Skocz do zawartości

MAMUSIE LISTOPADOWE...O WSZYSTKIM... | Forum o ciąży

1989gwiazdeczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja co chwilkę coś dokupuje maluszkowi, wcz w tesco kupiłam z wyprzedaży 2pak spodenek dresowcy na 62
dla siebie odkurzyłam szpitalny szlafrok, mam chyba z 7 koszul nocnych do karmienia, ale znacie moje zdanie na ten temat-koszul nigdy za wiele 🙂))

kari oczka ok, za rok kontrola

teraz wcinamy pieczarkową. pogoda cudna - 24'C

Anula normalnie sobie dziś dogadzasz i urozmaicasz.
Ja miałam na obiadek zupkę brokułową z grzankami, a na drugie ziemniaczki, gotowaną marchewkę i schabowy. A na deser może jakies lody się wciągnie.

• Mamusia
edithd ciesze sie ze z Kari oczkami wszystko ok
u mnie dzisiaj w menu zupa jarzynowa, schabowe z ziemniaczkami i buraczki zasmazane a na deser ciasto shrek. Nie mam pojecia jak cisto smakuje bo robie pporaz pierwszy ale nie omieszkam sie pochwalic rezultatem 😜. Jutro musze popedzic do pracy pozegnac sie z dziewczynami i odebrac kolejna partie ciuszkow dla malego ( znajomy pozbywa sie swojej kolekcji bo jego synek juz wyrosl z wiekszosci i tylko im miejsce zajmuja wiec ja korzystam 😁)

• Mamusia
hehe dziewczyny ale się rozpisałyście o różnych smakołykach 😁 zazdroszczę 😁 ja po dzisiejszej krzywej 4 razy lądowałam w toalecie i kompletnie nie mam na nic ochoty, ale na szczęście wszystko było po 2h, więc badanie się udało, ledwo wytrzymałam 😉
wyniki już mam, chyba są prawidłowej bo na czczo wyszła mi glukoza 3,7 a norma jest 3.5-5.4 a po 2h glukoza 4,5 a norma do 7.8 mmol/l , czyli chyba cukrzycę ciążową mogę wykluczyć.

Postaram sie teraz coś zjeść, może się uda 😉
Kupiłam dziś Sofii dwie czapeczki 😁 śliczne są 😁

• Mamusia
aallicee napisał(a):
kurier przyniósł mi paczke 🙂 mam juz wszystko dla siebie do szpitala 🙂

aallicee szalejesz z zakupami ja kupiłam trochę ciuszków jak się dowiedziałam, że chłopak a teraz przez "zamianę płci" 🙂 się trochę wstrzymuję. Ale o wyprawce do szpitala to jeszcze nawet nie myślałam , mogłabyś napisać co kupiłaś? 😁

• Mamusia
Baiser a ja jak miałam test glukozy to po 1h niby najwyżej jest 140..czegoś tam 🙂 to ja mam 135.. i gin powiedziała "zero słodyczy, owoców i cukrów w jakiej kolwiek postaci, żeby nie przekroczyć " a ja tak bym zjadła coś słodkeigo...

• Mamusia
Baiser-znam ten bol bo glukozie ja 2 godz wytrzynalam wrocilam do domu i rzygalam jak kotka i caly dzien jak zdechla chodzilam ale najwazniejsze ze wyniki wyszly ok Asiek-na necie jwst fajna stronka i lista co potrzeba dla mamy i dzidziusia ja z niej korzystam i wykreslam co juz mam bazowala na niej moja siostra i kumpela dziewczyny z wrzesniowek niektore tez

• Mamusia
anula4ever napisał(a):
Baiser-znam ten bol bo glukozie ja 2 godz wytrzynalam wrocilam do domu i rzygalam jak kotka i caly dzien jak zdechla chodzilam ale najwazniejsze ze wyniki wyszly ok Asiek-na necie jwst fajna stronka i lista co potrzeba dla mamy i dzidziusia ja z niej korzystam i wykreslam co juz mam bazowala na niej moja siostra i kumpela dziewczyny z wrzesniowek niektore tez

Kojarzysz może nazwę tej strony?

• Mamusia
anula4ever napisał(a):

Anula widać, nasze dzidzie kompletnie tego nie tolerują 😁 btw. jak nazywa się ta stronka z tą wyprawką? 😁
Ja już męża do pracy wyprawiłam i leżę 🙂 znalazlam wczoraj fajne łóżeczko na internecie
http://superbobo.pl/pl/p/Lozeczko-dla-dzieci-Safaripojemnik-na-posciel-Klups/2905

jest z szufladą, wygląda dość ładnie i do mebli sypialnianych będzie pasować, które właśnie w sobotę idziemy odebrać 😁 do tego trzeba będzie dokupić jeszcze materacyk i pościele .

• Mamusia
asiek740 napisał(a):
Cześć 🙂
A jakiego rozmiaru śpioszki kupujecie do szpitala dla dzidziusia?

Ja kupuje troche 56 i troche 62 reszte wiekszych mam po siostrzenicy to pozniej bedziemy kupowac.Moja Lenka ma bardzo długie nogi jak to lekarz stwierdził więc róznie to być może no i z wagą też biję 828g gdzie na ten tydzień 750-780 podobno dzieciaczki waza-moj pulpecik 😉

• Mamusia
baiser88 napisał(a):
Anula super ten spis !!! Zaraz wydrukuję i odznaczę co już mamy 😁
Jaka sukienka na wesele?? Dacie radę z mężem 🙂
Ja za tydzień mam wesele brata 😁 z czego się bardzo cieszę 🙂 bo zbierał się z 8 lat i w końcu się zebrał 😁

Kiecunia krwisto czerwona-zeby nie urzekli 😉 bo wiekszosc Marcina rodziny to nic nie wie wiec jutro gały im wylecą 😉

• Mamusia
anula4ever napisał(a):

Kiecunia krwisto czerwona-zeby nie urzekli 😉 bo wiekszosc Marcina rodziny to nic nie wie wiec jutro gały im wylecą 😉

hihihi to będzie niespodzianka 😁!! Koniecznie musisz zdać relację z zaskoczonych minek ;D!
Ja też tak kupuje, takie dresiki to kupiłam wszystkie 62, 56 mam tylko dosłownie kilka, zawsze rękawki można podwinąć a jak urodzi się dzidzia większa to z 56 jest problem 🙂

Trzymajmy kciuki za Aliceee!!