Skocz do zawartości

MAMUSIE PAZDZIERNIKOWE!!! | Forum o ciąży

belen

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
czesc dziewczyny 🙂
najlepsze z tego wszystkiego bylo spotkanie z dziewczynami i czas jaki razem spędziłyśmy 😁 a co do konferencji to hmmmm.....po 2 godzinach opuściłyśmy sale, bo nic ciekawego nie było. Zalapalysmy sie tylko na wykladzie o odzywianiu w ciazy - wywnioskowalam z tego, ze wszystko co do tej pory jem jest szkodliwe i do dupy 😉, pozniej bylo o wozkach, ale to wygladalo raczej jak reklama jednej firmy, a pozniej jakas nawiedzona babka gadala o tym, czego dziecko potrzebuje od rodzica i wyszlo na to, ze najlepiej siedziec caly czas w domu i sie dzieckim zajmowac - jesli matka wraca do pracy to jest wyrodna, i takie tam glupowy z kosmosu. No wiec po tych trzech wykladach mialysmy dosyc, bo bylo strasznie niewygodnie, sala byla ciemna i duszno bylo i ogolnie nudno... poszlysmy sobie cos zjesc, pogadalysmy, posmialysmy sie i tyle 🙂aaa no i oczywiscie dostalysmy mnostwo ulotek i reklam od dietetykow, sklepow, wozkow, itd. i gryzak dla dziecka 🙂

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
myslalam ze to bedzie cos ciekawszego! zaloze sie zew ten wyklad o potrzebach dziecka i o tym ze koniecznie trzeba siedziec w domu byla jakas pani psycholog! ja w swojej pracy non stop musze uzerac sie z psychologami w tym z moja pania dyrektor...i co jeden to glupszy, a te ich teorie to z kosmosu! Ja tam od razu po macierzyńskim wracam do pracy, nawet gdyby to bylo moje 3 czy 4 dziecko i uwazam ze to dobre i dla mnie i dziecka.Wkoncu szczesliwa mama to szczesliwe dziecko. O odzywianiu tez duzo czytalam i od razu sie zalamalam, bo wychodzi na to ze wolno jesc tylko to czego ja najbardziej nie lubie i olalam to. Zawsze do tej pory wydawalo mi sie ze raczej zdrowo sie odzywiam no ale po przeczytaniu kilku ksiazek zmienilam zdanie 🤢
Ta konferencja pewnie byla sponsorowana przez te wszystkie firmy i stad na wylkadzie reklama wozkow i rozdawanie ulotek...

• Mamusia
heloooo 😎 jak ta po weekendzie 2 w 1 😜 ja mialam ciezko..najpierw holter potem komunia a maly caly weekend aktywny srednio co 3 godz buszuje..nie lubi jak siedze przed kompem 🤨 jak leze na prawym boku 🤨 i jak prowadze auto przechylona do kierownicy (probuje znalesc sobie wygodną pozycje) dzisiaj boli mnie bardzo nisko podbrzusze wiec sie polozylam ale czuje malego...jutro wizyta i zobaczymy znowu naszego synka 🤪 😁 🙃 pozdrawiam

• Mamusia
Emma z ruchami dziecka nie ma reguły. Z Mikołajkiem poczułam dopiero ok 20 tygodnia i teraz tak samo. Wcześniej wydawało mi się , ok 18 tygodnia ,że czuję pojedyncze kopniaczki później długo długo nic i teraz już praktycznie czuję moje maleństwo każdego dnia. Wiem ,że są dziewczyny które poczuły ruchy dopiero ok 22 - 23 tygodnia więc masz jeszcze trochę czasu 🙂

• Mamusia
Hej Dziewczyny, ja bylam wczoraj u lekarza, no i prawdopodobnie dziewczynka tak jak juz mowil na poczatku, strasznie podskakiwala i sie wiercila przy badaniu 🙂 prenatalne 3d mam za rowno 6 tygodni i tez dostane na nie skierowanie wiec nie bede musiala placic tych 200 zl 🙂 Pytalam ja o ruchy ze wydaje mi sie ze cos czuje a ona ze mozliwe ale ze napewno czuje tylko ruchy duze jak sie obraca, kopania nozkami w tym tyg ponoc nie mozna jeszcze czuc bo tam jest jeszcze za duzo miejsca a nozki malutkie 🙂 mowila ze takie pewne ruchy to dopiero po 20 , 22 tygodniu, szybciej u osob szczuplych i u dziewczyn juz rodzacych wczesniej takze spokojnie Emma! 🙂 Moja mala wazy 230g. miala mierzona glowe, zoladek, kosc udowa i rozne tam po kolei.

• Mamusia
Ja czuje sie rewelacyjnie 🙂 nic nie boli tylko kilkogramow przybywa 😁
Karolka, to Ty juz tez konczysz prace i dluuga laba, chyba ze wracasz jeszcze do pracy przed porodem?
ja dalej nie wiuem co zrobic, lekarka mnie namawia zebym siedziala w domu i korzystala puki moge bo potem to juz bedzie dziecko i jeszcze praca i tak do siedemdziesiatki 😁

• Mamusia
danusia juz nie mam zamiaru wracac 🙂 ale dobrze ze przez maj bylam, bo norlamnie musze pilnowac swoich spraw w zusie...kadrowa zawalila sprawe i nie zlozyla moich paierow do zusu przez co mam ogromne opóźnienie z polowa wyplaty... gdybym sama do zusu nie zadzwonila, to bym jak glupia czekala na pieniadze, a tak to wiem, ze nawet mnie jeszcze w swoim systemie nie maja i to sianko dostane moze za miesiac dopiero... jestem wsciekla jak nie wiem 😠 😠 😠zrobilam niezle poruszenie w firmie...

• Mamusia
nic mi nie mow, a nosi sie jakby byla niewiadomo kim 😠 wpiera mi, ze wszystko zlozyla pod koniec kwietnia, a ja wczoraj tam dzwonilam i sie pytalam, czy to mzliwe, zeby tak dlugo moje papiery zalegaly u nich zanim moje dane beda w systemie.. no wiec nie ma takiej opcji! Ona chyba mysli, ze ja nie potrafie zadzwonic tam sama i sie o wszystko wypytac i ja sprawdzic 😁 😁 😁