Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a ja właśnie słyszałam, że sączyć się mogą bardziej w leżącej, bo w pionie to główka dziecka działa trochę jak korek... wiadomo,że jeśli doszłoby do pęknięcia pęcherza zwlaszcza na dole, to nawet główka wod nie powstrzyma... puki co cisza, więc nic z tym nie robię 😉

musisz na "noc" wylaczac dzwiek w telefonie 😉 które tym razem nie dało Ci spac do 4? może uda się kimnąć jakos w ciągu dnia, na chwilę chociaż... współczuję... ja to przynajmniej trochę pospałam, bo dosc wczesnie sie wczoraj polozylam 🙂

• Mamusia
Inirtam masz racje, coś mi sie z tymi wodami pomieszało 🙂
Nie spałam bo syn miał znów wysypkę uczuleniową na nogach cholera wie od czego i do 2 kręcił się tak że z łóżka nawet spadł 🥴 a o 2 Laura obudziła sie na karmienie i odechciało jej sie spać i zasnęła o 4 dopiero.. a dźwięki miałam wyłączone, tylko mnie wibracje obudziły 😠
Planuję w południe odespać...

tak wyglądały nogi mego pierworodnego:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/18/dsci0850q.jpg/][/URL]

• Mamusia
dzień dobry 🙂

termofor mi pomógł, ból zelżał i mogłam jakoś wczoraj zasnąć

inirtam, myślę, że możesz jeszcze w domu spokojnie posiedzieć i poczekać na regularne skurcze, niemniej jednak uważam, że u Ciebie się już zaczyna na serio - wczoraj ten czop, dziś trochę wód odeszło, więc tylko czekaj na te skurcze i śmigaj do szpitala bo Tymek wychodzi!! 🤪 🤪

• Mamusia
Doti, masakra z tymi nozkami ;// Biedulek...

Dokladnie jak mowicie najczesciej tym sie kieruja lekarze odrozniajac mocz od wod, ze beda one odchodzic rowniez w pozycji lezacej....
Ale moga sie saczyc po prostu gdzies z gornego bieguna...

Ja chyba od jutra juz zaczne byc poirytowana 🙂) Matka tez cale zycie punktualna to co dziecko wczesniej wyjdzie.. 🙂 Po co?? 🙂)

Kurcze przed porodem chcialysmy sie spotkac jeszcze e szwagierka, ale ona wczoraj zabieg miala i tak jakos niezrecznie mi bedzie.. Chyba, ze sama wyrazi checi na spotkanie..

• Mamusia
czesc kochane 🙂
Inirtam to chyba jakies poczatki porodu 🙂 oby tak bylo, trzymam kciuki 🙂

Ja wczoraj wieczorem mialam takie jakies dziwne bóle w dole brzucha promieniujace od tylu jakby skurcze (w sumie to nie wiem jak skurcze wygladaja), myslalam, ze sie przekrece, ale wzielam cieply prysznic i zlagodnialy...
Pogoda dzis beznadziejna, zapowiada sie kolejny leniwy dzien w domu 🤨

• Mamusia
Witam się i ja...
no to dziewczyny już bliżej końca i jakieś dolegliwości są na miejscu 😉 ja stwierdziłam że na IP pojadę jak już naprawdę ból będzie nie do zniesienia... a skurcze regularne...

każda narzeka na jakiś ból, a ja się pochwalę że ostatnio to czuje się jak nowonarodzona 😁 nic nie boli, nic nie szczypie... żyć nie umierać... tylko przeraża mnie myśl że chyba jednak przenoszę małego ;/

mamusiak trzymam kciuki za Ciebie i Antosia... 🙂

• Mamusia
Hej Kuleczki 🙂
Jak dobrze się śpi w domu 🤪 🤪 🤪
Inirtam na pokoju ze mną leżała dziewczyna, która też przyjechała z odchodzącymi wodami - po trochu, po trochu jej odchodziły. Drugiego dnia miała z krwią. Po 3 dobach rozkręcił się poród. Ja do tego pokoju trafiłam jak ona była przed samym porodem i ją skręcało pół nocy, więc nie dało się pogadać. Wiem tylko, że miała też antybiotyk podawany...
Ale z kolei pojechać bo odeszły wody, leżeć 3 dni i nic się nie rozkręca jak u mnie to też niedobrze... Ciężko powiedzieć co zrobić 🤢

• Mamusia
marylu345 napisał(a):
Malgosia1986 napisał(a):
Dziewczyny dzisiaj nie rodzimy- dziś 13 😁

Ale nie piątek, wiec spoko 🙂
A na dziś był moj termin. Ciekawe jakbym sie czuła z małym w brzuszku. Już pewnie bym chciala go wyeksmitowac 🙂

No tak ale w swoim życiu dzieciątko mogłoby obchodzić urodziny w piatek trzynastego 🙃

• Mamusia
Efek napisał(a):
Hej Kuleczki 🙂
Jak dobrze się śpi w domu 🤪 🤪 🤪
Inirtam na pokoju ze mną leżała dziewczyna, która też przyjechała z odchodzącymi wodami - po trochu, po trochu jej odchodziły. Drugiego dnia miała z krwią. Po 3 dobach rozkręcił się poród. Ja do tego pokoju trafiłam jak ona była przed samym porodem i ją skręcało pół nocy, więc nie dało się pogadać. Wiem tylko, że miała też antybiotyk podawany...
Ale z kolei pojechać bo odeszły wody, leżeć 3 dni i nic się nie rozkręca jak u mnie to też niedobrze... Ciężko powiedzieć co zrobić 🤢

Efek... dlatego "czekam" na cos wiecej 😉 trochę sobie kimnęłam i tak teraz myślę, że może wybiorę się do sklepu po wodę z dziubkiem, jakieś suchary, wafle ryżowe... dopakuję resztę rzeczy do torby (swoje kosmetyki, staniory do karmienia), może "ubiorę wózek" i fotelik, bo prałam "tapicerkę" 😉 i nie zakładałam, żeby się nie kurzyło 😜 i wlacze pranie, bo dostalam ostatnio od kumpeli dwie torby ubranek, ale odwlekałam zajecie sie nimi...
a na koniec wsiade na piłkę, jeśli nic sie nie bedzie działo 😜 😁
a można jeśc chałkę przy karmieniu??

• Mamusia
inirtam napisał(a):
isa8 napisał(a):
moja mama urodziła się w piątek 13.03... do dzisiaj mówi że to jej najszęśliwsza liczba i młody mógłby się urodzić właśnie 13 😁

ja tez uwazam, ze to bylby najszczesliwszy dzien w zyciu moim, M i Tymcia 🙂

Mam pytanie Inirtam- jak dajesz Małemu na imię Tymon czu Tymoteusz- bo ny tu właśnie mamy dy 🤢lemat

• Mamusia
Malgosia1986 napisał(a):
Moj Mału chyba chce mi zrobić niespodziankę i urodzi się wmoje urodziny- czyli 30 września 😁

moja siostra urodzila sie w urodziny mojej mamy i jej mąż też się urodził w urodziny swojej mamy 🙂 chyba najcudowniejszy prezent, jaki można wymarzyć...
ale mając nasz termin, to mogłoby być męczące... 😉