Skocz do zawarto艣ci

MAMUSIE LISTOPADOWE...O WSZYSTKIM... | Forum o ci膮偶y

1989gwiazdeczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Widz臋 偶e jestem tu pierwsza 馃檪 mo偶e jak ja co艣 napisz臋 to przysz艂e mamy z Listopada te偶 zaczn膮 tu zagl膮da膰 馃檪 ja planowany termin na rozwi膮zania mam na 14 listopada wed艂ug miesi膮czki 馃檪 w poniedzia艂ek jad臋 na wizyt臋 mo偶e b臋dzie ju偶 co艣 konkretnego wida膰 馃檪 bo ostatnio by艂am w 4 tygodniu i jeszcze mnic konkretnego lekarz nie widzia艂 ale z powodu lekkiego plamienia i b贸lu brzucha przepisa艂 mi lutein臋...b贸le lekkie jeszcze czasem miewam ale na szcz臋艣cie plamienie po 2 dniach brania tabletek ust膮pi艂o....piszcie przysz艂e mamusie....jak zdr贸wko??u mnie dzisiaj po raz pierwszy wyst膮pi艂y lekkie nudno艣ci na szcz臋艣cie nie zako艅czy艂o si臋 to wymiotowaniem 馃檪 rano ko艂owrotek w g艂owie ale tak og贸lnie to czuj臋 si臋 艣wietnie...pozdrawiam 馃檪 馃槣
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

• Odpowiedzi 5,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym w膮tku

Najbardziej rozmowne osoby w tym w膮tku

• Mamusia
Witam,
Dzisiaj potwierdzi艂y si臋 moje przypuszczenia. Jestem w ci膮偶y 馃槑 Termin porodyu mam na 20 listopada! Bardzo si臋 boj臋, bo moja poprzednia ci膮偶a zako艅czy艂a si臋 poronieniem w 7tygodniu. Ale jestem pe艂na nadzieji i wiary, ze b臋dzie dobrze tym razem. Witam wszystkie przysz艂e mamusie! 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Jeju, ale ten czas zlecia艂. Rok temu, dok艂adnie 14 marca 2011 ja dowiedzia艂am si臋, 偶e jestem w ci膮偶y i wyszed艂 mi termin na 17.11.2011 (urodzi艂am jednak 8 dni po terminie 25.11.2011), a tu ju偶 mamusie na listopad 2012 si臋 pojawi艂y. Gratuluj臋 i 偶ycz臋 bezproblemowej ci膮偶y wszystkim 馃檪
Co do USG, ja mia艂am pierwsze USG 12 maja 2011 , czyli w 12t i 3d ci膮偶y, bo wcze艣niej na NFZ nie by艂o wolnych termin贸w. Ale powiedzieli mi, 偶e jak si臋 za wcze艣nie zrobi USG to mo偶e si臋 zdarzy膰, 偶e ci膮偶y jeszcze nie wida膰, tak偶e nie przejmujcie sie na zapas!
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
aneczkas ...gratuluj臋 馃檪 mi wypada por贸d na 13 listopada ale zawsze mo偶e by膰 inaczej...wczoraj potwierdzi艂am wizyt臋 u lekarza n.poniedzia艂ek godz. 19.20 馃檪 mam nadziej臋 偶e wszystko jest w jak najlepszym porz膮dku 馃檪 nie martw si臋 z Tob膮 te偶 b臋dzie wszystko ok...ja na pocz膮tku dosta艂am lutein臋 偶eby nie dosz艂o do utraty ci膮偶y ze wzgl臋du na to 偶e pobolewa艂 mnie brzuch...bior臋 j膮 ca艂y czas i b贸le s膮 o wiele mniejsze i rzadsze ale wszyscy mi m贸wi膮 偶e ataki b贸l jak przy @ to normalne 馃檪 tak偶e nie przejmuj臋 si臋 nim za bardzo...w poniedzia艂ek wszystko si臋 wyja艣ni...chcia艂abym ju偶 wiedzie膰 bo na pierwszej wizycie w 4 tyg i 2 dniu lekarz powiedzia艂 偶e tak jak by widzia艂 dwie fasoli jestem ciekawa czy si臋 jego przypuszczenie potwierdzi.... to moja pierwsza ci膮偶a i troch臋 si臋 martwi臋 ...czy wszystko jest ok.... 馃槈
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
1986gwiazedczka- zobaczysz, wszystko bedzie dobze. Wydaje mi si臋, ze bedzie ju偶 wida膰 kiedy pojdizesz na USG. ja w pierwszej ci膮偶y podczas usg w sz贸stym tyg. wyra藕nie widzia艂am ju偶 bij膮ce serduszko. ALe to by艂o cudowne uczucie....niestety sko艅czy艂o si臋 wszystko tragicznie. Ale teraz staram sie skupi膰 na nowej ci膮偶y....mam nadziej臋, ze wszystko b臋dzie dobrze. Nie mam jeszcze um贸wionego terminu USG. Rozmawia艂am wczoraj z moj膮 lekark膮 i powiedzia艂a, ze spokojnie za kilka tygodni. Za tydzie艅 mam zbada膰 poziom hormonu - czy 艂adnie wzrasta. Gwiazdeczka - a jak z objawami ? dalej brak? 馃檪 ja ci膮gle bym spa艂a 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
HEJ 馃檪 co do mojego lekarza to on robi za ka偶dym razem USG przy ka偶dej wizycie tyle 偶e ja chodz臋 prywatnie....a co do objaw贸w to zbytnio ich nie mam...czasami zako艂uje mi si臋 w g艂owie ale 偶eby mnie mdli艂o czy co艣 to nie...nie wiem czy to normalne...mo偶e dopiero mi si臋 zacznie wszystko 馃檪 bo niby wymioty to prawid艂owy odruch w ci膮偶y 馃檪 chocia偶 nie marzy mi si臋 to:P a tak to zjad艂abym konia z kopytami i by艂oby mi ma艂o 馃檪 jestem w 6 tygodniu a brzuch mam co najmniej na 4 m-c ...mo偶e rzeczywi艣cie to bli藕niaki 馃榿 馃榿 a ty masz jakie艣 objawy?? pozdrawiam 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Troszk臋 mnie mdli, jestem senna i czasami zaboli g艂owa. Ale zupe艂nie nie przejmuj si臋 brakiem objaw贸w. W poprzedniej ci膮偶y dopiero w 7.tyg zwymiotowa艂am poraz pierwszy 馃檪 My艣l臋 偶e to b臋d膮 bli藕niaki skoro ju偶 masz brzuszek. A jak wychodzi z bety? czy poziom podwy偶szony ni偶 normalnie? Mi te偶 marz膮 si臋 bli藕niaki... 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
gratuluj臋 馃檪
du偶y brzuszek nie 艣wiadczy zawsze o bli藕niakach 馃檪 ja w obu ci膮偶ach mia艂am brzuch "od zaraz", wyprzedza艂am wielko艣ci膮 brzucha kuzynk臋 kt贸ra by艂a kilka miesi臋cy wy偶ej,a brzuch u mnie by艂 widoczny zanim potwierdzono ci膮偶臋 jedn膮 jak i drug膮 馃檪 teraz jestem w 29 tygodniu a brzuch mam jak do porodu i nikt nie wierzy 偶e jeszcze nie rodz臋 馃榿 nawet dentysta pyta艂 w poniedzia艂ek czy to koniec 9 mies. 馃槈 tak偶e to nie regu艂a 偶e du偶y brzuch to mnoga ci膮偶e tylko na to sk艂ada si臋 wiele innych rzeczy 馃槈
powodzenia 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Witam wszystkie listopad贸weczki:* Ja mam termin na 2 listopada 馃檪 to jest moja druga ci膮偶a, ale niestety pierwsz膮 poroni艂am w lipcu w 8 tc;( wi臋c tak jak Ty aneczkas bardzo si臋 boj臋- na razie jest wszystko ok, jutro mam kolejn膮 wizyt臋 u gina, wi臋c zobaczymy jak moja fasolka si臋 rozwija. A co do md艂osci - to u mnie masakra, wszystkie zapachy mnie dra偶ni膮-nawet zapach szamponu i te wymioty,ach;( Ale i tak jest to najpi臋kniejszy czas w moim 偶yciu 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Chcia艂am si臋 przywita膰 - u mnie tez termin na listopad (04.11). Mam 5-letniego synka i teraz czekamy na drugiego bobasa 馃お 呕ycz臋 wszystkim dobrych kolejnych tygodni i miesi臋cy. U mnie na razie Duphaston i troch臋 md艂o艣ci, ale damy rad臋!
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
witajcie! jak mi艂o zobaczy膰, 偶e ju偶 s膮 kolejne listopad贸wki 馃槈 no i 偶e moje "stare" dzio艂chy te偶 tu zagl膮da艂y ostatnio 馃槈 偶ycz臋 Wam wszystkim bezproblemowych ci膮偶, lekkich porod贸w i rozpieraj膮cego szcz臋艣cia w serduchach! Powodzonka!

Mama listopadowa (Filip z 11.11.2011) 馃槝
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
hej dziewczyny...rzeczywi艣cie mia艂am racj臋...jak jedna napisa艂a 偶e ma na Listopada por贸d tak to si臋 rozkr臋ci艂o 馃檪 fajnie, 偶e b臋dziemy mog艂y dzieli膰 si臋 prze偶yciami ci膮偶owymi 馃檪 jak dzisiaj samopoczucie?? u mnie 艣wietnie cho膰 co艣 senna jestem...pi臋kn膮 pogod臋 mamy to trzeba korzysta膰 p贸ki jest 馃檪 pozdrawiam i 偶ycz臋 mi艂ego popo艂udnia 馃檪 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Hej dziewczyny 馃檪 ja mam termin na 7 listopada. To moja pierwsza ci膮偶a, wi臋c dla mnie to totalny kosmos. Tydzie艅 temu by艂am u lekarza, a dzisiaj na badaniach krwi. Strasznie du偶o tych bada艅 na pocz膮tku ci膮偶y, tak偶e trzeba mie膰 zasobny portfelik 馃槈 i du偶o cierpliwo艣ci.
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
ale nast tu ju偶 du偶o tych Listopad贸weczek 馃檪....偶eby tylko wszystkie dotrwa艂y do tego listopada tego wszystkim nam 偶ycz臋 馃檪 a co do bada艅 to zawsze mo偶na i艣膰 pa艅stwowo do ginekologa po skierowanie na badania 馃檪 ja tak mam zamiar zrobi膰 bo nie u艣miecha mi si臋 tyle p艂aci膰 za badania skoro mog臋 je mie膰 za darmo 馃檪 do lekarza mojego chodz臋 prywatnie ale on te偶 przyjmuje pa艅stwowo na wizyty prywatnie pos kierowanie na badania pa艅stwowo i mo偶na troch臋 zaoszcz臋dzi膰...poja wizyta coraz bli偶ej...troch臋 si臋 tym stresuj臋...偶eby wszystko by艂o OK. 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Gwiazdeczka nie wiem jak to jest, ale ja chodze do ginki na nfz i ona nie dala mi skierowania na wszystkie badania, ktore mi zlecila. Na podstawowe, np. mocz, morfologia, glukoza mialam skierowanie, ale juz np. na tsh, toxo i szereg innych nie dostalam i zaplacilam ok. 300 z艂.
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Dziewczyny, nie wszystkie badania mamy refundowane-takie jak w艂asnie tsh, toksoplazmozy, vdrl - to niestety trzeba prywatnie;( ja by艂am dzisiaj na wizycie i s艂ysza艂am serduszko mojego male艅stwa-ale szybko bije-cudowne uczucie, mordka to mi si臋 sama cieszy艂a 馃檪 Na nast臋pn膮 wizyt臋 mam wzi膮s膰 p艂yt臋 to mi lekarz nagra moje male艅stwo 馃檪 termin mam wg miesi膮czki na 4.11 a wed艂ug usg na 11.11. a moje male艅stwo ma 0,67 cm.
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋

• Dodaj now膮 pozycj臋...