Skocz do zawartości

MAMUSIE LISTOPADOWE...O WSZYSTKIM... | Forum o ciąży

1989gwiazdeczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
edithd napisał(a):
ja jak mantrę powtarzam KONIEC PAŹDZIERNIKA, KONIEC PADZIERNIKA.... 🙂 moze się uda....

hehe Edithd Ja mam to samo 🙂 cały czas powtarzam sobie, że koniec października musi być 🙂 nie wcześniej i nie później! Choć termin przesunął mi się na 27 października, wiec zobaczymy jak to będzie. Od jutra kończę z lekarstwami, jedynie magnez i witaminy zostają .

Aliceee super, że już dokładnie wiesz jaki to będzie dzień 🙂)! Teraz tylko odliczanie!

Ja wczoraj miałam urodziny, więc cały dzień goście, ciagle ktoś przychodził 🙂 do tego stopnia, że z mężem mieliśmy czas dla siebie dopiero po 22....

Na mnie tez czeka dziś prasowanie i pranie kilku ubranek.. Ależ mam leniaa

• Mamusia
baiser to najlepszego 🙂 🙂 🙂 i sie nie pochwalilas nowa cyferka? 🤪
ja przez to siedzenie w domu trace rachube dni..a dzis juz przeciez piatek 🙂
sama nie wiem co dzis robic-zabralabym sie za nierozpakowane kartony ale az sie boje co moge tam jeszcze znalesc i ze zejdzie mi caly dzien na sortowanie, wiec chyba sobie odpuszcze...
wczoraj zamowilam koszule nocne, dzis jeszcze pieluchy i moge zamawiac transport z polski z rzeczami dla malej...a troche tego jest...wozek, nosidelko, posciel, kolderka ,ciuchy, kombinezony itd juz nie moge sie doczekac by to wszystko poogladac!
p.s. a taka drozdzowke to by sie zjadlo mniam 🙂

• Mamusia
Baiser wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin 🙂
Ja dzis wizyta, ciekawe ile szkrab juz wazy i czy wszystko ok. Wczoraj mialam takiego nerwa, ze myslalam, ze wyjde z siebie-ten moj chlop mnie kiedys wykonczy, na szczescie dzis juz jest ok.

• Mamusia
Dołączam sie oczywiście do zyczen Baiser 🙂 Wszystko naj naj i szczesliwego rozwiazania pod koniec października 🙂
Thalia daj znać po wizycie jak tam maluch.
Ja dziś długo spałam ale wstawałam dwa razy w nocy, do tego było mi za gorąco... a ja poprałam wczoraj ciemniejsze ciuszki dla małej wiec dzis prasowanko, wczoraj tez sie zmobilizowałam i recznie prałam wszystkie pluszaki z zawieszek, karuzeli, mate i zabawki z maty... dzis moze jak mąż wróci wczesniej z pracy to kupimy wkoncu łóżeczko i pościel bo wybieramy sie juz 3 tyg. i ciagle coś na przeszkodzie. Az wkoncu wyjdzie ze mała nie bedzie miała gdzie spać i w czym sie kąpać 🙂 i to już byłby prawie finisz z wyprawka...

• Mamusia
No to jestem i ja.
Baiser wszystkiego Naj z okazji urodzin 😁!!!!
Ja jeszcze przed sniadaniem jakos apetytu z rana nie mam ale pewnie za godz zglodnieje.
W planach do poludniowych nie mam zawiele musze skoczyn zaladowac OYSTER (karta na ktora sie kupuje bilety do transportu miejskiego) bo moj P jedzie zobaczyc jakas robote w centrum londynu wiec nie oplaca mu sie wyciagac samochodu (utknal by w korkach a pozatym trzeba placic za wjazd autem). Na 17 idziemy na urodziny znajomego okragle 50 🙂

• Mamusia
A ja juz poprasowalam-nie bylo tego duzo wiec poszlo szybko.Caly czas mam wrazenie ze jeszcze czegos nie mam ze cos trzeba kupic przegladam liste wyprawkowa i wszystko skreslone wiec jest ale skad ta moja obawa to nie wiem nie lubie sytuacji jak okazuje sie ze czegos nie ma wiec pewnoe dlatego.Odpoczne troszke wsune musli z jogurcikiem i posergreguje ciuchy swoje i Lenki do szpitala i na wyjscie tak jak ma byc.

• Mamusia
baiser sto latek!!!!!!

anulka, ty to masz wszystkiego dla 2ki, więc juz teraz easy easy 🙂))))

ja wrociłam od mamy, umylam jej okna od ogrodu (zeby sasiedzi nie widzieli ze wykorzystuje ciężarną córke), tata ma w niedziele urodziny, wiec mama ma juz nerwice przedimprezowa...
no i znalazła u rodziców nad garazem wanne od karli, tka pieknie i szczelnie zapakowaną ze mozna bez odświeżenia używac 🙂)) i to nic, bo w wannie znajduje się basen Młodej, któego tydzien w wakacje szukaliśmy.... PISAĆ, W TYM WIEKU TRZEBA SOBIE WSZYSTKO PISAC: GDZIE, JAK, W CZYM ZAPAKOWANE 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
haha dokładnie, Anula Ty to masz z pewnością wszystko 🙂 taka poukładana, zawsze ogarnięta osoba ! 😁

Ja właśnie kupiłam na allegro kilka ciuszków next i george , bo nie ma to ja angielski fach 🙂! Widzę tez różnicę ubranek z włoch od szwagierki, u nas niestety w Polszy to nie taka dobra jakość ...

Edithd podziwiam, masz jeszcze siłe myć okna 😁 ja to po jednym machnięciu miałabym dość 😁

• Mamusia
Ja za mycie okien tez sie nie brałam... firanke jedna w dzieciecym pokoiku zawiesiłam i później łaziłam z bolącym brzucholem i dodatkową dawką nospy. A ze tych okien mamy sporo bo cała góra domu to przyszła wnuczka mojej teściowej studentka pomyła i powiesiła firany za drobą opłatą 🙂 wiec był wilk syty i owca cała. Dziewczyna zadowolona bo zarobiła pare groszy na ciuchy a ja bo nie musiałam skakać po krzesłach ze szmatą. Wiec mycie okien czeka mnie dopiero na wiosne 🙂

• Mamusia
A ja sie obijam. Moj kot dostal glupawki i biega po calym mieszkaniu jak szalony 😁, chcial wyjsc na dwor ale ze patio mokre to mu sie odwidzialo 🙂.
Ja okien tez nie mylam bo w anglii ogolnie nie ma takiej tradycji jak chce sie miec czyste to zamawia sie firmr ktora sie tym zajmuje lub wynajmuje sie polke 😁 a pozatym tutaj bezsensownie okna otwiera sie na zewnatrz wiec mozna sobie umyc okna tylko od srodka 🤔. Z kolejnych durnych rzeczy w anglii to 2 krany jeden z ciepla woda a drugi z zimna wiec nie ma mozliwosci regulacji 😁

• Mamusia
edithd napisał(a):
baiser sto latek!!!!!!

anulka, ty to masz wszystkiego dla 2ki, więc juz teraz easy easy 🙂))))

ja wrociłam od mamy, umylam jej okna od ogrodu (zeby sasiedzi nie widzieli ze wykorzystuje ciężarną córke), tata ma w niedziele urodziny, wiec mama ma juz nerwice przedimprezowa...
no i znalazła u rodziców nad garazem wanne od karli, tka pieknie i szczelnie zapakowaną ze mozna bez odświeżenia używac 🙂)) i to nic, bo w wannie znajduje się basen Młodej, któego tydzien w wakacje szukaliśmy.... PISAĆ, W TYM WIEKU TRZEBA SOBIE WSZYSTKO PISAC: GDZIE, JAK, W CZYM ZAPAKOWANE 🙂 🙂 🙂

Nie przesadzaj w jakim wieku 🙂 to ze mamy trojeczke z przodu to o niczym nie swiadczy mlode jeszcze jestesmy 🙂

• Mamusia
A mnie wzielo na pierogi z jagodami wsunelam chyba z 8 🙂 i teraz czekam na reakcje mojego lokatorka pewnie rozpruje mi brzuch od tej slodkosci.Widzialam jest pierwsza pazdziernikowa mamusia.Och w zupelnosci jest mniej niz wrzesnioweczek ale liczy sie fakt ze pazdziernik sie rozpakowuje.

• Mamusia
Tak pazdziernik juz sie rozpakowuje po malu a tu za chwile my 🤪
ja bym chciala ten termin z USG bo to 28 pazdziernik trzeba bedzie niedlugo zabrac sie za generalne porzadki moze sie cos przyspieszy 🙂

anula-narobilas mi ochoty na pierogi 🙂chyba ugotuje sobie z truskawkami 🙂

• Mamusia
Posegregowalam rzeczy dla siebie i Lenki( w szuflady) wg listy wymagan szpitala w ktorym bedziemy i zaczelam sie zastanawiac w co ja to wpakuje 🙂 musze dogrzebac sie w garderobie do toreb podroznych i cos odpowiedniego wielkoscia dobrac a nie wiem gdzie sa czyli csla garderoba do wyjecia wszystkie kartony poodsuwac no i mimo ze mi 3 lata brakuje do 3 z przodu czasami zaniki tez mam i chyba sporzadzenie listy by pomoglo a tak przewalic wszystko trzeba.Az tak duzo nie mam tego wszystkiego- duzo po siostrzenicy dostalam wiec duzo kupowac nie musielismy ale nie lubie byc zaskakiwana brakiem czegos wiec dlatego to poczucie czy wszystko jest.Andziucha-kuruj sie miodkiem mi miodek jak narazie zycie ratuje od zasmarkania-taka pora roku w sumie