Skocz do zawartości

Witajcie | Forum o ciąży

dorcia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Zostałam właśnie zaskoczona telefonem od kuzynki. Zostałam poproszona o rozmowę i uświadomienie jej dwóch córek na tematy kobiece, oraz relacje damsko-męskie, gdyż obie pannice 12i 13 lat nie chcą na te tematy rozmawiać z mamą..... " Chcemy ciotkę bo ona fajna 🙂" o to wytłumaczenie 🙂 Tak więc jutro ciężka przeprawa przede mną 🙂
Może jakieś sugestie propozycje mi dacie? 🙂

• Mamusia
Ja tam sie zaparłam i wmówiłam sobie że nie boli 😉 mimo że po naturalnym leżałam 24 godziny (młody anestezjolog źle się wkuł z znieczuleniem) to mogę powiedzieć że dobrze było mimo że leżałam małego cały czas przy sobie miałam.
Teraz też chce naturalnie i śmieje się że będę próbowała bez znieczulenia żeby mieć porównanie 🙂

• Mamusia
atomota napisał(a):
Hancia korzystałaś ze znieczulenia?

Tak ale raczej nic to nie dało bo babranina anestezjologa strasznie się przeciągała zaczął się wkłuwać jak miałam 4cm rozwarcia a skończył przy 9cm, źle się wkłuł coś tam się działo, ja zasłabłam, mdlałam, plecy całe sine, gorzej to mnie potem te plecy przez 3 miesiące bolały niż krocze i pipulka 🙂

• Mamusia
a Ty Agatka obraziłaś się na nas? 😜

Ja po wizycie. Hanka waży 970g, wszystko super. Seruszko puka jak trzeba, nerki, pęcherz, kręgosłup itd. w porządku. Oczywiście nie zdziwiłam się, jak mała na USG zaczęła ziewać, chyba mały śpioszek nam rośni 🙂

• Mamusia
Madera29 napisał(a):
Ja po wizycie. Hanka waży 970g, wszystko super. Seruszko puka jak trzeba, nerki, pęcherz, kręgosłup itd. w porządku. Oczywiście nie zdziwiłam się, jak mała na USG zaczęła ziewać, chyba mały śpioszek nam rośni 🙂

super. fajnie jak wszystko w porządku. już nie mała z niej dziewczyna 😉

• Mamusia
Mam nadzieje,ze Moja tez bedzie prawidłowej wagi i ze wszystko będzie ok. 🙂 juz w sobote się dowiem .
No co Ty Kochana na Was ? Nawet by mi to nigdy przez mysl nie przeszło 🙂
Po proatu dzisiaj byłam na cmentarzu u wszystkich Babciów i w odwiedzinach u dziadka 🙂 a pozniej na jedzonku z K. i po sklepach więc ciszaaa 🙂:*

• Mamusia
Dla dziewczynki wcale nie jest łatwiej, bo u mnie jest wojna.
Już opcja Tosia odpadła bo T. mruczy. Teraz krąży mi po głowie Anielka i Małgosia, ale T. jeszcze tego nie strawil, albo celowo mnie przytrzymuje żeby się droczyć 😠

A Tymon dla chłopca jest super, bardzo mi się podoba. Gdybym miała chłopca nie miała bym problemu z imieniem - Antoś i basta 😁

Wczoraj mnie nie było bo byłam z Helcią u dziadków i w pracy, gdzie planowałam dać tylko zwolnienie a zeszło mi na plotach 4 godziny 🙂

Karolina wózek to bardzo udany zakup, fajny kolor - lubię uniwersalne.
Super że Hania zdrowo rośnie to dodaje skrzydeł co nie?

Syla a Ty biedactwo się nie zadręczaj, teraz medycyna jest tak do przodu że musisz wierzyć że wszystko będzie ok. Nawet jak synuś urodzi się mniejszy, to z pewnością szybciutko nadrobi 🙂

Gawinka pytałaś o opinie PN czy CC. Zdecydowanie PN, ja po dwóch godzinach od porodu szłam już samodzielnie pod prysznic. A Helcia od samego początku była przy mnie, tak się nią cieszyłam że pierwszą dobę miałam u siebie w łóżku. Pielęgniarki śmiały się że już ją rozpieszczam 😁 Ale chciałam po prostu słyszeć każdy jej oddech.

• Mamusia
Od wczoraj biorę te nowe witaminy Pharmaton Matturelle, skład mają zajeb...., ale mdli mnie pierwszą godzinę po jej wzięciu 😞

Przyszła paczka z koszulą i biustonoszem. Jest śliczny, także serdecznie polecam (usztywniany więc raczej na mniejszy biust), ale jak któraś chce się też skusić to nie mam nic przeciwko 🙂

• Mamusia
No dokopałam się gdzieś pod gruzami do linku z wózkiem 🙂 b.ładny i ładny kolor szkoda, że w moim symbio jest tak mały w PL wybór kolorów ;/ wszyscy chcą czerwony a Ja nie mam wyjścia ;/
Ja mam po Teściu Moim pas taki pooperacyjny więc będę go nosiła jak nic nie da to kupię wtedy te seksowne majtole :P