Skocz do zawartości

Witam | Forum o ciąży

Agateczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja też się cieszę że to marzec będzie. Bo tak planowaliśmy. Już jakiś czas planowaliśmy poczęcie na czerwiec. Z dwóch powodów - moja praca to po pierwsze. Śpiewam w kapeli na weselach. I w kwietniu chciała bym normalnie zacząć sezon i wrócić na chałturki. To moje jedyne źródło dochodu po za świadczeniami jakie dostaje na Polę z mopru. Z pracy na etat musiałam niestety zrezygnować by opiekować się Polą.Mąż pracuje w tygodniu a ja w weekendy i tak jest bardzo dobrze. A po drugie zależało mi żeby początek ciąży przypadł na okres kiedy są świeże owoce i warzywa. Żeby się nimi sycić do woli i dać maliźnie dużo witamin i składników odżywczych. A dzidziulki podrosną kapkę i będzie zaraz kwieć maj czerwiec wakacje, wrzesień - tyle miesięcy na świeżym powietrzu. Super.
Dziś dziewczynki chyba pierwszy raz zaczęło do mnie docierać że JESTEM W CIĄŻY!!! Że to się dzieje naprawdę! Zaczynam się już cieszyć.
No i oczywiście ok 14 jadę na weselicho. I tylko jeden ból mam... Nie będę mogła się zimnego piwka z kochana kapelą napić...

Przeżyjesz brak piwka na rzecz szklanki wody 😉 To fajna sprawa, że śpiewasz na weselach 🙂 Można chyba się dobrze przy tym bawić i zarobić co nieco.
Do mnie jakoś powoli dociera obecność brzuszkowego lokatora. Nie mam żadnych dolegliwości poza zawrotami głowy, ale może na mdłości jeszcze za wcześnie. W poprzedniej ciąży męczyły mnie mdłości, a teraz nic. Zwariuję do czasu tego usg...

• Mamusia
Nie wariuj, zaczekaj cierpliwie. Ja pójdę w środę na USG i zobaczę pęcherzyk, ewentualnie bijące serduszko i malutką fasolkę. A ty już zobaczysz konkretną fasolkę i będzie na co popatrzeć. Mam nadzieje że gin da mi zdjęcie na pamiątkę. Ja w pierwszej ciąży praktycznie nie miałam żadnych dolegliwości. A teraz wszystkie jakie są mnie dotyczą.

znalazłam na wydruku z poprzedniej ciąży, że 6 tydzień norma 158-31795, 7 tydzień 3697-163563. Duże widełki. Madziu, a wg Ciebie który powinien być tydzień? Wydaje się być ok takie BHCG.
Ja w 6 tyg miałam wtedy 1551.

• Mamusia
madzia, widze ze u Was podobna roznica wieku miedzy maluchami bedzie co u nas 🙂))
a pierwsza ciaza u nas tez zakonczyla sie niestety w 14tym tygodniu- z nieznanych przyczyn
ale wierze ze teraz bedzie dobrze, czego wszystkim Wam zyczea najwieksze kciukasy dla armiatki ale to zeby dolow nie miala, bo z dzidzisuem bedzie wszytko okej na pewno!! 🙂 😘

• Mamusia
Witamy nową koleżankę.
A u mnie lekka masakra. Zapalenie krtani, oskrzeli i spojówek. Nie mówię, nie widzę. Wczoraj tak mnie wzieło. Albo alergia, albo infekcja... A wiadomo infekcja na tym etapie ciąży to nic dobrego. Lecę zaraz do lekarza, wypłaczę się mojej pani doktor, może zlituje się i powie, że to nic...

Hej solenizantka! Witaj w gronie marcóweczek 🙂))
Armiatka, proszę dbać o zdrowie. Może po śpiewaniu Cię gardło wzięło? Polecam płukanie gardła sodą 🙂 Trzymajcie się ciepło Babeczki 🙂

u mnie wszystko ok. Ale 2 dni temu miałam straszne bóle głowy. A masz Madziu mdłości? Jakieś ciążowe dolegliwości, a może zachcianki? A solenizantka jak tam u Ciebie? Bo u Armiatki chyba sporo różnych dolegliwości ciężarówkowych.

• Mamusia
moge zajrzec do Was bo maluszek moj juz spi 🙂
u mnie narazie bol glowy i wieczorne mdlosci, a do tego lekkie plamienia.... czyli dokladna powtorka z poprzedniej ciazy.... 🤔 za to nie bola piersi, nie boli brzuch i nie ma metalicznego posmaku w ustach, tak dla odmiany 🙂

• Mamusia
Hej,

Dzisiaj moje kontrolne usg 🙂. Dam znać wieczorem. Robiłam kolejne hcg i pięknie rośnie.

Solenizatka ja też miałam plamienia, dlatego teraz jestem pod kontrolą od początku. Nie brałaś w poprzedniej ciąży hormonów, to powinno pomóc.

I też jestem ciekawa jak wyobrażasz sobie pogodzenie dwóch takich maleństw, jesteśmy w podobnej sytuacji.

• Mamusia
madzia_m3 napisał(a):
Hej,

Dzisiaj moje kontrolne usg 🙂. Dam znać wieczorem. Robiłam kolejne hcg i pięknie rośnie.

Solenizatka ja też miałam plamienia, dlatego teraz jestem pod kontrolą od początku. Nie brałaś w poprzedniej ciąży hormonów, to powinno pomóc.

I też jestem ciekawa jak wyobrażasz sobie pogodzenie dwóch takich maleństw, jesteśmy w podobnej sytuacji.

bralam duphaston, ale teraz i tak nie moge go wziac bo karmie piersia... ale u mnie te plamienia byly z szyjki wiec nie wiem czy ten duphaston to potrzebny byl... no nic, pojde w przszlym tygo do mojej gin ti zobaczymy co powie.
a co do 2 malenstw to mysle ze zawsze z drugim dzieckiem jest tak, ze musisz ten czas dzielic, a czym wieksze dziecko tym wieksze ma potrzeby i problemy. potem bunt dwilatka i takie tam 😉 bedzie dobrze 🙂
dziewczyny powodzenia na usg!! 🙂)

Dziewczyny, dawajcie znać jak po usg-ach. Ja nie mogę się doczekać swojego. Ale to jeszcze 2 tygodnie. A co do radzenia sobie z dwójką, to wszystkie sobie damy świetnie radę. Pewnie trzeba będzie jakoś przeżyć pierwszy miesiąc 😉 a potem będziemy mistrzyniami "obsługi" dwójeczki 🙂
madziu, widzę, że Ty masz też termin podobny jak ja i armiatka. Fajnie 🙂