Skocz do zawartości

Witam wrocławskie mamusie! | Forum o ciąży

Sathi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej hej ! 😉

Wy się tutaj nad wózkami i ubrankami rozwodzicie a My jeszcze nie zaczęliśmy o tym myśleć,
a dziś GIN powiedział żeby Vishal bilety przebookował na
tydzień wcześniej bo będziemy rodzić w ostatnim tygodniu maja
😮 🤢 🤪

dziś strasznie zakręcony dzień ...
a Ja nie mam już na nic siły 😞

jutro mój mężczyzna wylatuje więc dziś ostatnie sprawy, bieganie, załatwianie, zakupy ...

doszłam też do wniosku na dzisiejszych zakupach że dla chłopaków to wcale,
a wcale nie ma tak ślicznych ubranek jak dla dziewczynek 😞 😞 😞
Vishal kupował upominki dla dzieciaczków w Indiach i dla chłopaczków
nic nie mogliśmy znaleźć
🤪 🤪 🤪

obawiam się jak zakupy dla naszego malucha zrobimy 🤪

a co do wózków?
to QUINNY ktoś używa ?
🤨 🤨 🤨

• Mamusia
Goshe a nie przywiązujesz się do niektórych fatałaszków? 😉 Ja np. mam dylemat co do pierwszych par trampków...

Vena a jak urodzisz w drodze?... 😉
A co do ubranek to wg. mnie są fajne - tylko czasem trzeba bardziej się wysilić przy ich szukaniu. Choć też zależy kto czego chce. 🙃

• Mamusia
nie no zatrzymalam na pamiatke po jednej parze maciupenkich bodzikow 🙂skarpeteczek bluze, bluzeczke i spodnie wszystko rozmiar 56 😁 ostatnio ogladalam je i kurcze ale moj Oliwierus urosl a taki malutki sie urodzil 52cm ze nawet ciuszki 56 byly za duze 😁
Vena mozna cos fajnego znalesc mozna ale fakt dla dziewczynek jest o wiele wiecej slodszych i fajniejszych ciuszkow 😁 😁 😁
a wozek quinny speedy ma moja kolezanka i tez juz sprzedaje(jej corka ma 9,5 mca, mowila ze z gondolki byla zadowolona ale w spacerowce zle sa paki z tylu oparcia, nie mozna do pionu podniesc oparcia przez nie.Zobacz sama w sklepie 🙂

• Mamusia
No myślę ze jak komuś bardzo zależy to się pamięta że te ciuszki akurat są moje 🙂
A zostawiłam sobie bo myślę że za najwyżej 2 lata będzie następne 🙂 i liczę na drugą dziewczynkę hehehe
A tak poważnie to ja mam trochę problem z głowy bo u nas jest jedyna dziewczynka w rodzinie same chłopaki się porodziły więc różowych rzeczy nie będę chłopakom dawać hehe

Co do wózka to najlepiej pojechać do dklepu i pooglądać wypróbować wszytskie. Bo czasami coś nam się spodoba a nie spełnia naszych oczekiwań. Choć wiem że wybór wózka jest chyba najtrudniejszy. Ja mam baby active ballerina. To jest wielofunkcyjny. Gondolę miałam aż do końca lutego a Zuza urodziła się w lipcu.

• Mamusia
goshe napisał(a):
Vena mozna cos fajnego znalesc mozna ale fakt dla dziewczynek jest o wiele wiecej slodszych i fajniejszych ciuszkow 😁 😁 😁

Hm, to chyba zależy co się szuka. 😉 Kiedy sama z czystej ciekawości rozglądałam się po dziewczęcych ubrankach ciężko mi było trafić na coś fajnego, ale nie różowego - nie cierpię tego koloru i nawet gdybym miała dziewczynkę w życiu bym jej nic takiego nie założyła. No i się okazuje, ze bym miała problem ze znalezieniem jej czegoś fajnego...

• Mamusia
ziolka napisał(a):

A tak poważnie to ja mam trochę problem z głowy bo u nas jest jedyna dziewczynka w rodzinie same chłopaki się porodziły więc różowych rzeczy nie będę chłopakom dawać hehe

No i dobrze. 😉 U mnie nie tak oczywistym okazało się fakt, że Witek to CHŁOPIEC i podostawałam po rodzinie nie tylko różowe ciuszki, ale i... body z napisem "Princess". 😁 Oczywiście podeszłam do tego z dystansem, podziękowałam... i schowałam od razu do pudła dla innych. 😉

• Mamusia
z tego co wiem Vena nie jedzie tylko jej maz....

Tak jak Sathi pisze zalezy czego sie szuka. Ja mam juz corke i pamietam ze ogromnie sie zachwycalam tymi kolorkami, sukienusiami itp. teraz jak mam miec chlopaka to rozczulaja mnie szorciki, rybaczki, koszulki marynarskie itp. Jak na to spojrzysz tak to widzisz 🙂

• Mamusia
Hello Kitty, he, he, no tak, słodka i kultowa, japońska kotka. 🙂

Ale szczerze, tak jak u dziewczynek jest przesada z różem tak ja mam już dość u chłopców błękitu... Sama nawet nie kupuję, ale tyle podostawałam i dostaję, że w sumie Witek ciągle siedzi w czymś niebieskim... a mi się tak ten kolor już na nim opatrzył, błe... Choć z drugiej strony - taki kolor najbezpieczniej kupić chłopcu to raz, no a dwa, ze niebieskooki blondynek ślicznie się w nim prezentuje... 😉

• Mamusia
Ale to chyba właśnie chodzi o rodziców z bardzo malutkimi dziećmi... Nie wiem, nie byłam, ale gdzieś mi się po domu pałętała ulotka... Tam chyba nawet pisało coś o stanowisku do przewijania, etc.

Sama nie wiem, ciężko mi to sobie wyobrazić... 😜 Chociaż chętnie poszłabym. No ale też dzień i godzina mi nie po drodze. 🥴

• Mamusia
hej hej 😉
pogoda do kitu i humorki w domku też 😞
Vishal poleciał i wszyscy zwiesili nosy na kwinte 😞
no nic, poczekamy 😞

nie zamierzam rodzić w drodzę- bo nie lecę 😉
my czekamy na tatę tutaj, syn też czeka co by mógł już na świat się
przecisnąć 😜

jeśli o te wózki nieszczęśliwe chodzi to funkcjonalność oczywiście na pierwszym miejscu,
a przy naszym trybie życia wiele aspektów trzeba sprawdzić.
i napewno nie czarny 🤪
ostatnio tylko takie królują 🤢

ubranka dla chłopców to strasznie trudna kwestia jak dla mnie ...
ale postaramy się coś fajnego znaleźć,
co do body z napisem PRINCESS są też w formie MALE 😉
small prince 😎
więc całkiem supcio! 😁

dziewczynki są monotematyczne i w większości różowe 😎
róż, róż, a złego w tym cóż ? 😎
Ja tam Jestem za hello kitty 😜 😜 😜

a na ubranka dla synka będziemy polować żeby fajne znaleźć,
a nie spider men i inne głupoty 🤪

pozdrawiam cieplutko!

• Mamusia
Z tym Multikinem Baby to fajna sprawa byłam dwa razy. Chodzi właśnie o takie maluszki do 3 lat. Są przewijaki pieluchy mokre chusteczki materace do zabawy siedziska takie gruszki i leżaczki dla maluchów gdyby zasnęły. Światło jest lekko przyciemnione a głos ściszony. Zuzia za każdym razem w połowie foilmu odlatywała. A film oczywiście dla dorosłych nie dla dzieci 🙂 Nowości kinowe tyle że sala przystosowana dla rodziców z maluszkami. Polecam na prawdę.

Co do wózka ja mam czarny ale w takie białe wzory mazajki. I gondola w środku była biała a spacerówka tak jak na zewnątrz. CZarna w mazajki białe.

• Mamusia
czarny we wzorki i bialy w srodku to tak 🙂 ja mowie o takim calkowicie czarnym...u mnie w bloku to taka paniusia ma taki wiecie oco chodzi - paniusia ze stylowym czarnym wozkiem... dziecko ubiera tez w stonowane kolory zero zywszych barw ale to nie moja sprawa 🙂

• Mamusia
Stylowy czarny wózek, he, he, no tak, mam go po kuzynce, a ona może i z takim zamiarem go kupiła. 😜 Ja w każdym razie miałam ochotę doszyć do niego naszywki kilku ulubionych zespołów, które słuchamy z Witkiem... 🙂

Co do ubierania to powiem tak: raz lubię go ubierać tak na poważnie (koszula i te sprawy 😉) a raz właśnie tak na dziecko - żywe kolory, etc. 🙂 (Dlatego też męczy mnie kiedy dostaję kolejny mdło błękitny ciuszek...)

• Mamusia
a jak ubieracie dzieciaczki np na spacer? Goshe widze że nasze w podobnym wieku zakładasz np butki? Bo ja jak jest chłodniej to ubieram body długi rękaw rajstopki i skarpety do tego kurteczka cienka ale z polarkiem i czapeczka i kocyk na nogi. a w domu to tylko body długie i rajtuzki albo spodnie i skarpety.

• Mamusia
hehe, a ja myslalam ze to kino jest dla dzieciaczkow a to dla doroslych z mozliwoscia przyjscia z dzieciaczkami 🙂
a o takim nie slyszalam 🙂
wozki czarne ale ze wzorkami jak najbardziej tak. Mi osobiscie podobaja sie kawowe brazy i zielen no ale zobaczymy co sie trafi 🙂

• Mamusia
Ziolka u mnie to wygląda tak: body, na body coś z długimi rękawami (np. bluza, spodenki), no chyba, że body ma długi rękaw, to ewentualnie na nie jeszcze cienką koszulkę z krótkim (ale głównie dlatego, że fajnie to wygląda) + spodnie. Albo półśpioszki. Do tego skarpeteczki (jeśli brak "dołów"), butki, czapeczka no i wiadomo jakaś kurteczka. Kocyk na okrycie.

Hm... dziewczyny powiedzcie mi... ja nie zakładam małemu w ogóle rajstopek, nie wiem, nigdy mi się nie podobały, wydają mi się nie wygodne dla dziecka no i chyba nie są najwygodniejsze w zakładaniu - czy się mylę? 🤨 Są jakieś zalecenia czy plusy ich noszenia?... 🤔