Skocz do zawartości

Mamy Styczniowe witajcie:) | Forum o ciąży

Abby

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A co jadlas Ania_ust? Zrobno smaka 😜

ja juz malego odebralam ze swietlicy, rozmawialam z szefowa - nie chce mnie widziec w biurze przed poniedzialkiem, martwi sie o mnie i chce, zebym totalnie wydobrzala - rany jakie ja mam szczescie czasem co do osob, jakie kolo siebie znajduje, to takie cenne i bezcenne 🤨

• Mamusia
hello 😁 2 godziny mnie nie bylo a tu 10 stron 😁 😁 i przeczytalam wszystko ale juz nie pamietam 😁 😁 ja juz najedzona 😁 wciaglam 2 talerze frytek 😮 🤪 i 3 jablka 😁 😁 jak mniena kibelek przycisnie to tylko raz a konkretnie 😁 😁 😁 🤪 was dziewczyny tez tak suszy? 😮 🙃 kurde ja ostatnio 2 litry napoju to spokojnie wypijam 😁 a wysiusiam chyba ze 4 🙃 😮
no to ja wam tez pomarudze 😁 tez robie czesto dobra mine do zlej gry 🤨 bo wydaje mi sie ze jak chce sie wygadac np mojemu to go to nie interesuje i slucha bo slucha a mnie takie zachowanie jeszcze bardziej doluje... 🤨 wiec wole przemilczec, poplakac w poduszke i potem udac ze wszystko ok...
te forum jest dosyc dobre bo kazda z nas przezywa to podobnie i rozumiemy sie na wzajem, nawet napisane mile slowo czasem pomaga.. ja moge dac sobie reke uciac ze po porodzie zalapie mega dola... 🤨 jak sobie przypomne jak sie dowiedzialam o ciazy jakiego dola mialam jak plakalam... to az sie boje 🤨 🤨 🤨

• Mamusia
Ale naprodukowałyście stron!!!!
Zobaczyłam tylko, że Dominik donci już jest po tej stronie brzuszka 🙂 Z całego serca jeszcze raz gratuluję i życzę by mały szybciutko nabierał sił 🙂 Bo mamusia patrzę już "na chodzie", więc dzielna jesteś niesamowicie 🙂

Co do porodu, to ja spokojnie czekam na to co przyniesie los, jak będę rodzić w Święta, to w Święta, będzie przy mnie mąż i to będzie najważniejszy i najpiękniejszy moment w naszym życiu, a Święta będą też za rok 😉 Jak w Sylwka to w Sylwka, mały będzie miał fajerwerki na powitanie 😉 😜 Jak w nowym roku w terminie , to super, jak w starym, to też fajnie, oby tylko był zdrowy i wszystko przebiegło bez zbędnych powikłań...

• Mamusia
Fruzia napisał(a):
Ale naprodukowałyście stron!!!!
Zobaczyłam tylko, że Dominik donci już jest po tej stronie brzuszka 🙂 Z całego serca jeszcze raz gratuluję i życzę by mały szybciutko nabierał sił 🙂 Bo mamusia patrzę już \"na chodzie\", więc dzielna jesteś niesamowicie 🙂

Co do porodu, to ja spokojnie czekam na to co przyniesie los, jak będę rodzić w Święta, to w Święta, będzie przy mnie mąż i to będzie najważniejszy i najpiękniejszy moment w naszym życiu, a Święta będą też za rok 😉 Jak w Sylwka to w Sylwka, mały będzie miał fajerwerki na powitanie 😉 😜 Jak w nowym roku w terminie , to super, jak w starym, to też fajnie, oby tylko był zdrowy i wszystko przebiegło bez zbędnych powikłań...

Fruziu, widze ze tak samo myslimy 😆

• Mamusia
Madzia no to piąteczka! 😉 Bo tak naprawdę, to co my możemy?? Nie ma co planować, bo tylko się rozczarujemy, a zadręczać się też nie ma co, bo to nie służy nam, dziecku i w porodzie też nie pomoże 😉 Podobno pozytywne nastawienie pomaga, więc ja odcinam się od złych emocji, nie słucham strasznych historii i wizualizuję sobie pozytywne zakończenie 😉

• Mamusia
nie wszystkie ale czesc tak.. jak wstaje np do lazienki i dorwie mnie w drodze do to musze stanac bo bol dziwny az do kregoslupa promieniuje i oddychac ciezko a nie ktore to sa bezbolesne tylko utrudniaja oddychanie, ale je juz mam kupe czasu i jak u lekarza bylam to powiedzial ze to normalne ze mam brac magnez i lezec. magnez biore i odpoczywam a skurcze nadal sa

• Mamusia
hej mamuśki życzę wam kolorowych snów 🙂 idę ululać córcię bo od 6 rano nie śpi wcale a nie widać po niej żeby miała chęć teraz iść spać hihi łobuziara moja mała, a ja wręcz mam ochotę pójść luli. Chociaż dziś jest środa i po 22 na tlc porodówka leci, lubię czasem to pooglądać 🙂 tylko wątpię czy wytrwam do tej pory 😁

• Mamusia
ttinka napisał(a):
hej mamuśki życzę wam kolorowych snów 🙂 idę ululać córcię bo od 6 rano nie śpi wcale a nie widać po niej żeby miała chęć teraz iść spać hihi łobuziara moja mała, a ja wręcz mam ochotę pójść luli. Chociaż dziś jest środa i po 22 na tlc porodówka leci, lubię czasem to pooglądać 🙂 tylko wątpię czy wytrwam do tej pory 😁
o to moze jak moj zasnie to sobie obejrze 😁 bo moj to zzaraz gada a wez to przelacz nie ogladaj takich rzeczy 😁 😁 😁

• Mamusia
daguza1234 napisał(a):
Co do skurczy to ja tez mam czeste.I te bezbolesne,ale te bolesne niestety tez sie zdatzaja.Dzis tez nic nie robilam a mialam troszke bolesne.Ale to na tym etapie ciazy juz norma 😜
Co do porodu to jakos to bedzie,juz sie staram o tym nie myslec i nie martwi sie na zapas..
daga nam niestety zostaje tylko myslec i czekac 🙂 nie boj sie nie ty jedyna bedziesz rodzila 😁 pomysl ze i ja jestem jeszcze i reszta dziewczyn 😁 😁

• Mamusia
michasia24 napisał(a):
daguza1234 napisał(a):
Co do skurczy to ja tez mam czeste.I te bezbolesne,ale te bolesne niestety tez sie zdatzaja.Dzis tez nic nie robilam a mialam troszke bolesne.Ale to na tym etapie ciazy juz norma 😜
Co do porodu to jakos to bedzie,juz sie staram o tym nie myslec i nie martwi sie na zapas..
daga nam niestety zostaje tylko myslec i czekac 🙂 nie boj sie nie ty jedyna bedziesz rodzila 😁 pomysl ze i ja jestem jeszcze i reszta dziewczyn 😁 😁

wiadomo,ale juz sie nie martwie na zapas.Bo co ma byc to i tak bedzie,a damy rade napewno!
U dwoch Grudnioweczek jakies bole sie wlaczyly,cos zaczyna sie ruszac!

• Mamusia
ttinka - ja juz mojego polozylam, bo prawie na kanapie zaspial. No, ale juz w loziu, na dobranoc dzis krotko przeczytalam mu \'Lokomotywe\' Twardowskiego. Przecztalabym wiecej, ale mnie kurka zas te wiezadla chwycily i nie moglam sie kolo niego nawet polozyc, wiec czytalismy na siedzaco. Dobrze, ze synus wyrozumialy, bo mi mowil, ze sie zle czuje, kochany.
Porodowka u nas tez leci, tzn teraz juz powtorki i angielska wersja, ale ja strasznie lubie to ogladac - taka dziwna fascynacja 😜