Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej Laseczki... Ja się dziś już wpieniłam na maxa... Przez ponad pół godziny miałam skurcze co 3 minuty bolesne jak cholera, aż zęby zaciskałam na poduszce... i przeszło...... 😠 😠 😠 😠 Teraz dalej coś tam się napina i boli ale już mniej i odstępy też jakieś takie nie bardzo regularne.

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kidyś jak były czercowki obstawiały też dziewczyny ktora pierwsza pojdzie i urodzi 😁 😁 jej jak ten czas szybko minął teraz tak naprawde kolej na nas 🙂 strach myśleć w ogóle co to będzie...A ja po zakupach małej kupiłyśmy komplecik z h&m jak nowy tylko że w komisie dzieciecym za 18zł 🙂 taki welurowy z tyłu ma żabkę 🙂 no i nic się nie dzieje...ja też chciałam pić tą herbatkę z liści malin ale wczoraj się przestarszyłam więc odpuszczam 🙂 niech się dzieje co chce i kiedy chce 🙂

• Mamusia
Natalko ja coraz częściej mam wrażenie że będę nosić jeszcze po terminie... We czwartek mam wizytę u gina i dowiem się czy coś się rusza z szyjką. Mała rusza się bardzo mało i właściwie tylko wieczorem...

Żadnej z Was nie życzę takich bolesnych fałszywych alarmów 😞

• Mamusia
Slyszalam ze podobno od 5-6 miesiaca mozna juz latac ale male odleglosci ze wzgledu na cisnienie, bo to jednak dokuczajce bywa dla niektorych osob a co dopiero dla dziecka, pozatym jakbysmy mieli leciec to jakos na wakacje pewnie bo w zime za zimno w PL 😁

http://www.ebay.co.uk/itm/New-My-Buggy-Buddy-Pram-Pushchair-Bag-Clip-PINK-/130509866190?pt=UK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL&hash=item1e62fe84ce

cos dobrego do wozka na zakupy j 😁

• Mamusia
Doti napisał(a):
Natalko ja coraz częściej mam wrażenie że będę nosić jeszcze po terminie... We czwartek mam wizytę u gina i dowiem się czy coś się rusza z szyjką. Mała rusza się bardzo mało i właściwie tylko wieczorem...

Żadnej z Was nie życzę takich bolesnych fałszywych alarmów 😞

no takich fałszywych alarmów to Ci naprawdę współczuje....ale nie wierze w to że przenosisz Lale 🙂

• Mamusia
dzonatalie napisał(a):
http://www.ebay.co.uk/itm/New-My-Buggy-Buddy-Pram-Pushchair-Bag-Clip-PINK-/130509866190?pt=UK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL&hash=item1e62fe84ce
cos dobrego do wozka na zakupy j 😁

Natalia, dzięki za podsunięcie pomysłu! 😁 Ja dopiero teraz skojarzyłam, że mam jeszcze kilka niewykorzystanych górskich karabinków wspinaczkowych 🤪 Przez co najmniej rok nie będą mi potrzebne, więc już wiem jak je wykorzystam 😁

• Mamusia
Doti napisał(a):
Hehehe takie oczywiste a czasem się kombinuje z jakimiś dopięciami do toreb 😉

http://www.ebay.co.uk/itm/Buggy-Tug-Universal-Safety-Strap-For-Pram-Pushchair-Stroller-Buggy-/260976543374?pt=UK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL&hash=item3cc36a068e

zeby wozeczek nie odjezdzal jak sie zagadacie z sasiadka 😁

• Mamusia
o jaką ja świetną torbę dziś widziałam do wózka... ale mega droga... :/
stwierdziłam, że puki co się wstrzymam z kupowaniem torby, bo może dam radę z jakąś swoja.. mam mnóstwo takich sportowych, w sam raz wielkością by pasowały... kupię właśnie tylko karabińczyki w GoSporcie i gitara 😁
jeśli bałagan w takiej torbie będzie dla mnie zbyt uciążliwy, to wtedy się zdecyduję kupić jakąś typową maluszkową i tyle 🙂

Doti współczuję Ci szczerze z tymi skurczami... co 3 minuty, to juz jak do porodu przecież. Można się wpienić, że mała taka niezdecydowana, ma charakterek 😉 nie niepokoi Cię, że mniej się rusza? ciekawe, czy dasz radę jeszcze na wizytę w czwartek, czy to już Ciebie lekarz na porodówce odwiedzi 😜 😉

• Mamusia
Sex już był hihihi na schodach się tylko zmęczę 😜 dziwię się że wczorajszy wysiłek Małej nie zmobilizował. Trochę mnie martwią te osłabione ruchy......
Bez sensu to wszystko bo miałam 5 skurczy co 5 minut, teraz dwa co 10... zaraz się chyba za sutki wezmę jak się nie uspokoi. Albo w jedną albo w drugą...
A M pojechał do ciotki coś tam jej zrobić................

• Mamusia
mamusiak właśnie przez całą ciążę nie miałam za bardzo apetytu, i nie miałam jakiś tam szczególnych zachcianek... na początku ciąży mega mnie wymęczyło, i nudności i biegunka także było ciekawie 😁
... a teraz... pochłaniam wszystko jak odkurzacz... jak narazie mam 10kg do przodu... zobaczymy jaki będzie ten ostatni miesiąc 😁 😉

wróciłam od dentysty... wiecie co?! uwielbiam zapach w gabinecie stomatologicznym ☺️ nie mogłam się go nawdychać!! po prostu szał! 😁

• Mamusia
inirtam napisał(a):
marylu345 napisał(a):
isa8 napisał(a):
Doti, Emi, Natalia - to któraś z nich za niedługo się wypakuje 😁

byle nie ja 😜

marylu ja po wczorajszej wizycie znów odłożyłam pakowanie torby w czasie... hehe... pewnie o kolejne 2 tygodnie 😁, więc też jeszcze nie zamierzam sie rozpakowywać 😜 😉

Ja teraz jak wypiorę i poprasuję rzeczy, spakuję torbę bo wydaje mi się, że jakbym została nie spakowana to coś by się mogło wydarzyć szybciej:P więc jak wszystko przygotuje, to na pewno mały wyjdzie po czasie:P

• Mamusia
dzonatalie zawsze lubiłam ten zapach, ale dzisiaj to normalnie aż nie chciałam wychodzić z gabinetu 😁 nie wiem co mnie opętało... na szczęście kolejną wizytę mam w piątek... to dalej się nawdycham 😁 😁

dziewczyny mam pytanie, czy to prawda że Karmi wspomaga laktację??
właśnie buszowałam troszkę na sierpniówkach i się na takie info natknęłam 😉