Skocz do zawartości

MAMUSIE LISTOPADOWE...O WSZYSTKIM... | Forum o ciąży

1989gwiazdeczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Andziucha napisał(a):
Elmirka napisał(a):
Ja to podchodze do egzaminow jak pies do jeza jakos brak mi motywacji
😞

mnie zmotywowalo to ze uwielbiam jezdzic samochodem no i trzeba bylo wkoncu sie usamodzielnic bo ile mozna sie prosic zeby ktos gdzie sie podwiozl/zawiozl 🥴

Gdybym mieszkala w polsce to pewnie tez bym juz jezdzila samochodem

• Odpowiedzi 5,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Elmirka napisał(a):
Ja juz od soboty bede mogla zaczac trenowac jazde swoim wiem ze to wczesnie na takie zakupy ale moj meszczyzna nie mogl sie powstrzymac 🙂
A Twojemu synkowi duzy lizak na otarcie lezki 🙂

ach on to juz panicznie boi sie tych zastrzykow 😞
zakupy dla malego brzadaca sa strasznie drogie wiec trzeba zaczac jak najwczesniej 🙂

• Mamusia
Elmirka napisał(a):
Andziucha napisał(a):
Elmirka napisał(a):
Ja to podchodze do egzaminow jak pies do jeza jakos brak mi motywacji
😞

mnie zmotywowalo to ze uwielbiam jezdzic samochodem no i trzeba bylo wkoncu sie usamodzielnic bo ile mozna sie prosic zeby ktos gdzie sie podwiozl/zawiozl 🥴

Gdybym mieszkala w polsce to pewnie tez bym juz jezdzila samochodem

no tak bo tu latwiej 🙂

• Mamusia
Elmirka napisał(a):
jesli chodzi o egzamin pisemny to chyba latwiej jest w polsce zwlaszcza ze piszesz go w swoim jezyku ale z praktyka tutaj jest latwiej ,rzadko kto oblewa, 🤢 dlatego chyba jest tylu kierowcow ktorzy nie potrafia jezdzic

moze i tak!
no tutaj to przeginaja jak jest 40 min po miescie to ani sekundy krocej a przetyraja tak zeby naczyms cie zlapac i nastepny egzamin co ciagnie za tym kase

• Mamusia
Elmirka napisał(a):
A jesli chodzi o artykuly dzieciece to w anglii ceny sa kosmiczne za wozek ktory w polsce kosztuje 2 tys tutaj trzeba zaplacic 2 razy tyle dlatego wiekszosc rzeczy bedziemy kupowac w polsce

ale tutaj w polsce tez z cenami przesadzaja potem sie dziwia ze ludzie nie chetnie sie decyduja na dziecko 🥴

• Mamusia
Andziucha napisał(a):
Elmirka napisał(a):
jesli chodzi o egzamin pisemny to chyba latwiej jest w polsce zwlaszcza ze piszesz go w swoim jezyku ale z praktyka tutaj jest latwiej ,rzadko kto oblewa, 🤢 dlatego chyba jest tylu kierowcow ktorzy nie potrafia jezdzic

moze i tak!
no tutaj to przeginaja jak jest 40 min po miescie to ani sekundy krocej a przetyraja tak zeby naczyms cie zlapac i nastepny egzamin co ciagnie za tym kase

Dokladni dlatego nie ciagnie mnie rzeby wracac do polski przynajmniej nie teraz moze kiedys cos sie zmieni i wtedy wroce

• Mamusia
Andziucha napisał(a):
Elmirka napisał(a):
A jesli chodzi o artykuly dzieciece to w anglii ceny sa kosmiczne za wozek ktory w polsce kosztuje 2 tys tutaj trzeba zaplacic 2 razy tyle dlatego wiekszosc rzeczy bedziemy kupowac w polsce

ale tutaj w polsce tez z cenami przesadzaja potem sie dziwia ze ludzie nie chetnie sie decyduja na dziecko 🥴

wiem ze zarobki sa nieadekwatne do cen w sklepach lub na odwrot

• Mamusia
Elmirka napisał(a):
Andziucha napisał(a):
Elmirka napisał(a):

wiem ze zarobki sa nieadekwatne do cen w sklepach lub na odwrot

tak niestety! a dziecku trzeba kupic

• Mamusia
Andziucha napisał(a):
Elmirka napisał(a):
Ja mam ten komfort ze zarabiam w funtach wiec po przeliczeniu na zl stac mnie na zakup wozka czy lozeczka w polsce. Dlatego podziwio am ludzi ktorzy mimo wszystko decyduja sie na zalozenie rodziny

Bo ile mozna zyc bez takiej malej pociechy 🥴

dokladnie. Ja dotrwalam do trzydziestki i stwierdzilam ze jak bedziemy czekac i odwlekac jeszcze dluzej to w koncu bedzie za pozno 😞
Tak wiec jest jak narazie okolo 2cm szczescia 🙂

• Mamusia
Elmirka napisał(a):
Andziucha napisał(a):
Elmirka napisał(a):
Ja mam ten komfort ze zarabiam w funtach wiec po przeliczeniu na zl stac mnie na zakup wozka czy lozeczka w polsce. Dlatego podziwio am ludzi ktorzy mimo wszystko decyduja sie na zalozenie rodziny

Bo ile mozna zyc bez takiej malej pociechy 🥴

dokladnie. Ja dotrwalam do trzydziestki i stwierdzilam ze jak bedziemy czekac i odwlekac jeszcze dluzej to w koncu bedzie za pozno 😞
Tak wiec jest jak narazie okolo 2cm szczescia 🙂

a ja juz dwa szczescia hehe

• Mamusia
U mnie najpierw byl partner nieodpowiedni( toksyczny zwiazek) pozniej ja nie bylam gotowa potem byl nie ten czas czyt. mieszkanie nieodpowiednie brak stabilizacji finansowej ect. Az w koncu powiedzielismy sobie nie tak dalej byc nie moze
No i jest nasz maly robaczek 🙂
Do tej pory nie moge uwierzyc ze bede mama 🙃

• Mamusia
Ale dziewczyny sie rozpisalyscie-ale juz nadrobilam.Chyba kiedy ja sie zle czuje-a od rana dzis umieram-sniadanko-kibelek-przekaska kibelek.Pije duzo wody bo nie chce sie odwodnic i trafic do szpitala.Teraz troche odpuscilo to zwlekłam sie z wyrka.A co do pr.jazdy-super wynalazek nie wyobrazam sobie zycia bez niego sama wsiadasz gdzie chcesz jedziesz-tylko to paliwo tak skacze ostatnio w gore.Co do kupowania rzeczy dla dzidzi to my sie jeszcze pozstrzymujemy-lepiej nie krakac jak to sie mowi.

• Mamusia
ja tez zdarzylam nadrobic 🙂 macie zupelna racje co do cen itd. teraaz bylam w polsce i rzucilam okiem na ceny rzeczy dla bobaskow- myslalam ze bede mogla sporo zaoszczedzic kupuja wszystko w polsce , ale tak naprawde w niemczech jest niewiele drozej a do tego lepsza jakosc ...wiec jeszcze sie zastanowie nad tymi zakupami w kraju...i naprawde musi byc ciezko rodzinie z np dwojka dzieci gdzie jeszcze tylko partner pracuje - nie umiem sobie tego wyobrazic...
p.s. tez macie ten dziwny smak w ustach? masakra...

• Mamusia
ja tez zdarzylam nadrobic 🙂 macie zupelna racje co do cen itd. teraaz bylam w polsce i rzucilam okiem na ceny rzeczy dla bobaskow- myslalam ze bede mogla sporo zaoszczedzic kupuja wszystko w polsce , ale tak naprawde w niemczech jest niewiele drozej a do tego lepsza jakosc ...wiec jeszcze sie zastanowie nad tymi zakupami w kraju...i naprawde musi byc ciezko rodzinie z np dwojka dzieci gdzie jeszcze tylko partner pracuje - nie umiem sobie tego wyobrazic...
p.s. tez macie ten dziwny smak w ustach? masakra...

• Mamusia
Witam!! Ja moj wozek zakupilam na eBay'u byl urzywany tylko przez rok i jest w swietnym stanie musimy do niego dokupic tylko baze pod fotelik do samochodu 🙂 . Zakup lozeczka tez nastapi prawdopodobnie ta droga a reszte akcesorii nabedziemy w polsce ( znajoma pracuje w hurtownii artykulow dzieciecych wiec moze jakas znizka bedzie 😉 )

• Mamusia
Zaległosci nadrobione 🙂 Moja kuzynka dziecko ubiera w second handach i ma takie super ciuszki i co najważniejsze dobre gatunkowo, więc ja chyba też czasami tam zajrzę. Chociaż mój M. jest przeciwny zakupów w takich sklepach. A sukieneczki to ma cudne 🙂 więc jak mi kiedys powiedziała, że z lumpeksu to nie chciało mi się wierzyć 🙂

• Mamusia
kasia40322 napisał(a):
Dzwoniłam do lekarza poradził żeby powtórzyć jeszcze raz badanie na T IgG i na a widność i potem aż na 7 maja na wizytę

Trzymam kciuki oby wynik wyszedl negatywny ja tokszo bede robic dopiero po konsultacji z polozna czyli za jakies 3-4 tygodnie

• Mamusia
Ja jesli chodzi o lumpeksy czy jak to sie przeroznie zwie uprzedzona jestem do takiego typu sklepów.Sama nie chodze po nich i nie wyobrazam sobie zeby moje dziecko nosilo uzywane ciuchy po kims-nie wiadomo po kim.Wiem ze pierze sie takie ciuchy i czasami sa dobre gatunkowo ale jakos ja nie moge i nie lubie takich sklepow.Wole kupic 5 rzeczy w sklepie nowych niz 10 z takiego sklepu.A sa sklepy wcale nie amrkowe gdzie mozna kupic super ciuszki dla dziecka i wcale nie drogo.To moje zdanie-oczywiscie szanuje zdanie innych-mamy wolny kraj i kazdy robi co mu sie podoba-to tylko moja zdanie