Skocz do zawartości

Lutoweczki 2013 | Forum o ciąży

innicone

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
haha Basiu Ty to zawsze znajdziesz coś fajnego 🙂

Zelazna nie przejmuj się lubym. Mój też wołami musi być zaciągany do roboty w domu. Można rzec,że to ja noszę portki w naszym domu. U nas też lipa lokalowo bo mieliśmy odbierać klucze po nowym roku do nowego mieszkania a tymczasem deweloper ma opóźnienie i coś mi się wydaje,że na wakacje dopiero się wprowadzimy tam 😞 a tymczasem w mojej kawalerskiej kawalerce będziemy się gnieździć ale tak też sobie myślę,że przez pierwsze miesiące i tak się z dzieckiem w jednym pokoju urzęduje więc luz 🙂 uszy do góry a po rozwiązaniu obie ruszymy do roboty z młotkiem i wałkiem do malowania 😁

• Mamusia
Dzięki Bulek 🙂 Jak już mnie zwolnią z posterunku na kanapie to oby mi zapał do roboty nie zmalał 😁
W ogóle jedna z marcówek ma już malucha na zewnątrz 🙂 Niestety wcześniej wyciągnięty, bo miał w środku kłopoty, ale jest zdrowy i bezpiecznie sobie będzie rósł teraz 🙂

• Mamusia
Haha no po taaaaakim lenistwie może być różnie z kondycją 🙂 ale damy radę! bo kto jak nie my 😘

Jeśli chodzi o marcóweczkę to się pośpieszyło dziecię.... Który to tydzień? Mam nadzieję,że maleństwu nic już nie grozi.

• Mamusia
będzie dobrze laseczki 🙂 remoncik jako wsparcie odchudzające 😉 maluszki już trochę samodzielniejsze będą i na pewno zainteresowanie wzbudzi to co się dookoła będzie działo 😉 a wy spójrzcie na to z tej strony, że trochę więcej będziecie miały do gadania 🙂 bo już nie z brzuszkiem i wiele też same zrobić po swojemu będzie mogły ... ja tam zawsze lubiłam swoje grosze w remonty wrzucić 🙂

u lalala ... nie dobrze z tą marcóweczką 🤨 oby Maluszkowi pomogli to najważniejsze 🙂

• Mamusia
Płucka miał już pobudzone do rozwoju, tylko jest malutki, a termin miała taki jak ja, więc maluch prawie 34 tygodnie był w środku. Jest zdrowy, tylko maleńki, ale bezpieczniejszy teraz 🙂

Ja się właśnie o kondycję martwię 😁 Mam nadzieję, że uda mi się ją trochę podreperować chociaż z tydzień po następnej wizycie, czyli odstawianiu Fenka. Mam zamiar równo ze skończonym 37 tygodniem rozpocząć działania usprawniające mnie, czyli się zacząć ruszać, bo już nie będę się tak o młodego bała 🙃 Liczę, że pozwoli matce się trochę pozbierać przed wyjściem, żeby miała siły ćwiczyć w pierwszej fazie porodu, a nie była takim flakiem z kanapy prosto 😁

• Mamusia
Dokładnie Basiu! Ja to talentu do gotowania jak już mówiłam nie mam ale za to istny Bob budowniczy ze mnie i nie ma mowy o remoncie bez mojego aktywnego udziału 😁 😁 😁

Zelazna chyba na siłowni zamierzasz rodzić 🙃 🙃

A ja mimo,że 38 tydzień skończony boję się ruszać bo nie chcę jeszcze się rozstawać z brzuszkiem 🙃 🙃 🙃

A tak wogóle to szczęściary z nas,że żyjemy w takich czasach,że te nasze maluszki można ratować nawet jak tak wcześnie się urodzą.

• Mamusia
Zelazna jeszcze tylko chwilka Ci została 🙂 zleci jak z bicza strzelił te 4 tygodnie 😉 tylko zbyt mocno się nie nastawiaj na te gimnastyki jak Twój mały mężczyzna zacznie fikać w brzuszku - przynajmniej tak jak mój - to odechce Ci się gimnastyki i będziesz tęsknić za chwilą spokoju 😉 a na porodówce zawsze można na piłce podziałać, po schodach pochodzić albo już w domku z mężem podnieść poziom oksytocyny 😉 i raz dwa Krasnalek się urodzi 🙂

Bulek ja w maju miałam remont łazienki i wc i cholera mnie strzelała jak mój brat z mężem wszystko robili a moje jedyne zadanie to gotowanie obiadów i rajd na mopie 😠 i ja lubię pomajsterkować i co nieco po swojemu zadziałać 😉

na całe szczęście, że tak szybko się technologie rozwijają i z dnia na dzień coraz większe środki i możliwości są do dyspozycji dla ratowania życia na prawie każdym etapie życia 🙂 dobrze, że przyszło nam żyć w takich czasach 🙂

• Mamusia
Basidrak z mężem to już ustalone 😁 14 lutego będzie na 100% skończony 37 tydzień, nawet według jednego USG które powiedziało, że maluch ma 3 dni mniej niż wszystkie pozostałe USG wcześniej i później 😜 Więc te walentynki będziemy obchodzić na pewno, nawet jeśli miałabym zacząć po nich rodzić 🤪
Co do remontów to też zawsze jestem aktywna, sama skręcam szafki i wbijam kołki jak mąż już wywierci dziury w ścianach, uwielbiam to 😁

• Mamusia
bry 🙂

nie rodzę: do 24 nie mogę przecież 😉 aczkolwiek Hania bardzo się uspokoiła i nie wiem jak to mam odczytywać 😁 😁 co do oczyszczania: miałam to w zeszłym tygodniu ale sądziłam że to po chlebie na zakwasie własnej roboty.. 😮
i widzę, że same Zosie Samosie remontowe tutaj 😁 😁 takie czasy, że kobieta "wszech-umiejąca" jest 😁 😁 😁 ja swoje mieszkanie też wykańczałam sama: łącznie z układaniem kafelek, paneli i struktur na ściany 😉) teraz chodzi za mną łazienka ale mam kategoryczny zakaz poparty groźbami więc poczekam jednak grzecznie do lata 😉

Kasia: jak już złapałaś infekcję to polecam Ci podmyjki Vagosanem,dostępny w aptece za grosze a działa cuda. No i to ziółka, więc dziecku nie zaszkodzi..

jak ja bym chciała podnieść sobie poziom oksytocyny tak razem, z mężem.. hieh.. ☺️ ☺️ ☺️

Madzia: może teściowa się boi, że potem na wyjścia Ci się zbierze a ją w dziecko wrobicie i dlatego każe Ci teraz korzystać? 😁 😁 😁

i pochwalę się: mam dwa malutkie, siniutkie rozstępki 😎 😎 😎

co do ubranek..Mój jak mu pokazałam z kilka tygodni temu pierwsze zakupione dla Hanki ubranka, świeżo wyprane, takie wyciągnięte z pralki a On: o Jesoooo.. za małe kupiłaś !!!!!!! 🤪 🤪 🤪 ( a to rozmiar 62 był..) odzwyczaił się od takiego "drobiazgu" 😁 😁

a tak czekamy która kolejna, a jak zaczniemy rodzić, to pewnie hurtem 😁 😁

i Sonki dzisiaj nie było... 😮 🥴

• Mamusia
a weźcie z tym podnoszeniem oksytocyny, ja tu próbuję nie myśleć o takich oksytocynach wysokich bo to jeszcze wypadałoby dociągnąć do 38 tygodnia... a że nie wiem jak tam moja szyjka czy w porządku czy nie - bo tu to nie badają tego - i w ogóle raczej się boję wywołać poród teraz to o tych sprawach staram się nie myśleć a tu te najpierw milką kuszą a teraz wysoką oksytocyną.... choć tutaj położna mówi że można,... ale tutaj wszystko można...

ja już ledwo co wytrzymuję bez drzemki ale wole nie spać w dzień i znów mieć taką cudną wyspaną noc.

a co do remontów to ja jako budowlaniec bardzo je lubię, choć puki co w wynajmowanych mieszkaniach olewamy remonty bo to nie nasze to co bedziemy.... ale któregoś pięknego dnia wprowadzimy się na swoje to będziemy ostro działać 🙂

fajne to, nie? tutaj takich pełno ale drooooogie że ho ho a w Pl widziałam takie troche podobne do zwykłych łóżeczek ale tak rozkładane. myślałam o tym ale to tylko na góra 3 miesiące pewnie bo bejbe wyrośnie i sobie darowaliśmy.... ale + za pomysł!

ale jesteście wstrętne z tą oksytocyną..... 🤨

• Mamusia
Smarkata, moja koleżanka takie cudo ma i bardzo sobie chwali, ale niestety po 3 miesiącach już zaczyna być za małe właśnie i szukają czegoś większego. Mi też sie podobało, ale wlaśnie dlatego zrezygnowałam, bo bez sensu płacić teraz i za 3 miesiące znowu. Ale fajne, bo w nocy nie trzeba wstawać na karmienie 🙂 A z tą oksytocyną to ja jeszcze mam prawie miesiąc czekaniaaaaaaa a już 7 tygodni posuchy! Masakra!! 😁

• Mamusia
A mi się nie otwiera ten link 😞 co to za cudo??? też chcę zobaczyć 😞

U mnie posucha od końca października i teraz teoretycznie by można 😁 to mój się boi,że w główkę uderzy 😠 😠 no żesz ......!!! A potem znowu będzie lipa bo po porodzie to nie wolno.
A dalej potem to ja się chyba będę bała odważyć...

Narobiły kurde bele smaku tą oxytocyną!!

• Mamusia
Mi też się nie chce otworzyć 🤢
A z tą oksytocyną, to czy ja wiem czy to tak działa....moja siostra jak już się zbliżała do terminu, to codziennie jej sobie dostarczała, a i tak przenosiła 4 dni i tak naprawdę nie wiadomo ile by jeszcze nosiła, gdyby nie fakt, że rodziła w prywatnej klinice i kazali jej przyjechać tego dnia na wywołanie...a ostatecznie zrobili cesarkę... 😉
No ale może nie na każdego to działa...myślę, że warto próbować 😁

• Mamusia
Ja jak nie urodze do walentynek to w walentynki tak zaszaleje zeby urodzic hehe aczkolwiek wolalabym urodzic na poczatku lutego...chodzi za mna 4 bo wtedy zaczelismy byc ze soba...w sumie w lutym mamy jeszcze 21 kiedy to sie zareczylismy...zobaczymy co los przyniesie.

Narazie pomimo fennoterolu mam wiecej skurczy nie wiem czemu:/ wiec zmykam do lozka pobawie sie z moimi malymi stopami co mam w brzuchu... 🙂 Fajne takie zaczepianie Aluni jest strasznie mnie bawi ta jazda na rowerze mojej Kluseczki 🙂

Aaaaa nie pochwalilam sie wam ze torba stoi gotowa praktycznie wiec teraz moge byc spokojna i pewnie przez jakis czas nie urodze 😉

• Mamusia
i mi się ten link nie otwiera 🥴 ale coś mi się wydaje, że to chyba o takie cudo chodzi 🙂

jak dobrze kojarzę podobną opcję ma kołyska Coneco Simply City ... sama chciałam ją kupić, ale sprzedawca z ogłoszenia bezczelnie się na mnie wypiął i odpuściłam 🙂 coś mi świta, że Inka chyba w taką się zaopatrzyła 🙂

a z tą oksytocyną to same wiecie Smarkata nam tu relacje zdaje, że tam u niej wszystko pro natura 😉 jakby nie patrzeć próbować trzeba w zgodzie z naturą żyć

Dzikuska brawo za spryt i tempo spakowania torby 🙂

• Mamusia
AAAA!!! że taka dostawka 🙂 a nie możnaby sobie zrobić większej? u stolarza co by przerobił standaredowe drewniane łóżeczko?
A jak chcecie żeby spały wasze dziatki? Z Wami czy od razu do swojego wyrka niech się przyzwyczaja??

Dzikuska brawo 🙂 teraz możesz odetchnąć z ulgą-jak już masz wszystko gotowe to nie będzie prędko porodu 😁 😁 😁

• Mamusia
Fajne to cudo, ale myślę, że jakby maleństwo się tak przyzwyczaiło do spania z mamą w łóżku, to później ciężko nauczyć je osobno... 🤔
Dzikuska, też bym chciała urodzić w pierwszym tygodniu lutego, ale póki co, to nawet nie zauważyłam, żeby mi się brzuch opuścił... ☺️

• Mamusia
Bulek napisał(a):
AAAA!!! że taka dostawka 🙂 a nie możnaby sobie zrobić większej? u stolarza co by przerobił standaredowe drewniane łóżeczko?
A jak chcecie żeby spały wasze dziatki? Z Wami czy od razu do swojego wyrka niech się przyzwyczaja??

Dzikuska brawo 🙂 teraz możesz odetchnąć z ulgą-jak już masz wszystko gotowe to nie będzie prędko porodu 😁 😁 😁

już ja widzę jak ty do stolarza takie cudo byś dała ... sama pewnie byś zakombinowała i coś zmajstrowała 😉

u mnie Gregor nastawia się, że łóżeczko stanie u nas w sypialni i tam będzie Dziubasek spał 🙂 a co z tego wyjdzie to czas pokaże 😉

• Mamusia
co do spania kruszynki to ja jestem za spaniem w łóżeczku coby późnej nie oduczać bo potem to latami można oduczać dziecko spania z rodzicami- ja jestem tego przykładem jako najmłodsza jeszcze jak miałam 6 lat przychodziłam do sypialni rodziców stałam i patrzyłam na nich aż mama nie powiedziała "no to wskakuj Honoratko" a ja do niej "skoro mama tak bardzo prosi..." taka byłam cwana! ale ja mam wytłumaczenie bo wtedy miałam mocne migreny gdy byłam mała i u rodziców w łóżku zawsze mniej bolało... 😮 z tego co pamiętam;p

w każdym razie ja mam łóżeczko na górze w sypialni drewniane dla małej a na dole takie turystyczne kupiłam z podwieszanym poziomem, bo takie łóżeczko zawsze sie przyda a nie chce żeby mała przyzwyczaiła się do spania w różnych miejscach typu wózek w domu, nosidełka czy leżaczki, niech śpi wygodnie w łóżeczku.

jak tak dalej o tej oksytocynie gadać będziecie to posłucham się moich pro natura położnych bo przecież wszystko można w ciąży a potem będę was winić jak się w kolejkę wtrynię z rodzeniem!!!

• Mamusia
Basidrak napisał(a):
Bulek napisał(a):

już ja widzę jak ty do stolarza takie cudo byś dała ... sama pewnie byś zakombinowała i coś zmajstrowała 😉

u mnie Gregor nastawia się, że łóżeczko stanie u nas w sypialni i tam będzie Dziubasek spał 🙂 a co z tego wyjdzie to czas pokaże 😉

hAHA Masz rację Basiu. Ja to bym dzwoniła do mojego taty bo on umie wszystko 😁 Chociaż on nie bardzo jest zadowolony z tego,że ja ciągle wymyślam jakieś pierdoły do robienia 🙂 ale co mam począć-sama wszystkiego nie dam rady zrobić 🙃

A Twój Grzegorz odważny 🙂 nie wie jeszcze co go czeka z juniorem w nocy w jednym pokoju 😁