Skocz do zawartości

MAMUSIE LISTOPADOWE...O WSZYSTKIM... | Forum o ciąży

1989gwiazdeczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Pogoda typowa letnia 🙂 byłam na zakupach 🙂 znalazłam na podłodze w sklepie portfel z dokumentami. Poszukałam w Interze własciciela i mu go oddałam. Pan podziękował i jak wychodziłam z sklepu dał mi dużą mleczną czekoladę Milki 😁 miło z jego strony. Nie liczyłam na znaleźne. wiem jaki to problem jak się zgubi wszystkie dokumenty, karty ile człowiek musi się nalatać, nadenerwować.
Ja za połówkowe w Medicoverze nie płaciłam. mam to w abonamencie. W pn idę prywatnie do gina i wiem,że będzie chciał mi zrobić połówkowe. Za wizytę i badanie bierze 150. Ale wiem,że czasami osobno trzeba iść na połówkowe i to sporo kosztuje. Niestety.

• Mamusia
To milo z jego strony ja kiedys tez znalazlam portfel z dokumentami i kasa i jak oddalam to jeszcze gosc skwitowal takim tekstem ze moglam zabrac kase ale jak zobaczyl ze nawet 1zl nie zginal to sie zdziwil na znalezne nie liczylam ale zasrane dziekuje to sie nalezy bo jalby to bylby ktos inny to by szukal igly w stogu siana

• Mamusia
u nas dzis rosołek od teściowej 🙂
musze siep[ochwalik............wygralam dzis robota kuchennego w konkursie kulinarnym w radiu 🙂 jestem super szcześiwa 🙂
ja leze w łózku bo boli mnie gardło i mam zapalenie spokówek.......chyba Wiki przyniosła e żłobka 🙂 zaraz wrócimężulek i moja kochana córcia wiec ostatnie chwile odpoczynku 🙂

• Mamusia
aallicee napisał(a):
u nas dzis rosołek od teściowej 🙂
musze siep[ochwalik............wygralam dzis robota kuchennego w konkursie kulinarnym w radiu 🙂 jestem super szcześiwa 🙂
ja leze w łózku bo boli mnie gardło i mam zapalenie spokówek.......chyba Wiki przyniosła e żłobka 🙂 zaraz wrócimężulek i moja kochana córcia wiec ostatnie chwile odpoczynku 🙂

Ja rosołku od swojej tesciowej bałabym się zblizyć do ust a gdzie dopiero połknąć bo zycie mi jeszcze miłe 😉))))))))))))))) i to nie z braku talentu do gotowania bo cos tam chyba gotuje 😉)))))))) Gratulacje wygranej.A ja nawet dzis w pol cieniu i sie troszke opalilam jutro ma byc upalnie to pewnie bede sie kryla w domku

Ja na nogach,po śniadanku. w planach dziś działeczka. Wieczór i noc u teściowej, bo jutro od rana trzeba się wstawić w poradni przyszpitalnej na badania. Może popołudniem spacerek na Malcie zaliczymy.

• Mamusia
mamuśki czy wam ostatnio też cię coraz ciężej oddycha? ostatnio brzuch urósł mi w góre i często miewam zadyszke.............z Wiki też tak miałam ale chyba później ................i odpuścioło dopiero pod koniec ciąży :/ ach te uroki ciężarnej 🙂

• Mamusia
siedze sobie i się nudzę :/ a ta nuda zawsze mnie kosztuje......właśnie kupiłam Wiktorii nowe kapcie do domu, do żłobka i trampki 🙂 i zaś 100 zł nie ma 🙂 ale były jakieś względne promocje na befado wiec nawet nie opłacało mi sie do sklepu jechać 🙂

• Mamusia
Cześć Dziewczyny 🙂jak samopoczucie dzisiaj?od jakiegoś czasu mam dziwne bóle,takie jakby skurcze w dole brzucha 😲 są krótkie ale paraliżujące.Nie wiem co to może oznaczać,dziś w nocy było to samo,wstałam do toalety i myślałam że nie wyjdę,położyłam się potem i jeszcze przez jakiś czas ból trzymał,a potem ustąpiło.Czy zdarzyło się wam coś podobnego?

• Mamusia
kasia40322 napisał(a):
Cześć Dziewczyny 🙂jak samopoczucie dzisiaj?od jakiegoś czasu mam dziwne bóle,takie jakby skurcze w dole brzucha 😲 są krótkie ale paraliżujące.Nie wiem co to może oznaczać,dziś w nocy było to samo,wstałam do toalety i myślałam że nie wyjdę,położyłam się potem i jeszcze przez jakiś czas ból trzymał,a potem ustąpiło.Czy zdarzyło się wam coś podobnego?

ja tak miałąm przez 3 dni......więc zaczęłam się bardzo oszczędzać i leżeć jak kłoda w ciągu dnia jak jestem sama i przeszło 🙂 to moga być też chyba te skurcze Braxtona Hicksa..... ale najlepiej jak będziesz u swojego gina to mu to powiedz 🙂

• Mamusia
Co do oddychania to fakt sapie jak stara babka mieszkamy na gorze w domku i jak jestem u rodzicow a pozniej wchodze do siebie(kilka razy w ciagu dnia) to zanim wejde to jak slonik i zadyszka.Mezulek nawet mi kilka dni temu mowil ze jak usnelam to tak dziwnie oddychalam wsluchiwal sie co mi jest bo nigdy tak nie oddychalam ale po dluzszej obserwacji doszedl do wnoosku ze jest ok i mnie nie budzil.Dzidzie rosna i wszystkie flaczki zoladrk pluca sa w ucisku wiec stad nasze dolegliwosci.Ja to mam w dodatku pelna uwage na zoladek bo jak sie najem nie moge sie polozyc bo Lenka od razu sie kokosi i tak sie kreci ze nie wiem co ona robi-pewnie nogami podnosi mi zoladek i kilka razy czilam jak mi die podnosi a jak najedzoba yo ktok do zwrotu jedzonka.Ale juz technike opanowalam i jest ok.Co do jakis tam skurczy to chyba nie mam takiego czegos albo nie wiem co to skurcze bo to pierwsza ciaza pewnoe jak przycisnie to pewnosc od razu bedzie.A narazie zauwazylam ze jak leze na plecach lub na lewej stronie to jest ok ale jak poloze sie na prawy bok to mnie cos ciagnoe dziwnie i nie moge ulezec wiec tej pozycji sie wystrzegam.