Skocz do zawartości

Mamy Styczniowe witajcie:) | Forum o ciąży

Abby

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
witam w południe 🙂 miałam małe problemy z komputerem i chwilę mnie nie było 🥴
ostatnio oglądałam jakiś program , o malutkich dzieciach , jedno miało zaraz po urodzeniu problemy z serduszkiem , inne było lekko podduszone o reszcie nawet nie mówię 🤨 aż mi ciarki przeszły po plecach i tak się mój maluszek mniej ruszał i tylko ciągle myślałam czy wszystko jest z Nim ok 😮 wczoraj było u mnie trochę śniegu a dziś słonecznie i pogodnie za oknem 🙂
Doncia co do tych informacji o porodach to faktycznie fajny pomysł 🙂 a powiedz mi jak tam z Twoją ręką bo mi coraz częściej drętwieje lewy nadgarstek i w ogóle lewe ramie ,coś pomaga Tobie żeby ręka nie drętwiała ? a wizytę mam u gin we wtorek.
Arnulka a kto nie lubi takich niespodzianek 🙂 takie środki " niespodziewane częściej powinny do nas wszystkich wpadać 😁

• Odpowiedzi 6,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
michasia24 napisał(a):

dziewczyny mam pytanie macie tak że w nocy jak leżycie na plecach to boli Was podbrzusze? bo ja dziś tak zauważyłam musiałam sie przełożyć na bok i nogi ugiąć w kolanach bo z bólu bym nie wytrzymała... 😞

czasem też tak mam , to przez to że w takiej pozycji macica jest mocno rozciągnięta , chwilę tak poleżę i muszę zmienić pozycję , także nie ma się czego bać 😉 za to przy takiej pozycji - nie wiem jak u Was ale u mnie Synuś jest bardziej aktywny 😁

• Mamusia
ania tez tak mam maly jest bardziej aktywny jak leze na plecach, staram sie tego nie robic tylko odrazu klasc sie na bok ale w nocy jak spie to nie wiem w ktorej pozycji jestem 😜 a dzis mnie ta obudzila 😮 🤢

u nas teraz chlapa sie zrobila, sloneczko wyszlo i snieg topnieje, wiec napewno na spacer nie wyjdziemy. a wiecie na co mnie naszla ochota? na lody 😁 😁 moj zaraz bedzie jechac po babcie do kosciola to mi kupi hehe 🙂

• Mamusia
doncia napisał(a):
arnulka napisał(a):
Mężuś dostał nadprogramowe pieniążki i dziś się dopiero przyznał :P
Więc allegro i zamówiłam... :P .... trochę kosmetyków dla młodego, czapeczkę, śliniaczki i koszulkę ze szlafrokiem dla mnie 😁
Lubie takie niespodzianki 🙂

Też takie niespodzianki lubie, szkoda że jest ich tak niewiele 🙂
doncia tobie jeszcze rowne 10 tyg zostalo 😁 albo wiecej albo mniej 🙂

• Mamusia
mam wrażenie że faktycznie kobiety są z wenus a faceci z marsa 😮 coś nie mam dziś humoru , posprzeczałam się z moim i w sumie oboje jesteśmy wkurzeni. Popłakałam się ze złości , że też faceci nie potrafią czytać w naszych myślach i nas zrozumieć 🤨
no cóż nikt nie mówił , że będzie lekko i łatwo

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂 Byłam w szkole pózniej sprzatałam, obiadek zrobiłam i wszystko co miałam zrobić to jest zrobione 🙂 Jeszcze tylko o 23 po rodziców na lotnisko i wsiooo 🙂
Malutki się w brzuszku wypycha cały czas prawie 🙂 U nas też ciapa normalnie sama woda wszędzie 🙂
Doncia zapisałam numer 🙂

• Mamusia
jeny ja juz w lozku leze a tu dopiero 19:20 🤪 🤪 chyba sie nie przyzwyczaje do tej zmiany czasu 😆
ania to prawda ze faceci sa z innej planety, nie zawsze mozna sie z nimi dogadac 🤨
no i trzeba sie poklucic czasem bo byla by za nudno takze uszy do gory kochana 😘 jutro bedzie lepiej 😘 😘

• Mamusia
Cześć dziewczyny 🙂
ja się wam muszę przyznać, że zorientowałam się , że była zmiana czasu dopiero po 16:00 😁 a co do spania - to nie dość, że zasnąć wieczorem nie mogę i siedzę do 23/24 to potem i tak z boku na bok się przewracam bo mi strasznie niewygodnie. Ale ... pocieszmy się troszkę -to już niedługo i zmieni się powód niespania w nocy 🙂

• Mamusia
Ja też dziś taka jakaś śpiąca jestem 🙂 A jutro czeka mnie wycieczka do Krakowa. Moja kuzynka przyjechała do Polski ze swoją koleżanką z Niemiec i mam im miasto pokazać... szkoda że ja tam nie bardzo widzę coś ciekawego dla 15 letnich dziewczyn :/ ale jak chcą to wedle życzeń :P Zresztą pewnie i tak najbardziej się ucieszą z wycieczki po galerii :P Dobranocka :*

• Mamusia
cześć!
no i zasnełam po 21 chyba i proszę jest po 5 a ja już oczy jak 5 zł 😁 😮 aga /b] no mojego też trzeba szturchnąć żeby przestał chrapać to on się wtedy budzi i denerwuje że on nie chrapie 😉 🤨 a ja chyba wiem lepiej bo zasnąć nie mogę 😞 🥴
Mój coś się przeziębił i kicha co chwile, szkoda chłopa ale taka pogoda to każdego złapać musi.. 😠
ais to szybciutko się zorietowałaś o zmianie czasu 😁 moja ciotka też zapomniała tylko że ona dowiedziała się jak pojechała do kościoła bo zamiast o 7.30 wyjechać bona 8 to wyjechała 6.30 😁 🤪
moje maleństwo też już nie śpi 😆 podskakuje w brzuszku ale to dobrze 😁 mamusia to lubi 😁 a któraś z Was dostała zalecenie od lekarza liczenie ruchów maleństw? ja na pewno za tydzień dostane bo do lekarza idę, teraz w środę na USG ale do innej przychodni 😉
no i cóż idę herbatkę zrobić i jakieś kanapki bo głodna 🤪 😁

• Mamusia
jest 7 a mi juz sie nudzi 🤪 😁
posprzatalam i chyba zaraz zaczne robic bigos bo straszna mam ochote 😁
dzis tez wlasnie mam zamiar wyprac kombinezonik dla malego i czapeczke i ciuszki na wyjscie bo popoludniu prawdopodobnie bede miec torbe i chyba zaczne pakowac 😜

• Mamusia
Hej z rana.

Ja o 7 tez juz bylam wyspana...chociaz wstawalam 2 razy siusu jeszcze w nocy.
Wy tez wstajecie w nocy?

Co do torby to tez zacze pakowac w nastepym tygodniu.Lepiej dmuchać na zimne,bo roznie to bywa.

A co do ruchow malenstwa to jeszcze nie mialam takiego zalecenia,ale chyba juz jednak lekarz cos mi na ten temat powie na wizycie.

Malutka szalala w nocy i jak sie obudziłam,teraz spokojniej 😉

Milego dzionka 😉)) 🙂

• Mamusia
Cześć.
Oj mamuśki jeszcze się zdążycie przyzwyczaić do tej zmiany czasu 😉
Daguza, ja wstaje w nocy bo mała woła z nocnika i po tym przy okazji ja też idę siusiu.
Dziś strasznie mi się nic nie chce, ale chyba nie dam rady złapać lenia bo niestety mam już plany na dziś 😞
Zgadzam się z wami że czasem nie da rady dogadać się ze swoim facetem i też trzeba trochę na niego pokrzyczeć, ja np wczoraj się na swojego wydarłam bo mówiłam coś do niego - 3 razy się powtarzałam a on nic bo nie słuchał 😮

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂
ja też wyspana - to miłe. Na szczęście nie muszę wstawać w nocy (pęcherz daje radę 🙂 )

Mój ranek dziś cudowny - 38 urodziny 🤪 super prezent od dzieciaków (czepka na zimę - dodam, że różowa (ale śliczna)) i od męża ( pierścionek) 🙂 Uwielbiam mieć urodziny!!!

• Mamusia
Ais2 napisał(a):
Hej dziewczyny 🙂
ja też wyspana - to miłe. Na szczęście nie muszę wstawać w nocy (pęcherz daje radę 🙂 )

Mój ranek dziś cudowny - 38 urodziny 🤪 super prezent od dzieciaków (czepka na zimę - dodam, że różowa (ale śliczna)) i od męża ( pierścionek) 🙂 Uwielbiam mieć urodziny!!!

Wszystkiego Najlepszego!!! 🙂 i duzo zdrowka 😉))

• Mamusia
Ais2 napisał(a):
Hej dziewczyny 🙂

wszystkiego Najlepszego kochana!!! zdrowia dla Ciebie i dzidzi!!! ja tez wstaje w nocy siusiu tak ze 2 lub 3 razy
zaczełam juz prac ciuszki znaczy narazie te na wyjscie dla malego, jeszcze pare rzeczy mi zostaly piore w rekach bo w sumie nie sa brudne byly prane jak je dostalam ale od lezenia w szafie troszke sie zakurzyly 🙂
moj wrocil juz z pracy bo goraczki dostal i nie mial sil pracowac. z chorym facetem to jak z dzieckiem 😁

• Mamusia
tinka tak to juz jest, moj o walentynkach tez nie pamieta o dniu kobiet zazwyczaj mu moj tata przypomina bo kupuje mojej mamie i mi kwiatka to wtedy sie ocknie ale o urodzinach pamietal zawsze moze nie zawsze cos dostawalam bo chodzilo o kase ale zyczenia dostawalam i dla mnie tyle sie liczylo. chodz na te urodziny dostalam bukiet roz 🤪 i bylo megggga zdziwienie bo kasy wtedy nie mielismy 🤪 🤪 😁