Skocz do zawartości

Witam wrocławskie mamusie! | Forum o ciąży

Sathi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Alice1984 napisał(a):
mam pytanie do "wrocławskich mamusiek" gdzie rodzilyscie we wrocku i czy polecacacie?? i jaka szkole rodzenia wybralyscie i jaka polecacie?? i cos o znieczuleniu/poloznych tam gdzie rodzilyscie to bede wdzieczna....
pozdrawiam

to ja wkleję to co pisałam niedawno dla Mai:
"Maju ja podobnie jak Laaf rodziłam na klinikach. Nie narzekam na warunki tam panujące, ale opieki jakiejś rewelacyjnej nie było (poza panią Małgosią i panią Martą ze szkoły rodzenia oraz studentkami ) Z drugiej strony ani ja ani moje dziecko opieki nie wymagaliśmy więc osobiście nie mam negatywnych doświadczeń. Jeżeli chodzi o znieczulenie to z tego co kojarzę jest tylko na Brochowie, od 7-15, ale w praktyce to jakaś ściema"
Dodam tylko że uczestniczyłam w szkole rodzenia Bocianek na chałubińskiego i jestem zadowolona. Świetne panie ją prowadzą i zawsze jest to lepiej mieć jakieś przyjazne dusze jak się już będzie na oddziale.

• Mamusia
ellie napisał(a):
Alice1984 napisał(a):
mam pytanie do "wrocławskich mamusiek" gdzie rodzilyscie we wrocku i czy polecacacie?? i jaka szkole rodzenia wybralyscie i jaka polecacie?? i cos o znieczuleniu/poloznych tam gdzie rodzilyscie to bede wdzieczna....
pozdrawiam

to ja wkleję to co pisałam niedawno dla Mai:
"Maju ja podobnie jak Laaf rodziłam na klinikach. Nie narzekam na warunki tam panujące, ale opieki jakiejś rewelacyjnej nie było (poza panią Małgosią i panią Martą ze szkoły rodzenia oraz studentkami ) Z drugiej strony ani ja ani moje dziecko opieki nie wymagaliśmy więc osobiście nie mam negatywnych doświadczeń. Jeżeli chodzi o znieczulenie to z tego co kojarzę jest tylko na Brochowie, od 7-15, ale w praktyce to jakaś ściema"
Dodam tylko że uczestniczyłam w szkole rodzenia Bocianek na chałubińskiego i jestem zadowolona. Świetne panie ją prowadzą i zawsze jest to lepiej mieć jakieś przyjazne dusze jak się już będzie na oddziale.

podpisuję się pod tym 🙂 tez tam chodzilam do szkoly rodzenia ale trzeba pamietac ze kliniki to moloch, potencjalnie wiecej lekarzy i fachowców ale do ludzi czesc personelu podchodzi jak do statysycznej liczby a nie do czlowieka. o znieczuleniu zapomnij w calym wrocku chyab ze zabulisz. najblizszy szpital z ogolnie dostepnym znieczuleniem jest w walbrzychu.

generalnie to co mowia w telewizji to jedna wielka sciema!!! my ponoc jestesmy w uni a poziom "obslugi" w szpitalu jest naprawde masakryczny. owszem sa mili ludzie ale na np. wlasnie na znieczulenie nie ma co liczyc 😞

• Mamusia
laaf napisał(a):
Ellie to nabieraj sil w raczkach...a karmisz jeszcze cycorkiem? 😉
ja wracam do pracy od 22.11 😞

tak, karmie tylko cycem!! a Tymek rośnie jak szalony 😉 chyba jakieś drożdże mam w tym mleku 😉 ja mam planowany powrót do pracy w marcu ale chyba wezmę kilak m-cy wychowawczego żeby od września wysłać Tymka do żłobka. A Ty co Laaf robisz ze swoim małym?

• Mamusia
ja mam wspanialy wynalazek pod dachem a mianowicie moja mame 🙂

generalnie nie chcialam wogole wracac do pracy bo jak bylam w ciazy to posprzeczalam sie z moja szefowa (dluga historia) ale ostatnio poprosila mnie na rozmowe i powiedziala ze bardzo chce zebym wrocila i dostalam niezle warunki bo bede do wrzesnia 2011 roku pracowala 5,5 do 6h przy zachowaniu dotychczasowj kasy a od nowego roku nawet podwyzka 🙂

• Mamusia
Witam
Ominęła mnie ostra dyskusja na temat zamieszkania w mojej okolicy tzn okolice drugiego społem na aleji pracy teraz to pizzeria Sanos i pierogarnia i od niedawna Eko.
Alice1984 ja bardzo często spaceruje tez na ul.makowej bo tam względny spokój jak idę do Cerfura i do przychodni bo niestety to najkrótsza droga ode mnie.

• Mamusia
Alice1984 (pewnie się powtórzę...) ja akurat rodziłam w Wałbrzychu. 😉 I tam (znów się powtarzam) możliwość znieczulenia uzyskuje się po odbyciu conajmniej 4 lekcji w szkole rodzenia (4x10zl) + rozmowa z ich anestozjolog, która musi zakwalifikować ciężarną czy się nadaje (80zł). Kartka z potwierdzeniem zostaje w szpitalu i jak przyjedzie się rodzić trzeba im przypomnieć, że się ją ma i tyle. 😉 No chyba, że coś się zmieniło już.

Elunia72 no to tak, bliskie mi niegdyś okolice, ech. Aż mi się łezka w oku zakręciła. 😉 Teraz mi tam daleko...

laaf napisał(a):
Sathi napisał(a):
ellie napisał(a):
Sathi napisał(a):

U nas pod koniec tego miesiąca roczek... 🙂

Juz niedlugo roczek...pewnie imprezka sie szykuje 😉

Nawet dwie. 😆

Sathi a kto jeszcze bedzie z Witusiem swietowal?

My - rodzice, dziadkowie, chrzestni.... i kto będzie mógł: ciocie, wujkowie, bliscy znajomi rodziny. 🙂 Niestety dzieci mu bliższych wiekiem raczej nie ma. 🤨

• Mamusia
Laaf, no to super że masz mamę na miejscu. Moja i teściowa mieszkają na drugim końcu PL. A z tą pracą to rewelka!! Dziewczyno, widać jesteś niezastąpiona 😜

Sathi, fajna imprezka się szykuje. U nas w rodzince poza Tymkiem 2 dziewczynki się urodziły w tym roku, a wśród znajomych do tej pory 4 chłopców, hihi

• Mamusia
Ellie cyt. slowa mojej szefowej: nie mialam tak dobrego pracownikana tym stanowisku 😉
nie powiem schlebilo mi to 😜

dziewczyny ja to blondi jestem dopiero teraz zakumałam o której okolicy piszecie 😁
przecież ja pracuje na al. Lipowej 🤪 napewno tamtedy nie raz przechodzilyscie 😉 a spolem tez znam ale bardziej do tej piekarni tam zachodzilam, jak pamietam hert 😁

• Mamusia
elunia72 napisał(a):
Sathi napisał(a):

Laaf Al. Lipowa? Nie kojarzę?... ☺️

ta ulica jest juz na krzykach a dokładnie to za powstańców śl od hallera w prawo jak do zajezdni i w strone ślężnej

dokladnie tam, a to mi sie jakos pikickalo myslalam ze piszecie wlasnie o tym rejonie ☺️

• Mamusia
laaf napisał(a):
elunia72 napisał(a):
Sathi napisał(a):

ta ulica jest juz na krzykach a dokładnie to za powstańców śl od hallera w prawo jak do zajezdni i w strone ślężnej

dokladnie tam, a to mi sie jakos pikickalo myslalam ze piszecie wlasnie o tym rejonie ☺️

Ach kuknęłam na mapę, no tak, to dalej trochę. 😉

• Mamusia
Sathi napisał(a):
laaf napisał(a):
elunia72 napisał(a):
Sathi napisał(a):

Ach kuknęłam na mapę, no tak, to dalej trochę. 😉

Szczerze to aż tak daleko nie jest zaledwie 4 przystanki tramwajowe i na miejscu