Skocz do zawartości

MAMUSIE LISTOPADOWE...O WSZYSTKIM... | Forum o ciąży

1989gwiazdeczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Basier najważniejsze,że jesteś pod stałą kontrolą lekarzy. Będzie dobrze. Może lekarzom uda się zatrzymać Małą w brzuszku na dłużej. Jeśli to i tak zrobią wszystko by z Małą było dobrze. Wiem że 33 tydzień to wcześnie,ale przecież są wcześniaki które rodzą się wcześniej i zdrowo się rozwijają więc bedzie dobrze. Najważniejsze jest pozytywne myślenie.

• Mamusia
Wiem dziewczyny, ale po takich wiadomościach to człowiek dostaje aż dreszczy ! Mnie tam szpital nie straszny, byłam juz w 22 tygodniu przez calutki tydzien i fakt wtedy ta szyjka przestała sie skracać i jakos było w miare dobrze, po tych wszystkich kroplówkach.. Gin powiedziała że dostane sterydy i jakies kroplówki co mogą powodować kołatanie serducha, ale że powinno być dobrze, tyle ze całkowity zanik szyjki to i ją też zmartwił.
Kazała mi liczyc skurcze, ich regularność itp.
Torbę mąż już mi wczoraj spakował, dziś spakujemy dla Małej, coć mam nadzieje, że nie bedzie potrzebna.
A ja mam przeważnie stan depresyjny w szpitalu, bo mam dość dużo przejść z lat wczesniejszych, ale damy rade 🙂

Pisałyście o latach bycia razem, u mnie z mężem to już prawie 5 lat będzie jak się poznaliśmy, jak ten czas szybko leci.

A Edytka to nasza PETARDA, taki motorek w tyłeczku ma, nic tylko podziwiać i pozazdrościć 🙂 hihi

Szukam tej czapeczki dla Sofii

Alicee mi osobiście MARTYNA ! 🙂

• Mamusia
Hej Dziewczyny!!! Dotarlam i ja.
Edytko ciesze sie ze z Karla wszystko gra i mam nadzieje ze uda ci sie zwolnic wkrodce tempo i odpoczac choc troche.
Baiser bedzie dobrze ja sama jestem wczesniakiem 7 miesiecznym wiec o swoja Sofii nie musisz sie martwic bo teraz jest odpowiednii sprzet w szpitalach nie to co 30 lat temu kiedy ja sie rodzilam wiec glowa do gory bedzie dobrze.
Karinko ja sie zdecydowalam na porod w wodzie zobaczymy czy mi moje plany wyjda czy nie bo jesli bede chciala ZZO to w wodzie rodzic nie moge ale moge sobie posiedziec w basenie do momentu podania znieczulenia.
Aniu ten gaz o ktorym piszesz nie znieczula powoduje tylko ze kobieta moze lepiej sie rozluznic (ma dzialanie lekko oszalamiajace i rozweselajace) w anglii to jest standart maja go nie tylko na porodowkach ale i w karetkach nawet. Niestety nie na wszystkich dziala
A mnie dzis strasznie kregoslup boli siedze podparta tonami poduszek bo lezenie nic jie pomaga i nie moge sie ruszac. Wynikow glukozy nie znam 😞 bo nie chcieli mi podac (nie moga podawac takich informacji pacjentom ) tak wiec dowiem sie dopiero jutro na wizycie u poloznej. Mam nadzieje ze bedzie ok bo dziwna byla moja reakcja po tym trunku.

• Mamusia
Ja tez jestem za Martynka 🙂 Elmirka-z glukoza bedzie ok tez wymiotowalam po niej jak Baiser i zle sie czulam ale najwazniejsze ze juz za nami.Baiser-ja wiem ze strach jest ake tak jak dziewczyny pisza teraz medycyna ma taki postep ze bedzie ok-moj maz jest wczesniakiem 7mc i normalny jest nigdy nie odstawal od rowiesnikow z tego co opowiadal i on i rodzina.Edyta to fakt nasza torpeda i jeszcze sile ma z babcia po nowa klawiaturke isc 🙂

• Mamusia
edithd napisał(a):
u mnie dzis była kolezanka na herbatce. rodzi za 2 tyg 🙂

teraz wsuwamy makaron na słodko, a za chwilkę rusamy z moją babcią do dentysty...po nową protezę 🙂

do mnie też miała przyjśc kumpela ale że zasmarkana ona i jej córcia więc przełżyłyśmy herbatkowanie 🙂
ja dziś musze się ruszyć do żłobka na zebranie 🤨 no ale jak trzeba to trzeba

• Mamusia
anula4ever napisał(a):
I juz podobno po lecie przed chwilka na tvn 24 oswiecili ludzi ze w listopadzie ma byc 3 stopnie powyzej zera a w nocy nawet na minusie 1-2 hihi zima na calego

no to dobrze ze mam naszykowany zimowy kombinezon dla córci 🙂 tylko nic nie bede miała w tym roku ani z lata ani ze złotej polskiej jesieni skoro zima przyjdzie szybko

• Mamusia
anula4ever napisał(a):
I juz podobno po lecie przed chwilka na tvn 24 oswiecili ludzi ze w listopadzie ma byc 3 stopnie powyzej zera a w nocy nawet na minusie 1-2 hihi zima na calego

u nas na 1 listopada wszyscy się stroją zawsze w futra i nowe kożuchy.........cmentarny lansik .... to przynajmniej tym razem się nie spocą 😁

• Mamusia
Ohh nie, tylko nie zima ! Kurcze tak właśnie wczoraj z mężem rozmawialiśmy, że jeszcze chwilka i Nas zasypie, bo kraków to tak lubi wcześniej popadać.

Dziewczyny jaki jest odpowiedni rozmiar czapeczek zimowych dla niemowlaków??? Są te rozmiarówki i zaczynaja się od 36-38 cm, to chyba obwód główki? Nie wiem jaka zakupić na zimę, bo te po kąpieli mam 36-38

• Mamusia
Elmirka napisał(a):
Ja po glukozie dostalam takiego powera ze az mnie nosilo nie mialam akcji pt nudnosci i wymioty wiec troche sie niepokoje bo wiekszosc z was chyba chodzila przymulona i odsypiala to paskudztwo 🙂

ja nie, tzn muliło mnie, ale jak wróciłam do domu i zjadłam sniadnie z kawką to ozyłam.

• Mamusia
edithd napisał(a):
Elmirka napisał(a):
Ja po glukozie dostalam takiego powera ze az mnie nosilo nie mialam akcji pt nudnosci i wymioty wiec troche sie niepokoje bo wiekszosc z was chyba chodzila przymulona i odsypiala to paskudztwo 🙂

ja nie, tzn muliło mnie, ale jak wróciłam do domu i zjadłam sniadnie z kawką to ozyłam.

Ja bylam potwornie glodna po tym i myslalam ze z glodu do domu nie dojade musialam kupic sobie kanapke 🙂 a pozniej to po suficie prawie chodzilam tyle mialam energii 😁. Prasowanie ktore mialam przewidziane na przynajmniej 2 dni odwalila w pol dnia i jeszcze za sprzatanie sie zlapalam i zrobilam zakupy i wogole nie czulam zmeczenia wiec chyba na dobre mi to wyszlo 🙂

• Mamusia
mnie na tescie glukozy dali jakis slodki soczek do wypicia- i o godzinie zrobili badania-tyle - nic mi nie bylo w taki sensie zebym odczuwala jakas roznice przed lub po.
u mnie leje od rana grzmi i niewiadomo co jeszcze- pogoda tylko do spania!
baiser 3mam kciuki za ciebie i malenstwo;*
a co do imienia to popieram wiekszosc Martynka jest slodsze - Agata brzmi tak twardo i chlodno...