Skocz do zawartości

Mamy Styczniowe witajcie:) | Forum o ciąży

Abby

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
agniesia20 napisał(a):
Właśnie też się ostatnio nad tym zastanawiałam, chyba będzie najlepiej jak będziemy miały numer jednej i każdy do niej będzie pisał tylko będzie problem jak właśnie pojedzie rodzić ta wybrana heh 🙂

A ja mam taki pomysł - niech nr telefonów mają dwie - ta która ma termin najwcześniej i ta która ma na koniec stycznia, raczej małe prawdopodobieństwo żeby zaczęły rodzić obie 🙂

• Mamusia
daguza1234 napisał(a):
no dokladnie,a jz jestesmy praktycznie na koncowce.
A juz tak nie umiem sie doczekaccc.... 🙂

Po tym zdaniu wiedziałam że musisz być ze śląska :P Mam przyjaciółkę z Rybnika i ona właśnie używa zwrotów nie umiem ... zamiast nie mogę :P Uwielbiam to 🙂
A co do ilości ciężarnych w koło to szykuję się wyż demograficzny chyba 🙂
Żona naszego kuzyna ma termin na 29 grudnia, moja kuzynka na kwiecień, koleżanka na maj... a najlepszy jest numer z naszymi przyjaciółmi. W kwietniu byliśmy w 3 pary z przewodnikiem w Maroku... my mamy termin na styczeń, druga para na koniec lutego, trzecia na kwiecień :P Tylko z przewodnikiem nie mamy kontaktu :P:P:P
Pozdrawiam i słodkich snuffff

• Mamusia
Z tymi nr telefonu to niezły pomysł 🙂 Moge podać swój to w tabelce od razu będe uzupełniać. Teoretycznie termin mam od 27.12 ale planuję na początku stycznia urodzić, a jak to będzie to się jeszcze okaże 🙂
W związku z tym iż piszecie że strasznie wam sie już dłuży, mam pytanie czy wy pracujecie czy już odpoczywacie w domu z różnych wzgledów?? Ja pracuje na 1/1 etatu i mi czas leci błyskawicznie, nie nadążam czasami. Dopiero były wakacje a tu juz listopad, zaraz Boże Narodzenie i finisz 🙂

• Mamusia
Cześć z rana. U mnie pada, widziałam też troszeczkę śniegu nawet za oknem ale zaraz pewnie zniknie. Synio w brzusiu strasznie leniuchuje, wole jak kopie i kopie i się wypina to mi wtedy jakoś tak przyjemniej się robi.
Doncia, ja np się uczę, zajmuję się córcią,domem i czasem mam za dużo na głowie więc też mi jako tako czas leci i czasem na zakrętach nie wyrabiam 🙂 Masz racje podaj swój nr to będziemy pisać jak coś 😉
Ja nie wiem jak ja dziś plany moje ogarnę przez tą pogodę, może dam rade i nie będzie źle 🙂

• Mamusia
No tak przy dziecku to na pewno czas umyka, oczy dookoła głowy i cały czas w pełnej gotowości do sprostaniu oczekiwań dziecka (zabawa, spacerki, posiłki) a do tego jeszcze w domu też trzeba coś zrobić.

U mnie też paskudnie, pada śnieg z deszczem. Na basen dziś nie ide bo łapkę mam w plastrach, czekam teraz na mezunie jak wróci od teściów bo oni wyjechali i psa w domu zostawili, i musimy codziennie jeździć na drugi koniec wroc aby psine 2xdziennie wyprowadzić i wykarmić całe gospodarstwo. No a później na zakupy pojedziemy.

Szukałam wczoraj w lumpeksach kurtki zimowej ale nic nie znalazłam, w zeszłym tyg widziałam na placu jedna fajną i tak z 10 cm luzu miała ale nie wiem jak za 2 mce będzie mój bebzol wyglądał czy się w niej dopnę, droga nie była 59 zł wiec jeśli będzie to może zaryzykuję i ją kupie.
Teraz brzucha nie mam zadużego, widać go to na pewno bo w tramwajach ustępuja mi czasami miejsca, ale jak mówie że to 7 m-c to szczególnie kobiety - matki nie wierzą bo brzuch taki mały. No ale dzidziuś też nie za duży - dla mnie cool 🙂

• Mamusia
hej dziewczynki!
co do nr to dobrze wymyslilyscie 🙂 2 osoby niech podadza nr jedna co ma termin pierwsza a druga co jest na koniec 🙂 no wiec doncia Twoj nr a kto nastepny?
arnulka bardzo fajna historia z Twoimi kolezankami ciekawe jak tam u przewodnika 😁 😁

u nas pogoda nie zaciekawa, snieg pada, pada i pada wiec ciekawa jestem kiedy zniknie.. a mnie smutek jakos przez ta pogode ogarna... 🥴 🤨

ide sie szykowac na chrzciny 😘 do pozniej babeczki 😎

• Mamusia
No właśnie, u mnie klienci w biurze dopiero teraz zauważają że w ciąży jestem, bo tak to brzuszek miałam taki "otyły" a nie ciążowy, i ciekawa jestem czy jeszcze dużo urośnie przez te dwa miesiace bo nie wiem co z kurtką zimową zrobić, kupować czy raczej "namiotu" szukać 🙂

Ttinka ty juz maż doświadczenie - dużo brzuch rośnie w ciągu ostatnich 2 m-cy??

• Mamusia
Doncia, hehe ja to mówię że każda ciąża jest inna i nie da się niczego przewidzieć - więc nie powiem ci ile może jeszcze urosnąć brzuszek. Rosnąć będzie to na pewno ale nikt nie wie ile 😜
Ja np już ledwo się mieszczę w zimową kurtkę z poprzedniej ciąży 😮 gigant ze mnie i mam nadzieję że mi co najwyżej tyci tyci urośnie, więcej nie bo serio namiotu będę musiała szukać 🤢

• Mamusia
Witam zimowo 😁 Rozpadał się i u nas śnieg i powolutku robi się biało- wolę to niż jesienną szarugę i pluchę...
doncia Moja siostra jak szła do porodu, to miała w obwodzie brzuszka 100 cm, ja teraz mam ok.93 cm, ale wygląda dość zgrabnie i teraz jakoś intensywnie się nie powiększa... Nawet przyjaciółka, która mnie długo nie widziała stwierdziła, że spodziewała się większego 😉 Niby w ostatnich miesiącach najwięcej się przybiera...
Hehe, wyż demograficzny mówicie?? U mnie w rodzinie teraz we wrześniu siostra cioteczna urodziła, a w przyszłym roku ja i moje 2 siostry rodzone będziemy miały Bejbiki 😁 🙃 Ja-styczeń, młodsza siostra- kwiecień, starsza siostra- czerwiec 😎 Nieźle podgonimy statystyki 😉 Nawet gdybyśmy się umówiły to by tak fajnie nie wyszło 😁 Ale nic dziwnego, wyż z lat 80\' wchodzi w wiek rozrodczy, więc to takie jego "echo" 😉
Z tą wymianą numerów telefonów to dobry pomysł!
arnulka ja też lubię takie "perełki" językowe, przeprowadziłam się z Podlasia na Kurpie i lubię jak tu mówią np.: "Mama nie kazała" zamiast "Mama nie pozwoliła" 😁

• Mamusia
doncia napisał(a):
Z ciekawości poleciałam się wymierzyć - teraz mam 93 cm a w biodrach już 100 😲
ja z ciekawości poszłam się zmierzyć i brzuch rowna 90 🙂 a w biodrach 89 🙂 czy to możliwe?? 😮 dziwne bo tak nie wymiarowo jakoś

my już po chrzcinach, dobrze że każdy rozumiał że jestem zmęczona i nie miał Nam za złe że tak szybko się urywamy, malutka strasznie płakała nie podobało jej się jak ksiądz lał jej zimną wodą po główce 😁

jeszcze 4 dni i USG 🙂 niestety mój nie będzie mógł się urwać i chyba pojadę sama, chodz wymyśliłam że zabiorę moja mamę niech zobaczy wnuka 😁

ok do jutra bo muszę oddać komputer bo mój coś chce sprawdzić 🙂 a ja mam zamiar zamówić gąbkę do wanienki z allegro 🙂 do jutra babeczki 😘

• Mamusia
Hej dziewczyny u nas pogoda szaleńczo biała hehe nie da się normalnie chodzić. Niedawno wróciłam ze szkoły także jestem wykończona, jeszcze jutro i spokój na dwa tygodnie 🙂
Byłam u mojej koleżanki która urodziła niedawno synka, mówię wam jaki on maaalusi heh 🙂 Pózniej byłam u babci i specjalnie dla mnie zrobiła pierogi ruskie mówię wam pyyycha hehe 🙂
Kupiłam mojemu Kamilkowi dwie pary pół śpioszków takich ślicznych i pełno par skarpeteczek także jestem zadowolona z zakupów 🙂 W poniedziałek zaczynam prać już ciuszki dla małego i prasować, żeby już w razie czego były gotowe 🙂
Dzisiaj się nachodziłam i do tego ten śnieg utrudniał chodzenie i zaczął mnie boleć prawy bok między brzuchem a udem tak jakby mięśnie może dlatego, że dzisiaj się troszku namęczyłam, ale teraz odpoczywam i chyba przestaje boleć, ale za to zaczynają boleć plecki jak to już w wieczornym zwyczaju hehe 🙂
Kamilek buszuje po brzuszku od czasu do czasu i się wypina 🙂

No toMichasiaraczej nie ubrałaś balerinek bo pogoda nie pozwoliła heh 🙂

Doncia śliczne zdjęcie synusia 🙂 i dobry pomysł z tym numerem 🙂 Tylko kiedy go uzyskamy heh? 🙂

• Mamusia
Hejka, zabraliśmy z mężusiem córę pierwszy raz do kina i się mała strasznie cieszyła.. chociaż ze 3,4 razy w ciągu 1,5h bajki lataliśmy z nią na zmianę siusiu 🤢 chyba się pupa jej przeziębiła 😞
Synio w ciągu dalszym leniuchuje 🙂
Ja na usg jednak dopiero 08.11 będę się umawiać 😞 to będzie moje 3usg.
Córa właśnie poszła spać, mężuś padł z godzinkę temu bo go główka strasznie zaczęła boleć, ja też się już chyba zbieram do łóżeczka. Dobranoc !

• Mamusia
hehe no aga nie ubralam balerinek 😁 😁 musialam kozaki bo u nas bialo jak w grudniu 😁 😁 😁 ale ja wole snieg niz ciape 😁 😁 co do skarpetek i rajtuzek to ja juz mam tyle ze glowa mala 😁 chyba na kazdy dzien inna pare 😆 i ani jednej nie kupowalam wszystkie dostalam 😆 dowiedzialam ze od kuzynki ze dla malego do szpitala bede potrzebowac tylko pampersy,kosmetyki i reczniczek i nic wiecej bo reszcze daja a i ciuszki na wyjscie 😆 wiec mniej wiecej wiem 🙂

• Mamusia
arnulka napisał(a):
Mężuś dostał nadprogramowe pieniążki i dziś się dopiero przyznał :P
Więc allegro i zamówiłam... :P .... trochę kosmetyków dla młodego, czapeczkę, śliniaczki i koszulkę ze szlafrokiem dla mnie 😁
Lubie takie niespodzianki 🙂

Też takie niespodzianki lubie, szkoda że jest ich tak niewiele 🙂

• Mamusia
Cześć 🙂 U mnie za oknem zrobiło się biało, w końcu. Lepszy jest śnieg, niż ciapa.
Ja już śniadanko zrobiłam "naleśniczki z dżemem" i już ich praktycznie nie ma 😜 lubię rozpieszczać córcie i mężusia, heh bo nie każdy lubi wcześniej wstać i przy patelni stać.
Każdy dziś wyspany? Zegarki przestawione?
Ok odedzwę się później pa 😉

• Mamusia
tinka widzę humorek dopisuje 😆 super 😆
witam z rana!! 😉
ja nie wyspana bo wstalam o 6 i juz zasnąć nie mogłam 🤨 🤨
doncia dzięki za nr zaraz go zapisze 🙂
arnulka no niespodzianka nie zła, ja też taką poproszę 😜 😁
dziewczyny mam pytanie macie tak że w nocy jak leżycie na plecach to boli Was podbrzusze? bo ja dziś tak zauważyłam musiałam sie przełożyć na bok i nogi ugiąć w kolanach bo z bólu bym nie wytrzymała... 😞