Skocz do zawartości

Mamy Styczniowe witajcie:) | Forum o ciąży

Abby

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
daguza1234 napisał(a):
co fajnego mu kupilas? i wogole ile ma latek 😉
a no z facetami to nie ma latwo haha 😁
Margaritko tez sie oszczedzaj do tego stycznia zeby wytrwax.Bo to tylko 11 dni!

ciup daga nawet nie mow! Ja dzis zacznam 38 tydzien, wiec max 4 tyg (choc mysle mniej) bede z brzusiem. Wieki dzien sie zbliza duzymi krokami! Kurde nawet sobie chyba nie zdawalam sprawy, ze styczen juz tak blisko 😁

• Mamusia
daguza1234 napisał(a):
Ja wczoraj siedzialam tak sobie i mowilam"kurde jeszcze tyle do tej cesarki..kiedy to zleci".A dzis dopiero sobie uswiadomilam,z to tylko 11 dni 😁 niesamowite 🙂

no dokladnie - to jest \'tylko\' a nie \'jeszcze\' a po drodze swieta, takze zleci bardzo szybko.

A mnie sie cos ost wydaje, ze wlasnie wczesniej nie urodze, tzn wydaje mi sie, ze blizej terminu bedzie, niz np 2 wczesniej...ciekawe.. Taki jakis dziwna cisza...chyba, ze to cisza przed burza 😁

• Mamusia
Nie no smieje sie , ze za jednym zamachem. Jkaby roznica byla paru dni to moze jeszcze ,miesiac to juz miesiac. Choc np ja i maz w ogole w zasadzie nie robimy przyjec urodzinowych jesli o nas chodzi. W Polsce sie chyba bardziej zaprasza gosci na urodziny, tu bardziej sie gdzies wychodzi hehe (mowie o doroslych,bo dla dzieci robia przyjecia, choc one czasem potrafia byc takie meczace, ze 🤢 ).

• Mamusia
MadziaW napisał(a):
Nie no smieje sie , ze za jednym zamachem. Jkaby roznica byla paru dni to moze jeszcze ,miesiac to juz miesiac. Choc np ja i maz w ogole w zasadzie nie robimy przyjec urodzinowych jesli o nas chodzi. W Polsce sie chyba bardziej zaprasza gosci na urodziny, tu bardziej sie gdzies wychodzi hehe (mowie o doroslych,bo dla dzieci robia przyjecia, choc one czasem potrafia byc takie meczace, ze 🤢 ).

my np. tez jako tako ni obchodzimy urodzin.Jedynie moze siedziemy przy winku czy szampanku.Tak spokojnie.A dzidziusiowi to warto zrobic 😉 bo zawsze sie bedzie cieszyc.

• Mamusia
daguza1234 napisał(a):
co fajnego mu kupilas? i wogole ile ma latek 😉
a no z facetami to nie ma latwo haha 😁
Margaritko tez sie oszczedzaj do tego stycznia zeby wytrwax.Bo to tylko 11 dni!

Kupiłam mu piłkarzyki, a ma 13 lat..stare dziecko.. 😁
Nikt nie mówił że z chłopami jest łatwo..bo ten mój to jest poprostu taki ciężki typ...
A mi to już bez różnicy kiedy poród....już za bardo się męcze...
Dziś przeszlam zaledwie pare metrów do sklepu a miałam wrażenie jak bym pieszo z Warszawy wróciła.. 😁 A do Warszawy mam 60 km..

• Mamusia
No my tak samo wlasnie - chyba, ze zorganizujemy kogos , zeby sie zaoiekowal malym przez 3 godzinki czy cos i idziemy na kolacje gdzies razem. Choc to bardziej na rocznice slubu 😉 W przyszlym roku sobie te moje okragle urodziny odbije, bo teraz przyszlo mi bez alkoholu, wiec nawet nie moglam w zasadzie toastu wzniesc ani mezowi towarzyszyc 😞

• Mamusia
Margaritaee napisał(a):
MadziaW napisał(a):
Margaritka - myslalam, ze moze wczesniej cos wspomnnialas.
A przy okazji, mamy wizyte w tym samym dniu, to co? Trzymamy za siebie wtedy kciuki, co? 😉
O ktorej masz ta wizyte?

Wizytę mam na 12:00 😁

Dopiero was nadrabiam.. 😁

Wasza 12ta , to u nas 11. Ja mam na 10:40, wiec w sumie mniej wiecej w tym samym czasie hehe :P Ale jak znam zycie (i jesli nie urodze do 28go) to niczego nowego sie nie dowiem, bo u nas to jst tak: sprawdza cisnienie, mocz, ulozenie dziecka (nie usg, tylko 'namacalnie') , sprawdza jak nisko glowka, sprawdza bicie serduszka, zapisze wsjo w moicj zapiskach ciazowych i pewnie tyle 🙂

okej, lece po niego, pozniej zajrze 🙂 poki co to narazie babeczki 😘

• Mamusia
MadziaW napisał(a):
No my tak samo wlasnie - chyba, ze zorganizujemy kogos , zeby sie zaoiekowal malym przez 3 godzinki czy cos i idziemy na kolacje gdzies razem. Choc to bardziej na rocznice slubu 😉 W przyszlym roku sobie te moje okragle urodziny odbije, bo teraz przyszlo mi bez alkoholu, wiec nawet nie moglam w zasadzie toastu wzniesc ani mezowi towarzyszyc 😞

Może lampka wina czy kieliszek szampana by nie zaszkodziła...ale lepiej nie ryzykować i za rok się odbije.. 🙂

Ale ten czas leci..już zaraz sylwester..nowy rok .. 😁
Wasi mężczyźnie będą w tym czasie opijać to zdażenie? 😁