Skocz do zawartości

MAMUSIE LISTOPADOWE...O WSZYSTKIM... | Forum o ciąży

1989gwiazdeczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
aallicee napisał(a):
na bolączki polecam ciasteczko 🙂
http://www.mojewypieki.com/przepis/szarlotka-sypana

Taka własnie ekspresowa szarlotke robie od lat - bo niezastapione w razie nieoczekiwanych gosci. Bez miksowania, cudowania, szybciutko jest gotowa i pyszna np z lodami 🙂

• Odpowiedzi 5,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja mam dziś dzień obdarowywania, bo mama właśnie wpadła i przyniosła super kocyk dla Sofii 🙂 piękności ! A mi banan z twarzy nie schodzi i nie mogę się doczekać męża z wózkiem i innymi klamotami 🙂 w zasadzie będzie już wszystko 🙂

Lecę zjeść rybkę i coś poczytać

• Mamusia
kurcze mamuśi, jak was tak czytam to ja jestem jeszcze mega fit 🙂))) fakt ze mrzuch mam megalistyczny, ale sama wychodz,e z wanny 🙂 z łóżka 🙂 dzis cwiczyłam z Kari skłony i daję radę do samych stóp z prostymi nogami hahahha... no i codziennie z wózkiem luz za rowerem szaleję...wow.... hahaha
ide wytrzeć K. dupcie...zakatarzone to moje dzieciątko od wczoraj, ale ją faszeruję czym wlezie

• Mamusia
Przeslac to moze i chca ale nie moga zamowienia zebrac do kupy. Dzisiaj dzwonilam okazalo sie ze nie maja lozeczka ktore chce i nie bedie bo producent tez nie posiada wiec wybralam inne mieli sie odezwac a tu cisza. Na dodatek podobno wyslali mi maila odnosnie tego lozeczka tylko ze nic nie dostalam a poczte sprawdzam po kilka razy dziennie.
Chcialam tez zrezygnowac z przesylki zagranicznej bo znalazlam kuriera ktory moze to od nich odebrac i przywiezc za polowe ceny do anglii i cisza.

• Mamusia
edytko tylko pozazdroscic kondycji 🙂 ja niestety mam duze problemy bo jestem niska tylko 155cm wzrostu a brzuchol to juz spory jest i w biodra i tylek tez mi poszlo ale puki co tez nadal sama daje rade wyjsc z wanny i wstac z lozka tylko z sofa mam problem bo sie zapadam 😁 tzn siedzenie sie obniza i zjezdzam do tylu wiec musze sie najpierw podciagnac 😁 na brzezek a pozniej dupsko podnosic 🤪

• Mamusia
U mnie tez w miarę daję rady 🙂 w zasadzie wszystko mogłabym robić sama i tez w sumie nie potrzebuję nikogo do pomocy ze wstawaniem czy kąpaniem, ale przez tą moją nieszczęsną szyjkę mam zakaz wszystkiego, tylko leżenie.... wiec wszyscy chodzą wokół mnie jak koło jajka. W pon idziemy do szpitala, zobaczymy czym Nas tam nafaszerują, ale u mnie to już czuję te skurcze przepowiadające...

Dziewczyny, a jak kupujecie nowe wózeczki to trzeba tam coś prać?? Chodzi mi o elementy wózka, czy nie jest to potrzebne??

• Mamusia
baiser88 napisał(a):
U mnie tez w miarę daję rady 🙂 w zasadzie wszystko mogłabym robić sama i tez w sumie nie potrzebuję nikogo do pomocy ze wstawaniem czy kąpaniem, ale przez tą moją nieszczęsną szyjkę mam zakaz wszystkiego, tylko leżenie.... wiec wszyscy chodzą wokół mnie jak koło jajka. W pon idziemy do szpitala, zobaczymy czym Nas tam nafaszerują, ale u mnie to już czuję te skurcze przepowiadające...

Dziewczyny, a jak kupujecie nowe wózeczki to trzeba tam coś prać?? Chodzi mi o elementy wózka, czy nie jest to potrzebne??

Ja niestety nie pomoge bo kupilismy uzywany wiec i tak musze wszystko wyprac

• Mamusia
baiser88 napisał(a):

jak dla Wiki kupowałam nowy to nie prałam

• Mamusia
A mnie jak od poludnia zaczal bolec kregoslup to myslalam ze doslownie sie zes............ polozylam sie i nic dalej boli w dodatku mala sie wypycha a to tak a to siak ciasno jej i juz to nie jest takie przyjemne jak kiedys bo czasami jak mi noge wsadzi w zebro to az kucne z bolu-jak ja jutro wytrzymam to wesele oj pewnie cala neidziele bede musiala odchorowac ale musze jechac bo to moja przyjaciolka i swiadkowa zarazem planuje do oczepin byc nie dluzej podziekowania dla rodzicow tort i spadówka.Edyta-to juz pisalysmy nasza torpeda ma sily za nas wszystkie.Ja przed ciaza robilam tyle rzeczy ze wszyscy sie dziwili skad ja mam tyle sily a teraz jestem mniej szybsza-czasami fakt porozczulac sie trzeba przed mezem jest czuly ale od przybytku nie boli tak jak Baiser napisala nie ma to jak skacza nad toba jak nad jajkiem 😉 ja mam problem ze wstawaniem z lozka bo zawsze kiedy ja chce wstac to Lenka sie gdzies uciska i problem ze sgieciem ale wstaje z wanna to juz pisalam wczesniej raz sie poslizgnelam i jak mi sie cieplutko zrobilo ze strachu to teraz chocby nie wiem co wolam meza a niech wyciaga orke 😉 ok ide ostrzyc mega małzonka bo rosna mu wlosy w oczach chyba Lenka faktycznie po tacie czupryne odziedziczyla 😉

• Mamusia
Heheh no tak Edyta nas kasuje jesli chodzi o kondycje, choc i ja powiem że narazie czuje dyskomfort i ze jest trudniej niz było ale daje rade sama. Zreszta nie bardzo mam sie kim wyreczać. Mąż ciagle w drodze wiec widujemy sie dosłownie na kilka godzin w tygodniu plus niedziela. Wiec nie ma kiedy skakac nademną, tesciowa niechetnie do opiekowania sie synową 🙂 jedynie to zakupy zrobi reszta : " radz sobie sama" 🙂 i tak sie platam póki moge 🙂 z wanna jakos jeszcze idzie choc nogi zadzierac do szorowania to juz lekko cisnie brzuch 🙂, z łózka tez wstaje a mamy dosc nisko. Samochodem brykam i latam po miescie po sklepach 🙂 narazie jest ok. Mysle ze najgorsza forma dopiero przede mna 🙂

• Mamusia
OMG Edithd piękne są te czapeczki <3 zakochałam się 😁! Może skuszę sie na jedną 😁

A ja właśnie napatrzyć się nie mogę, mąż przywiózł zakupy jest też wózek , ale piękny 🙂 dostałam też podgrzewacz, stojak na wanienkę, biustonosze 2 do karmienia już wcześniej upatrzone z Alles Mama , super są, przewijak i termometry jeden do wody (kaczuszka pływająca) i drugi elektroniczny 🙂! Mamy już wszystko, chyba :P

Allicee my wybraliśmy kolor Antarctica, z racji tego że jest taki neutralny, będzie na przyszłość dla innego szkraba 🙂, jeszcze parasolkę dostaliśmy gratis bo była okazja i na całość 10% zniżki, więc cenowo wyszło super 🙂!

Anula widzę, że też robisz za fryzjera 😁 ja ostatnio obcinałam 🙂

Hejka Mamusie 🙂 🙂 typowa jesienna pogoda za oknem. Na szczęście bez deszczu.
Od rana skończyłam książkę, bo nie mogłam już spać.
W planach mam zamiar ogarnąć mieszkanko. Nie mam pomysłu na obiad 🤔 może coś później wymyślę.
Wieczorkiem mamy w planach imprezę urodzinową kumpla.

• Mamusia
hej hej
u nas tez zimno i niefajnie...kari dalej zasmarkana, ale daje jej co sie da i smaruję czym sie da. w nocy ładnie oddychała przez nos, co jest super bo jej te ciompy nie splywały do gardła i na oskrzela. tyle dobrze
grzes juz na działce, ja wcz do 23 prasowałam, dzis od 6.30 skonczyłam. kolejna pralka mini ciuszków wisi.
w planach sprzatanie i pieczenie mojego ulubionego sernika (moj tata ma jakies meskie spotkanko i wzięłam na siebie ciasto, mama kolacje)
my w sumie bez planów na dzis.... szkoda ze K ma ten katar, wsumie katar nie choroba, ale moze sie przeordzić w chorobę więc musze na nią uważać

• Mamusia
Hej mamusie 🙂

Ja się wczoraj naprodukowałam w poście i chyba mi jakąś część skasowało 🙂! hihi Aalicee takie czapeczki to idą jak świeże bułeczki 🙂
Dziewczyny ja wczoraj cały wieczór podziwiałam wszystkie rzeczy zakupione przez męża, dostałam wózek, przewijak, podgrzewacz, stelaż do wanienki, drugi kocyk, termometr do wody i kilka ubranek 🙂 w sumie to mamy już wszystko, chyba :P

Ale wózek jest świetny, super się prowadzi, tak lekko i nie jest bardzo ciężki a po złożeniu zajmuje naprawdę mało miejsca.
Aalicee wybraliśmy kolor ANTARCTICA, jakoś najbardziej przypadł mi do gustu i jest dość neutralny więc i na przyszłość może być dla kolejnej pociechy, a fotelik to z maxi - cosi oferowali więc ma inny kolor.

Ja dziś w planach leżenie, mąż poleciał oglądać coś do łazienek i płytki na klatkę schodową. Zrobie chyba dziś metrowca, dawno nie robiłam a coś mnie ochota naszła 🙂

Edithd lepiej może z Kari nie wychodzić, bo pogoda zdradziecka a jak już ma katarek tzn. że lekkie osłabienie jest...

U mnie ani deszczu, ani słońca, tak nijak