Skocz do zawartości

Witajcie | Forum o ciąży

dorcia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mada2409 napisał(a):
Hej babuszki 🙂) Hancia stesknil sie Twoj A ;D
Mam pytanie czy pojawily sie wam rozstepy ???

u mnie na bokach, jakby na wysokości miednicy pojawiły się takie malutkie kreski. mam nadzieje, że nic więcej nie ma bo ewentualnej reszty zwyczajnie nie widze przez swoją objętność ;]

• Mamusia
Mada2409 napisał(a):
Ja niestety mam ale tylko kilka... w dosc nietypowym dla mnie miejscu... w kroku... 😲 ☺️
Teraz tylko co z wlosami ? 🙂 Na szczescie mam dosc dlugie i sama je ogarne tylko co zrobic...

o kurde... ale jakoś dziwnie mi się przeczytało... 😜

• Mamusia
pidi napisał(a):
Mada2409 napisał(a):
Ja niestety mam ale tylko kilka... w dosc nietypowym dla mnie miejscu... w kroku... 😲 ☺️
Teraz tylko co z wlosami ? 🙂 Na szczescie mam dosc dlugie i sama je ogarne tylko co zrobic...

tez musialam przeczytac to dwa razy zeby zakumac 😁 no ale jak sie wlosy rozpusci to nie powinno byc widac tych rozstepow 😁 😁 😁
proponuje zaczesac gladko w konski ogon

• Mamusia
Ada z Bartusiem to jest różnie ale najczęściej w domu kładziemy się w godzinach 19-20.30 i do godziny 3-4 jest spokój potem wstaje czasem jest siusiu a czasem poprostu do nas przychodzi i się kładzie w środek i śpi dalej. Lecz broń Cię Boże nie ruszaj i nie przenoś spowrotem bo jest wojna. A jak u Ciebie?

• Mamusia
adriana886 napisał(a):
pidi napisał(a):
Mada2409 napisał(a):

tez musialam przeczytac to dwa razy zeby zakumac 😁 no ale jak sie wlosy rozpusci to nie powinno byc widac tych rozstepow 😁 😁 😁

hihihihihihhihihihi... 🙃 😁

• Mamusia
a jak już poruszyliśmy kwestie kroku 😜 ... pojawiły mi się żylaki na wargach sromowych... aż ciężko się przyznać 😞 🤨 doktor powiedział, że znikną zaraz po porodzie no ale.... 🤨 szkoda gadać.

• Mamusia
Mada lepiej nie zapuszczaj . 😜
Ja w Piątek się kąpałam i przed wizyta musialam sie ogolić ... matko i córko ile poz przerobiłam, żeby się ogolić to nie zlicze 🤢 i chyba nawet się na wardze zaciełam lekko bo do rana samego tak bolało . Jak Wy to robicie? Może macie jakieś sposoby :P chyba musze kupic mini lusterko 😁

• Mamusia
Aniu, pytałam lekarza już podczas ostatniej wizyty. tak jakby wyglądają jakby krew była w środku - to żylaki. chyba chodzi o większe ukrwienie tych okolic i ucisk macicy... no cóż. mają zniknąć... 🤨

• Mamusia
Ania u nas ciezko.Mielismy wedrowniczy tryb zycia, zawsze spedzalismy wieczory poza domem wiec mloda nie przyzwyczajona do reguralnego chodzenia spac wieczorami.Ale od miesiaca z tym walcze, ok 19 staram sie zeby byla kapiel,kolacja i o 20 lozko.Ale z tym zasypianiem roznie, raz sie uda ze zasypia w 15min a innym razem 1,5 godziny.Zaluje ze dopiero teraz sie za to wzielam, ale pomyslalam ze pozniej z dwojka dzieci nie poradze sobie w ogole.A w nocy roznie, przewaznie tez ok 4-5 jeczy ze chce piciu albo przychodzi do nas z calym majdanem (pielucha, mis, podusia, butelka z woda) i kladzie sie w srodku-ale to akurat lubie bo slodko pachnie.

• Mamusia
klk1509 napisał(a):
Mada lepiej nie zapuszczaj . 😜
Ja w Piątek się kąpałam i przed wizyta musialam sie ogolić ... matko i córko ile poz przerobiłam, żeby się ogolić to nie zlicze 🤢 i chyba nawet się na wardze zaciełam lekko bo do rana samego tak bolało . Jak Wy to robicie? Może macie jakieś sposoby :P chyba musze kupic mini lusterko 😁

lusterko dobra sprawa ;p - ale widzisz, czasem za dużo możesz zobaczyć ;p ja jakieś 2 lata temu zdecydowałam się na depilację laserową tych miejsc i powiem szczerze, ze nie mam aż tyle roboty 😜 na szczęście.

• Mamusia
Golenie sie-wyzsza szkola jazdy 😁 zawsze lubilam sobie zostawic jakis paseczek po srodku ale od kad brzuch mi wszystko przyslania to lece po omacku do uzyskania pozadanej gladkosci 😁 inaczej nie daje rady.Meza nie poprosze bo boje sie ze mogl by mnie tam zaciac.

• Mamusia
Kasiu w takim razie zostaje tylko czekanie co będzie po porodzie.
Aga krem do depilacji okolic bikini, a pozycja przy goleniu na kucki w wannie i na czuje 🙂
Ada ja właśnie nienawidzę spać u teściów bo mały chodzi do łóżka kiedy mu się podoba. W domu też próbuje czasem go okiełznać 15 minut a czasem trwa to godzinę, najgorszą moją wizją jest to że będę tuliła Bartka do spania i maleństwo w tym samym czasie z tego powodu próbuje go uczyć samodzielnego zasypiania lecz niestety ale nie wychodzi on broni się rękoma i nogami. Mama być musi, musi przytulić, wymasować stópki pogłaskać i czekać aż łobuziak uśnie.