowiej i taniej 😉 😉 😉

I cieszę się, że wszystkie jesteśmy zadowolone po wizytach i z Maluszkami jest wszystko ok 🙂 Mnie jedynie niepokoi to jutrzejsze badanie wątrobowe 🤢 Jadę do laboratorium już na 6.30, bo czynne jest od 7, ale tam są masakryczne tłumy już od 7. A jak do tej pory tylko jeden raz ktoś zaproponował mi przepuszczenie w kolejce. Więc wolę pojechać z samego rana i być pierwszą/drugą.
Dlatego mówię Wam już teraz dobranoc, bo muszę dość wcześnie wstać. Spokojnej nocki, Mamusie 🙂