Skocz do zawartości

Witajcie | Forum o ciąży

dorcia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
No właśnie nie miałam nic a nic poza tym,ze studenci sprawdzali twardosc macicy na brzuchu 🙂 tez mnie zdziwilo to bo Anek zawsze mowila,ze zagladaja normalnie a tu nic 😮

Matko Boska biedna Karola :/ Ja bym normalnie ich molestowała juz o cc :/
Moja Larka tez sie ciagle krztusi i ulewa a to wszystko dlatego,ze za lapczywie chce jesc i jakby mogła to pewnie by cycka połknela całego 🙂
Hahah z 2 metrow mowil ok 🤪 🤪
Ja odciagam na noc i z rana no i czasami jak mi za bardzo napuchną i mam tak samo tez jedna mi najbardziej puchnie ( lewa ) ... i sciagalm tak w sumie zalezy nie wiem od czego ale raz sciagne z lewej 30 ml a raz 100ml ...
Dzisiaj Babcia zabrala Larise zebym mogla pospac a mi sie wcale nie chce bo nie dosc ze ladna pogoda to jeszcze tak za nia tesknie ze koniec 🥴

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Agata a płacze przeraźliwie przy tym?
Mój wspaniały Mąż pojechał dobie na motor na 3 h... kiedy ma ostatni dzień urlopu dla "syna" ... I kiedy w końcu wyszło słońce i mogliśmy gdzieś pojechać... i jest mi przykro tym bardziej że Młody daje popalic przy tym jedzeniu... I też dlatego że kurczę frustruje mnie to że ob ma wolność i może spontanicznie pójść czy pojechac gdzieś a ja uwiazana... I widzę że chmury Ida więc popołudniu pewnie będzie już brzydko.

• Mamusia
Kasiu -współczuje z tym karmieniem. u mnie też ostatnio coś nie tak. jakby chciał złapać sutek a jednak nie łapie - może to taka zabawa... 😜 przed karmieniem odkąd podaje krople to ściągam z 20 ml i podaje mu z kroplami butelką...myślę, ze od tego momentu coś się popsuło.
ja miałam badanie gin. przy wypisie.
DEJM KAROLA! trzymamy kciuki dziewczyno. Oby wszystko dobrze się skończyło! MUSISZ WYTRZYMAĆ 😘
kurde Mały śpi już 4h... czyli 5h bez jedzenia.. jak On to wytrzymuje 😜

• Mamusia
Agata - ale przeciez ja jem, naprawde 🙂 Np, teraz wlasnie wmlocilam caly talerz - porcja chyba jak dla chlopa 😁: nooga z kurczaka, troche piersi, mlode ziemniaczki, kalafior, marchewka, cukinia i pory...i chyba zaraz pekne 😜 A na sniadanie dzis pieczone kielbaski, 2 jajca i podgrzewane pomidory + chlebek 🙂 Poza tym Ty chyba jestes znacznie wyzsza ode mnie (tzn tak mi sie wydaje 😜), to tez waga inna 🙂

Gwinko - a czy Miloszek nie ma czasem refluksu?? Moj starszy mial wlasnie jak byl taki maly i po jedzeniu, a w zasadzie w trakcie, strasznie sie prezyl i wyginal w luk do tylu i w naszym przypadku to byl wlasnie reflux. Nie wiem tylko, czy dzieciaczki na piersi tez maja tendencje do tego, ale przeciez to jest cofanie sie tesci do przelyku, w tym rowniez kwasow zoladkowych, wiec moze rodzaj mleka nie ma z tym nic wspolnego? Nie wiem.

Ja siedzialam wieczorem w piatek z moim malzonkiem i cos rozmawialism o sobocie, kiedy on juz skonczy prace...I w ktoryms momencie on mowi: 'Czyli raczej nie bylabys zadowolona, gdybym pojechal na festyn piwny?' 😮 Ja na niego spojrzalam i powiedziala mu, ze rozumiem, ze tez potrzebuje sie wyrwac, ale ja tez potrzebuje towarzystwa innego niz tylko dzieci w wieku 4 lata i 3,5 m-ca 🥴 Nie chodzi nawet o wyjscie gdzies, ale towarzystwo innej doroslej osoby, jakas normalna rozmowa 😞 i ze on choc ma odskocznie, bo chodzi do pracy (a nie wiem co tak naprawde jest bardziej meczace - opieka nad dwojka sam na sam praktycznie cale dnie bez zadnej pomocy/towarzystwa, czy pojscie do pracy 😮 )..Nie musialam nawet za dlugo do niego mowic 😁 i nawet nie probowal dyskutowac 😜 i ani sie Pan nie obrazil 😁 Wieczorem on sobie siedzial na kanapie z piwkiem, a ja z dzidzia w ramionach (starsze dziecie juz spalo u siebie) i ogladalismy razem Ted'a i naprawde fajnie nam wieczor minal. Ja poznej poszlam z malym do gory spac, a on jeszcze sobie posiedzial. Ale powiedzialam mu nawet wczoraj , ze naprawde sie ciesze, ze z nami zostal i chyba to tez docenil 🙂

A moj Babulinek chyba nasze przeziebie lapie/zlapal i jeszcze kupka za twarda i sie meczy boroczek 😞 Dalam mu troszke wody, zeby mu z ta kupa pomoc troche, ciekawe czy cos sie ruszy 🤨

• Mamusia
Czasami Kasiu płacze ale zaraz masuje brzuszek i trwa to z 5 sekund . 🙂
Moj to ani pampera nie przebierze ani niw wykapie wiec bede siedziala z Larisa do uhuhuhu )
i lepiej Mdzia nie pisz co jesz bo az mi jezyk do tylka wchodzi :P

• Mamusia
DUBELEK 🙂

Kasiek, Larisa dzisiaj miala straszny dzien u babci ... prezenie czerwona buzia zdenerwowanie i baki przy tym ... 😞 jutro kupie jej herbate w aptece moze pomoze mam nadzieje bo az chce sie plakac jak ona nie moze powiedziec co jej jest :/

• Mamusia
Agatko no właśnei mój ma tak, je i zaraz się wygina pręży, i wrzask w niebogłosy... i ulewa mu się bo za dużo mu wpadło a jak chce zabrać go od cycka to tez wrzask .. i ajk tu zachować spokój? staram się do niego mówić, uspokajać... Teraz karmię go prawie pionowo i pod kątem tak żeby moj cycek nie napierał na niego.. raz pomogło ale drugi raz nie bardzo. Położna mi powiedziała że to może być kwestia zachłannego jedzenia a że w piersiach sporo to leci mu tyle że nie jest w stanie tak szybko połknąć... eeeh zobaczymy jak będzie dalej. i jak tu zachować spokój ?

• Mamusia
Wow Karola wytrwałaś do końca, serdeczne gratulacje dla Ciebie i dużej-małej 😁

Dziewczyny moje dwie laseczki są tak absorbujące, że nie mam czasu tu zbyt często zaglądać. Mały szpuk w dzień prawie wogóle nie śpi, tylko drzemie na podwórzu, a Hela po przedszkolu rządzi w piaskownicy i tak schodzi nam do wieczora. W między czasie ogarnę pranie i obiad. A potem to już nie mam na nic siły 😞

Haneczka ma super wagę startową, moja Aniela skończyła już miesiąc a do pięt jej nie dorasta. Ma dopiero koło 3,5kg. Bardzo mało przybiera na wadze, ale powoli do przodu 😉 A głodomorek z niej niesamowity, tylko że wszystko ląduje w pampersach 😉

• Mamusia
Agusia ja przy jednym wydaje mi się że nie ogarniam wszystkiego a Ty masz Szkrab x2.

Dziś weszłam w spodnie sprzed ciąży. Co prawda ledwo co, ale weszłam, bo wcześniej nie byłam wstanie ich zapiąć 😁.
Także wszystko idzie w dobrą stronę.

Mojej Małej też się ulewa. Zjadłaby ile się jej poda, a potem wymiotuje jak jest za dużo.

• Mamusia
moja Aniela skończyła już miesiąc a do pięt jej nie dorasta. Ma dopiero koło 3,5kg. Bardzo mało przybiera na wadze, ale powoli do przodu 😉 A głodomorek z niej niesamowity, tylko że wszystko lądujge w pampersach 😉

Guniu moj tez skonczyl miesiac i wazy juz 4 kg 😮 a co bd dalej 🤔

• Mamusia
Ilonko piersia sama piersia 😮 wazylam na dwoch wagach z niedowierzaniiem. I wage tez sprawdzalam...
Bozeeeeeeeeee ten moj babel nie chce w ogole spac od 3 ja pierdole wysiadam 🤢; 😠sorki ale nic zrobic sie nie da i e e e e.

• Mamusia
Hej dziewczyny. jak widać każda z nas boryka się z innym problemem.
u nas dzisiaj zaliczona pierwsza wizyta u Pediatry. Maluch waży 4120g 😉 szok 😉 niestety przyplątało nam się ropienie oczka i dostał Mały antybiotyk. dodatkowo na te bąki i prężenie będziemy brali Biogaię... oby razem z Delicolem przyniosły ulgę Małemu. poza tym ciągle jakoś w nocy Mały nie daje mi pospać. ale to pewnie jeszcze za wcześnie abyśmy pospali sobie w nocy...

• Mamusia
bleee zdycham u mnie na minusie 18kg juz... ale nie pamietam co to sniadanie czy normalny obiad... Mały super, tylko po ostatniej wycieczce do Torunia upodobał sobie spanie w foteliku i ni cholery nie chce sie dac w nocy do lozeczka przelozyc. w dzien go oszukuje i kłade to spi a w nocy takie darcie paszczy jakbym ze skory obdzierala 😁

• Mamusia
Syla kobieto zafunduj sobie konkretny obiad, bo nam znikniesz 🙂 A karmisz piersią? i jak tak niedojadasz to masz pokarm? 😎

Pidi nas oczko dopadło jak Aniela miała zaledwie tydzień 😠 Na szczęście po trzech dobach antybiotyku była znaczna poprawa. Masz Biodacynę? czy coś innego zalecili? Jest jakiś wirus w powietrzu, bo po małej oczy ropiały mojej starszej córce i mężowi. Tylko mnie omineło 😉

Byłam z małą na kontroli wagi, w tydzień przybrała 170gram, mało 🤔 Mam dać jej raz na dobę butelkę. Jak nadal będzie tak mało przybierać to przesuną nam szczepienie co najmniej o dwa tygodnie 🤢

Ilonka ja już dopinam się w spodnie sprzed ciąży 😜 Zostało mi tylko trochę w tali, ale spodnie noszę biodrówki więc jest spoko 🙂 Nie chciałabym już więcej schudnąć.

• Mamusia
Guniu, tak mam biodacynę. narazie to mam wrażenie, ze bardziej ropieje ale to może przypadek. oby pomogło.
My się właśnie wybieramy na ślub mojej przyjaciółki - niestety tylko do Kościoła, wesele odpada niestety ;/ - ponad 100km od domu i tak sie zastanawiam jak Mały zniesie podróż i w ogóle całą tę eskapadę... czas pokaże. Oby Jego brzuszek pozwolił Nam w ogóle pojechać 😉

• Mamusia
Hej Dziewczyny.

Byłam dziś na uczelni i pozałatwiać kilka spraw które się uzbierały. Mała została u mojej Mamy i musiała dostać butle a teraz śpi a mi sie z cycków leje 🙂.
Mam problem. Była dziś Teściowa i kazała mi przyjść, stwierdzając że muszę (no jasne ze powinnam bo to mój chrześnik) być na urodzinach u jej wnuczka które w zasadzie były miesiąc temu. Mąż będzie wtedy w pracy. I nie mam z kim Małej zostawić. Nie wezmę jej z sobą bo będzie płakać, albo śpi albo cycek...a tam tyle dzieci będzie że na pewno nie uśnie z takiego hałasu, poza tym w tą sobotę mam imieniny u rodziców, o których przypominali mi już miesiąc temu:| u rodziców tez pasuje być, tym bardziej że nam mi tak teraz przy dziecku pomagają więc to by była zniewaga:| Do rodziców bym pojechała bo tam zawsze przyszła bratowa pomoże mi przy małej.
Ale jak być w dwóch miejscach jednocześnie.

Kurde noo..