Skocz do zawartości

Witajcie | Forum o ciąży

dorcia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Gawinka napisał(a):
adriana886 napisał(a):
atomota napisał(a):
Ilona miałaś siłę na dwugodzinny spacer? Ja wysiadam po godzinie

Aniu muszę trenować, aby potem z wózkiem szaleć na spacerach 🙂.

Aniu mieszkasz z teściami?

szkoda mi tej mojej koleżanki bo miała termin jak My a tu taka niespodzianka w lutym i pol roku zwolnienia ;/

Ja bardzo lubię sushi i sama robię z awokado. Mniam... aż mi ślinka pociekła.
my się tak nie nastawiajmy na rok, bo jeszcze nic nie wiadomo :| i też będziemy mieli zonka.

Zrobilam z wlasnie z awocado, ogrokiem swiezym i brzoskwinia, no i losos rzecz jasna.

Jecie surowe mięso i ryby w ciąży ? hmm z tego co czytałam to sery pleśniaki i surowizna - łączni z wędzonym łososiem nie jest wskazana w ciąży w związku z toksoplazmozą .
hmm

Ja w zyciu nie wzielam surowizny do ust, nwet tatar nie wchodzi w gre.Taki niejadek ze mnie 😁 za to moj maz T uwielbia.
A co do sera plesniowego to dzis w TV mowili ze te sa robione z mleka pasteryzowanego 🤔 wiec nie sa szkodliwe w czasie ciazy- ale zadnych serow tez nie jem od urodzenia,nie lubie i juz 😜 😜 😜

• Mamusia
Hejo, brzuchy! 😜
Mała w ciągu miesiąca przytyła 800g, dostałam kartę ruchów płodu i mam zaznaczać 🙂 poza tym wszystko w porządku 🙂
Co do surowizny- nie tykam nic, w ogóle nie jem mięs prócz kurczaka i ryby, ale chłopu tatara ostatnio do piwka i meczu robiłam 😆

Ilonka, TY ZARAZ RODZISZ! Mnie samą przeraża Twój suwak nad awatarem 😁

• Mamusia
Aloha 😆
Nocka cudowna, spalam ciagiem do 5,pozniej mala w ciagu 10 min 2 razy zawolala mnie do siebie bo pic jej sie chcialo 🤢 Jak sie drugie urodzi to juz calkiem zapomne o przepsanej nocy 😁
Ejjj Kwietnioweczki, jeszcze chwila i wszystkie zaczniemy sie rozpakowywac 😁
pora na sprzatanie, a pozniej mycie i smarownie brzucha 😜

• Mamusia
Tak dla przypomnienia 🙂 Brakuje z dziewczyn udzielających się tylko Gawinki 🙂

1# Adriana886 (Adriana) - 25.03 / 08.04 Tymoteusz/Łukasz
2# atomota (Ilona) - 2.04- ?
3# Gunia (Agnieszka)- 05.04 Antoś/ Anielka
4# Mada2409 (Magda)- 12.04/11.04 Łucja/Xawier
5# Pidi (Kasia)-15.04 Rafał
6# Hancia (Ania)-15.04/20.04 Liliana/Antek
7# Klk1509 (Agata) -15.04 Larisa
8# Syla1988 (Sylwia) - 21.04 Tymon
9# Madera29 (Karolina)-25.04 Hanna

• Mamusia
No to ładnie rośnie malutka 🙂))
Ja wczoraj odebrałam Mamę i mam pełną walizę wszystkiego 😁 dużo czapków ciuszków zabawek i co najbardziej mnie cieszy,ze sa drewniane żadne plastiki,które niektóre mamy puszczają dziecią na full :/ . Dostałam kosmetyki i butelki normalnie czuje się jakbym otworzyła kufer skarbów hi hi 🙃
Dostałam owieczkę,która gra sobie i puszczałam wczoraj małej, żeby przestała się tak po nocach wypychać 🙂 to ta zamiast spać densowała sobie po całym brzuchu a chwilami czułam jakby chciała złapać tą owce bo przemieszczałam ją i tam gdzie grała zaczynała się bardziej wiercić 🙂 a teraz juz sobie przy niej zasneła . Oglądałam własnie z Kubą dzień dobry tvn ... i wiecie co pierdolą ? że mam / mamy juz dziecku mówić, że pieniądze trzeba odkładać, oszczędzać hahahahha !!!
Uwielbiam Moja Siostre nawet takie coś pyszne mi kupiła i spakowała 🙂 nie wiem co to jest ani jak to opisać ale jest bomba 😁 http://www.indykpol.pl/files/photo/big_124/211/098/0_03/59212175.jpg coś takiego ale inaczej wygląda nie ma takich dużych kawałkow 🙂 a jest mega bajkaaaa zawsze jak jestem u niej to wpierdzielam na kilogramy 😁

• Mamusia
Agata sałatka??

No to dobry kufer skarbów dostałaś 😉

co do oszczędzania to Bartek ma swoją skarbonkę i ciuła tam drobne jak dostanie a to złotówkę a 2zł czy nawet papierki już tam są. Obiecaliśmy mu że jak dozbiera do pełna otworzymy i pójdziemy kupić dowolną zabawkę. Tylko się zastanawiam teraz co to za zabawka będzie jeśli nazbiera pokaźną sumkę 🙂

• Mamusia
Ciebie Karola przeraża Ilona ? zobacz co ma nad głową Ada :P
Tak się zastanawiam czego jeszcze mi brakuje i nie wiem :/ z ciuszków to na pewno nic ale z rzecy kosmetyków mam pustkę 😮 . Na pewno przydałaby mi się kolejna komoda żeby te ciuszki kolejne gdzies pomieścić ale schowam w szafie najwyżej nie będę miała wszystkiego pod ręką ...
Aniu jeszcze jest olennka ... ale jej nie widac na żadnych zdj. ani nic wiec nie wiem czy trzyma się regulaminu 😜

• Mamusia
Hancia napisał(a):
Kasiu- Gawinko poprosimy o termin imię i zdjęcie profilowe 🙂

Co do olennki jak się ujawni to się dopisze 😜 wiem wredna jestem

Żadna tam wredna 🙂 ciągle jest mówione jakie obowiązki trzeba spełniać hehhehhe 😁
1. zdj. profilowe .
2. zdj. brzuszka .
3. udzielanie się na forum .
4. coś się znajdzie hehhe 😁

• Mamusia
A mi z 7 niebem hehe 😁 . Wiecie ? chyba odpadam :P . Dostał śniadanie, kot dostał w dupe więc można dalej spokojnie kimaććć 😁
Idę pospać tak do hm ... 12 a pozniej sprzątanie, obiad, kąoiel, wyniki 🥴 i może pojadę do Mamy 🙂

• Mamusia
Hahhahaha narazie jeszcze nie mam :P w marcu jade na zakupy dla siebie 🙂 bo jakbym miała isć do szpitala to nie mam nic takiego 🙂 wszystko muszę kupić aż się zgubiła co tak naprawdę he 🙂
Może i wszystko ale czuje jakby mi czegoś brakowało 😮
No jestem leń a co mam robić 😁 śpie póki mogę a potem będę zombi i nie będę dawała Wam spokoju po nocach :P http://www.humanevents.com/wp-content/uploads/2012/10/zombies-620x412.jpg hehhe