Skocz do zawartości

Witajcie | Forum o ciąży

dorcia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziś wyraźnie poczułam ten "efekt cipkowy" o jakim pisałyście, dziwne uczucie... 😮
A i już dawno miałam się z Wami tym podzielić, od jakiegoś czasu zastopowały mi włosy 😮 😮 😮 na nogach... chyba od 2 albo więcej tygodni nie goliłam i nie wiele się zmieniło... nigdy nie miałam jakiegoś mocnego owłosienia, ale bez przesady ! gdzie są moje włosy na nogach ? ! w innych miejscach rosną 😁 może wolniej niż zazwyczaj ale są 🙂
I tak się zastanawiam, czy to kwestia hormonów jakichś czy Mój mi zrobił depilacje laserową którejś nocy... ? 😮 😮 😮 jestem lekko zdezorientowana 🙂

• Mamusia
U mnie też zaobserwowałam te dziwne zjawisko, ponieważ włosy np. pod pachami odrastają mi z 5 szt., a reszta nie wiem gdzie jest- oczywiście nie narzekam 😆
Ale moja czupryna na łbie od września do grudnia w ogóle nie rosła, była ciągle taka sama- miałyście takie coś? Od czego to może zależeć 😮

• Mamusia
hej dziewczyny. u mnie też z owłosieniem jest nienajgorzej. oby tak już zostało. z głową wszystko po staremu. to znaczy z włosami na głowie 😉 co do zakupów allegrowych to ja wczoraj zamówiłam paczuszkę z krainy bobasa. zamówilam parę rzeczy razem i jak przyjdzie to dam znać jak to wygląda z jakością.
dzisiaj znowu slaba noc. bolało mnie podbrzusze. niby brzuch nie twardniał ale jakoś tak lekko ćmiło mnie... wzięłam nospę i jakoś zasnęłam. kurde...oby do piątku. wtedy mam wizytę - oby all było ok. Mały się rusza ale tak jakoś przeraża mnie ten wcześniejszy poród.
ILONA - trzymaj sie!!

czy ktoś wie co z Sylwią?

• Mamusia
Dzień dobry,

Ilona może bedziesz pierwsza? 🙂
Dotrwajmy w komplecie chociaż do 36tc, wtedy można juz się sypać 😉
No chyba że na dłuższym macierzyńskim Wam zależy to jeszcze 3 tygodnie...

Helka pierwszy dzień w przedszkolu, a mnie się dłużą te 3 godziny... jakaś masakra, jak tak mozna przeżywać. Głupia jestem ☺️
Za parę minut jadę po nią 😁

Temat włosów - u mnie chyba bez żadnych zmian, rosną normalnie.

Kupowa już któraś z Was wkłady poporodowe w aptece? Jak wygląda ich cena?
Może na all będzie taniej 😁

A Ada Ty kiedyś pisałaś jak się nazywa ten preparat do kikuta pępkowego, zażuć jeszcze raz nazwę. Będę używać spirytus, ale słyszałam że połozna środowiskowa która jeździ w naszej wsi, wymaga żeby to jej pokazać, także tak czy siak muszę zakupić 🙃

• Mamusia
Gunia to chyba chodzi Ci o octonisept 🙂

Rozpakowałam właśnie paczkę dla dzidziulca od przyjaciela mojego i stwierdzam że oszalał bo kupił zestaw ubranek dla i dla chłopca i dziewczynki co by któreś trafił 🙂 a najwięcej w tym wszystkim rejstopek bo aż 20 par 😉 Dostałam też laktator od niego i koszulę do karmienie z przesłodką krówką 😜

• Mamusia
ps. ciekawe co na to Twój spanikowany Mąż

Kasiu, żałuje że mu powiedziałam, mogłam zrobić to wieczorem, bo pojechał z Teściową do krk i widzę że się przejął :P, ale on tak wszystko przeżywa co tą ciążą związane.
I zero seksu 😁.

Dostałam receptę na scopolan zamiast no spy.

Zatwierdzili juz ta ustawe o wydluzonym macierzynskim???

Z tego co wiem to nie, trwają prace nad projektem ustawy.

Ilona może bedziesz pierwsza?

A kto tam wie, może mnie ktoś wyprzedzi :P. Która chętna?:P
Ja wiem na pewno (tak mnie zapewnił lekarz) że urodzę w marcu i mam nadzieje ze w drugiej połowie 😁.

Kupowa już któraś z Was wkłady poporodowe w aptece?

ja kupowałam belli - cena coś ok 4.5 zł za 10 szt.

• Mamusia
gunia141 napisał(a):
Dzień dobry,

Ilona może bedziesz pierwsza? 🙂
Dotrwajmy w komplecie chociaż do 36tc, wtedy można juz się sypać 😉
No chyba że na dłuższym macierzyńskim Wam zależy to jeszcze 3 tygodnie...

Helka pierwszy dzień w przedszkolu, a mnie się dłużą te 3 godziny... jakaś masakra, jak tak mozna przeżywać. Głupia jestem ☺️
Za parę minut jadę po nią 😁

Temat włosów - u mnie chyba bez żadnych zmian, rosną normalnie.

Kupowa już któraś z Was wkłady poporodowe w aptece? Jak wygląda ich cena?
Może na all będzie taniej 😁

A Ada Ty kiedyś pisałaś jak się nazywa ten preparat do kikuta pępkowego, zażuć jeszcze raz nazwę. Będę używać spirytus, ale słyszałam że połozna środowiskowa która jeździ w naszej wsi, wymaga żeby to jej pokazać, także tak czy siak muszę zakupić 🙃

Gunia specyfik nazywa sie Octenisept

• Mamusia
adriana886 napisał(a):
Madera29 napisał(a):
Adka, gdzie jest jor pikczer w profilu? 🤨

Poszlam sladem niektorych z nas i zablokowalam zdjecia do wgladu tylko dla znajomych, takze zapraszam 😁

Ej Małpy.....wszystkie się poblokujcie:P.

• Mamusia
atomota napisał(a):
adriana886 napisał(a):
Madera29 napisał(a):
Adka, gdzie jest jor pikczer w profilu? 🤨

Poszlam sladem niektorych z nas i zablokowalam zdjecia do wgladu tylko dla znajomych, takze zapraszam 😁

Ej Małpy.....wszystkie się poblokujcie:P.

No popatrz jakie cwane bestie 😜

• Mamusia
Hancia napisał(a):
Aaaaa boli mnie wszystko boli........

Wczoraj miałam sesje depilacyjną i podpisuję się pod szybkością rośnięcia włosach na nogach ale tylko na nogach bo na cipulcu rosną jak dawniej.....

no właśnie 😠 tam gdzie najmniejszy dostęp to bujne a tam gdzie można zgolić raz dwa to ni ma 😠

• Mamusia
Mada2409 napisał(a):
Przeraza mnie mysl o porodzie a z drugiej strony nie moge doczekac sie tej wyjatkowej chwili <3

Mnie też to wszystko przeraża, a z drugiej strony chce mieć wszystko za sobą. 🤢

Swoją drogą, to ja muszę w końcu imię dla Małej wybrać.. 😮

• Mamusia
oleenka napisał(a):
No kurde.. Coś mi się popieprzyło tu..

Mada: Mnie też to wszystko przeraża, a z drugiej strony chce mieć wszystko za sobą. 🤢

Swoją drogą, to ja muszę w końcu imię dla Małej wybrać.. 😮

Amelia, Kornelia, Zuzia 🙂 Liliana (Lilka ) Oliwka
😁 😁

• Mamusia
Hancia napisał(a):
Ja mam blokadę od samego początku 😜

Wrrrr normalnie nie wiem co mam robić ze sobą. Wczoraj troszkę pobaraszkowaliśmy a dzisiaj czuję się jak rozjechana żaba....

Ania Ty jak cos jebniesz to jak lysys grzywka o kant globusa hehe 😁
Ja tez wczoraj pobaraszkowałam 😁 Kuba powiedział, ze jakas ciasniejsza sie zrobilam 😮 U Was tez takie cos zaobserwowali ? :P
W ogole ostatnio czytalam pare innych miesiecy i tylko chyba My jestesmy do siebie takie bezpośrednie 🙂
Co mi jeszcze brakuje ? poza wszystkim dla mnie, kocyka dla malej, fridy chusteczek do pupci ?
Co kupujecie do wozka dla dziecka do gondoli ? jakis kocyk poduszka? spiworek czy co ? 🤢
A tak ogolnie to Aniu mialas czekac do 18 marca z bzykankiem :P