Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
witam się 🙂
paskudny dzień się zapowiada przez tą pogodę...

Właśnie zapycham się czekoladą 😁

Mixi się w końcu doczekała po tych skurczach 🙃

Mi też się brzuch obniżył, bo czuję, że nawet lepiej mi się oddycha a jak siadam na fotelu czy gdzieś to tylko z rozstawionymi nogami, bo brzuch już leży na fotelu 😁

A ja też mam pytanie do mam, które miały CC... Czy smarujecie/pryskacie czymś ranę na brzuchy, żeby np szybciej się goiła ??

Ja jutro muszę iść na pobranie krwi i HBS'y...

• Mamusia
o matko!! te pieprzone koszulki końca nie mają... a on wiecznie narzeka, że ma mało 😮 😮 i ostatnio kupił 3 nowe 🥴

szczesliwamama.... takie rzeczy to nawet do głowy by mi nie przyszły...
karola...myślałam, że zwróce śniadanie jak przeczytałam o tej przekąsce z suszonego łożyska 🤢 🤢 🤢
Efek współczuję "opieki" w szpitalu... :/
Pati u mnie juz jakieś 2 tygodnie brzuch niżej... i czasem mam wrażenie, że z dnia na dzień obniża się bardziej, ale co z tego 😉

CZEKOLADY MI SIĘ CHCE!!!!!!

• Mamusia
szczesliwamama, na taki pomysł bym nie wpadła, żeby sobie łożyskiem coś smarować nie mówiąc już o jedzeniu łożyska!!! 😮 😮 😮 Czego to ludzie nie wymyślą...

Tusia, ja miałam zabieg chirurgiczny na macicy, więc na brzuchu mam bliznę jak po cc. Rany niczym nie przemywałam, wręcz miałam ją podsuszać. A po zagojeniu dostałam jedynie maść Cepan, aby blizna bardziej zbledła i się spłaszczyła.

Wanilka, a Ty się kuruj i nabieraj sił, żebys potem nie musiała się martwić, że po porodzie maleństwo możesz czymś zarazić.

• Mamusia
co do brzucha to ja sama nie wiem czy mi opadł czy nie 😮 trudno powiedzieć... w szpitalu jak chodziłam w koszuli takiej typowej ciążowej mój M twierdził że brzuszek mam bardzo nisko, a jak wróciłam do domu to jednak stwierdził że jest wysoko... i poradź się tu faceta 😁

pochodziłam troszkę wkoło domu i normalnie krocze nie daje mi spokoju ;/ już widzę ten nasz dzisiejszy spacer 😁 😁

aż mnie zemdliło jak przeczytałam o tym łożysku 🤢

inirtam w takim razie czekamy na rozwój akcji 😁 trzymam kciuki !! 😉

• Mamusia
szczesliwamama napisał(a):
Deira napisał(a):
A tak apropos opadnięcia brzucha - to mi się faktycznie obniżył, ale za to po przeciwnej stronie dupa poszła do góry 🤪 Mam teraz kuper jak u kaczki a wielkości szafy trzydrzwiowej 😁 Masakra... 🙃 😁

Deira
haha ciekawie to musi wyglądać;D

poprosimy o zdjęcie 😜 😜

• Mamusia
Malgosia1986 napisał(a):
mój to taki agent, że wyjdzie w październiku 😁 Najpierw chciał wyjść w 27 tygodniu- ale mu nie pozwolili to On teraz wszystkim pokaże na co go stać 😁

no z moim tak samo!! charakterne chłopaki!! moja ginka pewna była, ze w w sierpniu już będę po wszystkim, a tu taki psikus... ja tam do października na pewno nie będę trzymać młodego w brzuchu... a ten czop przywrócił mi nadzieję, że urodzę w terminie 🙂

• Mamusia
Małgosia mój Szymuś w 31tc chciał wychodzić to w szpitalu tak go zatrzymali tymi kroplówkami, że teraz to chyba będą musieli go wywoływać ;/ 😁

ciotka położna mi ostatnio mówiła, że przez te końskie dawki kroplówek co dostawałam teraz sobie go przenoszę... ;/ i chyba jej słowa sie sprawdzą...
chociaż do terminu jeszcze tydzień... mam cichą nadzieje że mój chłopczyk się zmobilizuje i wyjdzie 😁

• Mamusia
isa to samo u mnie... w 33tyg probowala wyskoczyc , dali mi tyle kroplowek i te zastrzyki ze pewnie tez sobie jeszcze ponosze mala.. 🤢 w ogole to dzis kolejny dzien czuje sie beznadziejnie, od rana mecza mnie znow mdlosci,wszystko doslownie stoi mi w gardle..wszystko mnie boli i jestem spiaca..w ogole mam takie kiepskie samopoczucie teraz tylko plakac mi sie chce 😠