Skocz do zawartości

MAMUSIE LISTOPADOWE...O WSZYSTKIM... | Forum o ciąży

1989gwiazdeczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja dzis z mama pomalowalam klatke schodowa, teraz leze i dogorywam 🙂
Mnie tez Martynka sie bardziej podoba.
Baiser nic sie nie martw, moja mama jest wczesniakiem, bratanica rowniez i maja sie swietnie, bedzie dobrze. W jakim szpitalu w krk chcesz rodzic? Ja na Galla, bo sama sie tam urodzilam-niestety nie maja tam neonatologii.

• Mamusia
thalia napisał(a):
Ja dzis z mama pomalowalam klatke schodowa, teraz leze i dogorywam 🙂
Mnie tez Martynka sie bardziej podoba.
Baiser nic sie nie martw, moja mama jest wczesniakiem, bratanica rowniez i maja sie swietnie, bedzie dobrze. W jakim szpitalu w krk chcesz rodzic? Ja na Galla, bo sama sie tam urodzilam-niestety nie maja tam neonatologii.

Thalia ja bede rodzić na Kopernika, tam też ostatnio leżałam na patologii ciąży i chodzę prywatnie do ordynatora na wizyty, dlatego też nie zastanawiam się nad innym szpitalem, a z tego co wiem to wiekszość ciężkich przypadków przewożą z innych szpitali na Kopernika właśnie na oddział Neonatologii.

• Mamusia
edithd napisał(a):
my juz z powrotem. w poniedziałek przymiarka ząbów 🙂)) potem byłsmy jeszcze babci po recepty i w aptece, więc czas na relax. wsunęłam prince polo i ma mi brzuch rozsadzic

Moj maly tez dzisiaj szaleje tylko ja cos slabawo sie czuje. Nadal meczy mnie katar mam nadzieje ze polozna cos zaradzi jutro bo nie dam rady tak dluzej a do lekarza nie mam po co isc bo nic mi nie przepisze 😞

• Mamusia
my wróćilismy z zebrania 🙂 zebranie było w żłobku na dworze więc Wiki się bawiła a ja mogłam słuchać co pani mówi i patrzeć jak ona się świetnie bawi 🙂 aż serce rośnie jak się widzi jak ona sie tam dobrze czuje 🙂
po drodze odebralismy wyniki moczu i nie mam w nim białka co mnie bardzo cieszy 🤪
teraz czas kolacji i tradycyjnie oglądamy Misia Jogi....ciekawe kiedy się znudzi 🙂

• Mamusia
Ja wsunelam nektarynki i mala fika jak akrobatka-zawsze tak robi po nektarynkach 😉 reszta mamus to bedzie musiala przywykanac do mini mini disney junior itp pamietam jak siostrzenica walkowala mini mini i misia w duzym niebieskim domku albo stacyjkowo na pamiec umiem do dzis te piosenki.Aallicee mi bialko tez zniklo z moczu ale za to zelazo spadlo ale nie az tak drastycznie i lekarz powiedzial ze w czas wyszlo wiec da rade podciagnac wiec wsuwam buraki kilogramami lykam zelazo i zobaczymy co bedzie

• Mamusia
to ja podobnie anula- budzilam sie dosc czesto- ( wyslalam wczoraj psa do tesciowej i musiala go czyms przekarmic bo wymiotowal pol nocy 😞 ) ale pomimo ekscesow tez sie wyspalam o dziwo...
dzis montuja mi kuchnie- pralka podlaczona 🙂
ale musze wybrac sie na zakupy dla malej- nie mam wogole zadnych pajacykow i kaftanikow nic null- musze cos upolowac, ile kupilyscie na poczatek i w jakich rozmiarach 56 czy tez odrazu w 62?
wozek zamowilam wczoraj z polskiej firmy z nosidelkiem....
mozecie oblukac www. adamex.pl seria Cosmos.
takze cos juz mam 🙂
a pogoda az strach nos za szybe wystawic...

• Mamusia
🙂
ja tez miałam ciekawą noc....kri sie ze 3 razy budziła i gadałą ze chce na plac zabaw jechac 🙂))) i nie szlo jej przegadac ze jest noc. w taką pogodę mozna zwariowac. ale u nas leje. ja mam milion reczy do zalatwienia \'na miescie\' a z nią to wolę nie jechac w taką pogodę...tylko gdzie ją podrzucic??? 🙂

co do rozmiar 56 to ja kupiłam moze z5 szt body, 5szt pajaców i 5szt polśpiochów, ale mam mnóstwo kaftaników i innych rzczy po kari i od kolezank. cięzko stwierdzić, ale na r.56 mam całą eklamówkę rzeczy (w tym czapki, skarpetki, itp)

wiecej mam na 62/68

• Mamusia
ja tez od danw na nogach 🙂 Wiki wstała dziś z uśmiechem i chciała od rana spiewać piosenki 😁 🙂 sprawnie sie umyłyśmy i ubrałayśmy 🙂 i nawet dała sobie bez problemu zakropić nos i oczy 🙂 i byłby to baardzo miły poranek 🙂 gdyby nie mój mąż co wstał lewą nogą 🤢 tak mnie wkurzył że już nie zasnęłam po śniadaniu
teraz obmyślam plan co tu dziś zrobić i chyba wypiore wózek i fotelik 🙂 potem obiad, prasowanie i pewnie małe odkurzanko 🙂

• Mamusia
kupilam ten ciemny szary z dodatkiem zieleni bo moj maz jest fanatykiem wszystkiego co zielone ze wzgledu na druzyne pilkarska i stwierdzil ze nie chce zadnych rozow i tym podobnych bo on tez bedzie na spacery chodzil... 🙂 😁
zalatwilam sobie dzis polozna bo przysluguje ale nie jest obowiazkowa....spotkam sie z nia popoludniu to moze wyjasni mi kilka kwesti jak to jest tu w niemczech z porodem i cala reszta....
poza tym MONTUJA KUCHNIE!!! nareszcie 🙂

• Mamusia
Karusia-ja mam i tego i tego ful ale chyba tak jak Edyta wiecej 62/68 bo na 56 zaduzo nie ma co liczyc bo szybko wyrosnie a z 62 zawsze rekawek nogawke podwinac mozna no gorzej z pajacykiem podwinac nogawki hihihih ale dziecko musi miec luzu a nie na sztywniaka-przeciez te malenstwa non stop gdzies biegna tyle sily i nogami i rekoma machaja caly czas 😉 ja dzis zmykam na wieksza polowe dnia do rodzicow na dol wiec odezwe sie popoludniu ide pomalowac dla mamy wlosy i pomoc w robieniu sloiczkow chociaz jakies zajecie bo u mnie juz czysto-wszyscy sie smieja ze do porodu to lakier pozdzieram z mebli i podlog od tego sprzatania 😉 na obiadzik spagetti juz sosik tez zrobilam wiec tylko makaronik i mniami 😉